'Vi håller på våra kläder från och med nu': De ursprungliga kalendertjejerna meddelar att det inte kommer fler nakna foton

Verkliga Livshistorier

Ditt Horoskop För Imorgon

Sex överklagande: Tjejerna behåller sina kläder(Bild: Ben Lack Photography)



de var bara en grupp vanliga kvinnor som bestämde sig för att ta av för en spännande kalender för att samla in pengar till sjukhuset där en av deras män dog av cancer.



Ändå blev deras extraordinära berättelse en världsomfattande sensation som inspirerade en succéfilm med Julie Walters i huvudrollen, utsålda scenvisningar och samlade in miljoner pund för leukemiforskning.



Nu, efter 13 härliga år, har de ursprungliga Calendar Girls - alla medlemmar i Rylstone WI i Yorkshire - äntligen bestämt att det är dags att täcka upp och kalla det en dag med en galakonsert i Londons Royal Albert Hall.

Vi har alla haft den mest fantastiska tiden och vi har gjort det vi tänkt oss att göra, det var att samla in pengar till välgörenheten i Johns minne, säger Angela Baker, vars make var inspirationen för deras fiffiga fotografering.

betydelsen av nummer 64

Vi har älskat varje minut av det men vi har bestämt att vi inte kommer att göra en annan kalender.



'Vi har pratat om det och det är det, vi behåller våra kläder från och med nu.

Jag träffar Angela, 66, tillsammans med fem av de andra 10 tjejerna-Tricia Stewart, 63, Ros Fawcett, 63, Beryl Banforth, 79, Lynda Logan, 69, och 60-åriga Christine Clancy-i den mysiga stenstugan hon delar med andra maken Charles.



Vi dricker muggar te och njuter av gigantiska kilar med utsökt tårta ... naturligtvis hemlagad.

Skrattar, tillägger Tricia: Jag är inte säker på att någon skulle vilja se oss med våra kläder längre - det är länge sedan vi gjorde det första gången och vi blir inte yngre.

”Det är dags att vi ger någon annan en chans. Missförstå oss inte, vi fortsätter att samla in pengar - men vi håller definitivt på våra kläder.

Och, pojke, har tjejerna fullt upp.

Det finns för närvarande 950 amatörproduktioner av scenshowen planerade för i år-var och en genererar en avgift för välgörenheten-och med muggar, pinnies, kökshanddukar och återutgivna kalendrar som säljs efter var och en, finns det gott om utrymme för att göra mer .

Det är en enorm operation och är långt ifrån när allt började 1999.

Vi trodde bara att det skulle vara lite roligt för en god sak och det skulle vara det, säger Beryl, 79, och skakar på huvudet.

Vi var bara en grupp kvinnor som gjorde en fin kalender - vi satte inte ens datumet på de första eftersom vi inte visste vad vi gjorde.

milena rihanoff-cohen

Nu verkar alla veta vilka vi är. Vi får brev överallt, adresserade till ‘The Calendar Girls, North Yorkshire’.

Vissa erbjuder stöd, andra berättar om sina egna problem med hälsa eller cancer men de kommer alla till oss på något sätt. Vi känner oss privilegierade att människor delar dessa saker med oss.

Katalysator: Insamlingen började till minne av John Baker

Under de första dagarna kunde kvinnorna inte skriva ut kalendrarna tillräckligt snabbt.

De packade ihop dem i Angelas främre rum och skickade snart hundratals om dagen från sitt lilla lokala postkontor.

711 nummer kärlek

De inspirerade tusentals kopior - med nya nakna kalendrar som dyker upp nästan dagligen.

Alla gjorde det och vi fick massor skickade ... vissa bättre än andra, skrattar Beryl.

Det var de med männen som jag inte var sugen på - vissa var avskyvärda.

Och när det föreslogs att man kunde göra en film som berättade sin historia, tog det saker till en helt ny nivå.

Filmen var som ingenting vi någonsin upplevt, säger Lynda.

Jag kommer ihåg att jag fick ett samtal som bad mig flyga till LA för att göra Jay Leno -showen och plötsligt var jag, lilla jag, i Amerika, som hämtades och fördes till Beverly Hills Hilton.

Hon tillägger: Du borde ha sett rummet. Knappar för att styra gardinerna, en säng som rörde sig, frukt på bordet och alla möjliga.

'Vi hade rest tidigare men inte så. Det var fantastiskt. Själva filmen var underbar men det var för mycket svordomar i den. Vi skulle inte ha använt sådant språk, inte på WI.

Tricia deltar i samtalet: För oss alla var premiären en massiv höjdpunkt.

- Att vara där den natten 2003 var väldigt speciellt. Det var så långt bort från det vi började.

bästa budget kyl och frys

Nu är det Lyndas tur ... Även kungligheter var fans, säger hon och skrattar.

Tydligen är jag prins Charles favorit. Vi blev inbjudna till Clarence House för lunch och när Camilla insåg att jag var fröken Juli sa hon att hon hade hört allt om mig.

De tyckte att hela projektet var riktigt roligt, eller som prins Charles uttryckte det, 'Hur mycket brittiskt'.

När de delar skratt och minnen över mer te, sedan gin och slimline tonics, alla klädda i sina varumärken svarta klänningar och pärlor, är det tydligt att se sambandet mellan dessa kvinnor.

Och även om det bara finns sex kvar - resten gick skilda vägar eftersom de inte ville sälja rättigheterna att göra filmen - de bor fortfarande inom ett par mil från varandra och är fantastiskt roliga.

Så om de hade sin tid igen, skulle de göra något annorlunda? Ja, säger Ros. Jag skulle vara tunnare.

Den ursprungliga kalendertjejerna går i pension Visa galleri

ha! säger Tricia. Det roliga är att vi alla var så oroliga för hur vi såg ut.

'Nu sitter vi med den ursprungliga kalendern och tänker:' Vi hade det bra faktiskt '.

Vi ser alla så unga ut. Det är först nu som allt har gått söderut, så det är trevligt att ha ett register över hur vi brukade se ut.

'Det fantastiska med det var att vi verkligen gjorde allt på instinkt och som tur var för oss gick det bra.

'Vi hade ingen aning om media- och underhållningsvärlden och det var förmodligen lika bra eftersom det lät oss göra det på vårt sätt.

Vi har blivit ombedda att göra så många nakna skott - you name it, they have asked - men vi stod alltid på och gjorde bara de saker som vi alla var nöjda med.

Hon ler och tillägger: När du ser tillbaka på allt vi har gjort känns det lite som slutet på en era.

'Men vi kommer alltid att vara Kalendertjejer. På min gravsten kommer 'Here Lies Miss October: Laid Bare'.

Tills nu är tjejerna upptagna med att planera sin resa till galakonserten, som heter Seasons Of Love, i London.

'Det kommer att fira deras arbete med en blandning av musik och berättande, samt gästspel från kändisar som Lynda Bellingham och Celia Imrie som har skildrat dem på scen och skärm.

De planerar att ha en tupp - bland chatten om klänningar och hotell visar Tricia mig sin kvällsväska ... den är gjord av en gammal behå.

megan fox som liten

Men som Angela förklarar, är det viktigt att komma ihåg att det finns en allvarlig sida med allt detta också.

Det kommer att bli ett härligt firande men väldigt känslosamt också, säger hon.

Det kommer att finnas videoskärmar och fotografier och jag är säker på att några av dessa bilder kommer att vara av John. Jag är glad att de gör det. Det kommer att vara en påminnelse om hur det hela började och varför vi fortfarande är här.

Se Calendar Girls: Seasons of Love i Royal Albert Hall på söndag. Biljetter från £ 10 (offertkod 11208). Ring biljettkassan på 0207 5898212 eller gå online på www.royalalberthall.com

Se Även: