7 föga kända skatterabatter som kan ge dig hundratals

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du kvalificerar dig för en av dessa och inte har hävdat att du kan få tillbaka hundratals pund(Bild: Getty)



Det kan vara februari, men många återhämtar sig fortfarande från julen - med skulder som fortfarande hopar sig.



Vilket innebär att varje extra slant som läggs på skatt gör ont. Men tänk om du kunde få skattmannen att ge du pengar istället?



De flesta av oss betalar mycket mer skatt än vi behöver i Storbritannien, säger Peter Banks från Drewberry Wealth .

'Det bästa sättet att minska bettet som HM Revenue & Customs (HMRC) tar varje år är att utnyttja de många skattebidrag som erbjuds.'

härdningskanalen 4

Detta är en uppfattning som delas av Damien Fahy, finansexpert på Moneytothemasses.com .



Miljontals pounds av rättigheter går varje år utan krav, sa han. Du måste se till att du får allt du har rätt till.

Här tittar vi på 7 sätt att få tillbaka pengar från skattemannen.



1. Gifta par ersättning

Nygifta som omfamnar vid vigsel

& apos; Med denna ring kvalificerar jag dig för upp till 432 pund tillbaka från regeringen & apos; (Bild: Getty)

Vigselbidrag är en lite känd skattelättnad som är väl värd att hävda.

Uppmuntrande visar siffror från HMRC att mer än 2,2 miljoner par i hela Storbritannien har ökat sin ekonomi med vigselbidrag hittills.

Omkring 2 miljoner gifta och civila partnerpar har dock ännu inte gjort anspråk.

Om du är berättigad kan detta spara dig £ 220 i skatt bara i år, sa Fahy.

Om du inte redan har hävdat det är det dags att vidta åtgärder. Detta är trots allt ett mycket enkelt sätt att öka din ekonomi i början av 2018.

Du kan ansöka om denna ersättning online när som helst under skatteåret. För att kontrollera om du kan få detta skattelättnadsbesök Gov.uk/ vigsel- tillåtelse .

2. Rådets skatterabatt

(Bild: PA)

Enligt Money.co.uk , 2016, återkrävdes 3,6 miljoner pund av människor som utmanade sitt kommunalskatteband och fick en minskning.

'Även om det finns en risk att betala mer, visar regeringens siffror att baserat på 52 000 utmaningar som mottogs 2015-16, bara 0,1% av dessa resulterade i en ökning', säger Hannah Maundrell från Money.co.uk .

Om du tror att du kanske är på fel rådsskatteområde är det nu den perfekta tiden att kontrollera och utmana det om du tycker att du betalar för mycket.

Så länge du gör din forskning först för att se till att du inte riskerar att flyttas till ett dyrare band kan det vänta tusentals pund på dig att göra anspråk, tillade Maundrell.

3. Enhetlig skattelättnad

Byggnadsarbetare och textning

(Bild: Getty)

Om du bär uniform på jobbet och måste tvätta, reparera eller byta ut det själv kan du eventuellt kräva skattelättnader för städning, reparation eller byte.

Det belopp du kan kräva skattelättnader beror på din bransch. Standard schablonkostnadsersättning för enhetligt underhåll är £ 60 (för 2017-18). Detta innebär att grundläggande skattskyldiga kan kräva tillbaka £ 12 (20% av £ 60), medan högre skatteskattebetalare kan kräva tillbaka £ 24 (40% av £ 60). £ 60 är en schablonbelopp, så du behöver inte registrera och rapportera och individuella belopp du spenderar.

Sam McFaul från MoneySavingExpert.com sa: Om du bär en uniform för jobbet och tvättar den själv kan du få upp till fem års skatt tillbaka. För vissa yrken kan detta vara värt mer än £ 200. Denna skattelättnad är väl värd att göra anspråk på, och det finns ingen anledning att betala ett skadeföretag eftersom du kan göra det själv gratis genom att fylla i ett P87 -ansökningsformulär online från HMRC.

4. Barnbidrag och barnskatteavdrag

Föräldrar till barn under 16 år (eller 20 om de fortfarande är under utbildning) kan få barnbidrag.

Denna skattefria förmån är tillgänglig om inte någon av er har en inkomst på £ 50,009 eller mer.

Detta betalas med 20,70 pund i veckan för ditt äldsta barn och 13,70 pund i veckan för andra barn.

Child Tax Credit är en annan förmån som hjälper till med kostnaderna för att uppfostra ett barn.

Beloppet du får beror på din inkomst och dina omständigheter - till exempel om ditt barn har funktionshinder. Du kan också göra anspråk på skattekrediter för barn även om du inte arbetar.

Läs mer

Ekonomiskt stöd till föräldrar
Morföräldrar kredit Skattefri barnomsorg 30 timmar gratis barnomsorg Faderskapsersättning

Dessutom bör du överväga att använda barnvårdskuponger - detta stänger för nya sökande i april, så det är din sista chans att göra anspråk på det.

Det finns också regeringens nya skattefria barnomsorgssystem och 30 timmars gratis barnomsorg - som subventionerar barnomsorgskostnader med cirka 20%. För mer information besök Gov.uk/help-with-childcare-costs/childcare- kuponger .

Observera också att alla tre till fyraåringar i England kan ha 570 timmar gratis tidig utbildning eller barnomsorg per år. Det motsvarar 15 timmar i veckan. Se till att du talar med din plantskola om det.

5. Kontrollera din skattekod

Sedlar och mynt visas med en lönesedel

Du skulle bli förvånad över hur ofta detta går fel (Bild: Getty)

Till och med skattmannen kan göra saker fel ibland. Det är särskilt vanligt om du flyttar jobb, blir befordrad eller ändrar din anställningsstatus.

Om du får en inkomst via PAYE (betala som du tjänar) vare sig det är intjänat eller från pension, kolla sedan din skattekod, säger Fahy.

'Din PAYE -kod avgör hur mycket skatt du betalar. Det är upp till dig att se till att du har rätt kod, annars kan du betala för mycket skatt.

Det vanligaste misstaget är att sätta någon på en nödsituationskod när de får ett nytt jobb eller byter sin tjänst. Det kan göra dig 2700 pund per år fattigare - eftersom du förlorar ditt 11 500 pund per år personliga bidrag och all din inkomst beskattas.

Du hittar din kod på din P45, meddelandet om kodering av PAYE skickat av HMRC eller på din lönesedel. För mer information besök Gov.uk/tax-codes/overview .

Alternativt är ett enkelt sätt att kontrollera med hjälp av en enkel räknare, t.ex. Listentotaxman.com . Ange bara din bruttolön och ta reda på vad din nettolön ska vara.

Om det här stämmer överens med din lönesedel går det bra. Om det inte gör det, bör du prata med din löneavdelning, eftersom du kan ha fel skattekod eller stå i kö för en rabatt.

omröstning

Har du någonsin kollat ​​din skattekod?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

6. Lägg pengar på pensioner

Även om räntorna på kontant -ISA kan vara patetiska, är det fortfarande värt att lägga pengar på pension, eftersom de erbjuder oöverträffade skattelättnader.

Fahy sa: Pensioner erbjuder ett skatteeffektivt sätt att investera för din pension, men kom ihåg att dina pengar inte kan nås förrän du är 55.

En pensionsfond växer skattefritt och alla avgifter du gör i planen får också inkomstskattelättnad till din högsta marginal. Som grundläggande skattskyldig får du 20%.

Det högsta som någon kan bidra till en personlig pension är 100% av sin inkomst - eller 3600 pund per år - beroende på vilket som är störst. Detta är begränsat till den årliga ersättningen på £ 40 000 för de flesta.

Att investera i pension för pension är ett av de mest skatteeffektiva sätten att spara, säger Danny Cox från rådgivaren Hargreaves Lansdown.

7. Titta på LISA

Gränsen mellan pensioner och ISAs suddades ut ytterligare förra året med införandet av livstid ISA - eller LISA .

Dessa fordon, riktade till dem mellan 18 och 40 år, är utformade för att uppmuntra att spara till pension och för att göra det lättare att ta det första steget på fastighetsstegen.

Banker sa: Du kan spara 4 000 pund per år till ett LISA och regeringen kommer att fylla på dina bidrag med 25% varje år tills du fyller 50 år.

'Det betyder att en 18-årig öppning av ett LISA kan netto uppgå till en potentiell £ 1000 per år från regeringen i 32 år.

Men kom ihåg att du inte kan komma åt en LISA förrän du är 60 år - utan särskilda omständigheter. Detta kan jämföras med 55 för pensionsfonder. Så gör inte misstaget att göra en LISA till ditt enda pensionärsfordon.

För mer information

Det finns användbara verktyg och resurser tillgängliga på Turn2us.org.uk och Berättigad till.co.uk . Besök också Gov.uk/browse/benefits/entitlement och Citizensadvice.org.uk .

joey morrison östra london

Se Även: