Cure -tittarna märker Channel 4 -drama 'övertygande men svårt att titta på'

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Channel 4's Cure lämnade tittarna förskräckta denna kväll och märkte programmet som 'övertygande men svårt att titta på'.



Dramat, som är baserat på en verklig historia, täckte Julie Baileys kampanj som avslöjade en av de mest fasansfulla sjukhusvårdskandalerna i NHS: s historia.



Mid Staffs nådde rubrikerna 2008 efter att den motbjudande försummelsen av patienter i deras vård kom fram.



jake gyllenhaal - naken

Detta inkluderade att patienter lämnades i timmar desperat hydrerade, utan smärtlindring och på smutsiga avdelningar.

Julie inledde kampanjen efter att hennes 86-åriga mamma lagts in på sjukhuset och blev helt förfärad av den vård hon fick och trodde att hon hade dött som ett resultat.

Channel 4's The Cure innehöll Julie Baileys kampanj för att förbättra patientvården (Bild: Kanal 4)



Tittarna kämpade för att se de svåra scenerna (Bild: Kanal 4)

En offentlig utredning beviljades slutligen 2010 och deras resultat 2013 belyste det förfärliga och onödiga lidandet för hundratals människor på sjukhuset.



Men det fanns en rasande reaktion från vissa NHS -arbetare, som var rädda för att förlora sina jobb på grund av kampanjen, och Julie tvingades lämna sin hemstad Stafford.

Julie och sjuksköterskans visselblåsare Helene Donnelly blev CBE respektive OBE, efter deras kampanjarbete.

dragon lansering uk tid

Tittarna flockade till Twitter för att ge sin åsikt om programmet, med många som kämpar för att titta på scenerna.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

En twittrade: 'Det här är tvångsmässig visning. Hårt, svårt och känslomässigt men kompulsivt #TheCure. '

Medan en annan kommenterade: 'En så sorglig gripande historia Tack Julie Bailey för att du fick din röst hörd Tack Julie Bailey för att du aldrig gav upp trots elaka hot och mobbning Tack Julie Bailey för att du gav andra en röst till RIP till alla offren #TheCure. '

vad ska man göra nyårsafton 2017

En tredje anmärkte: 'Övertygande men oerhört obekvämt att se #TheCure. Vi har uppnått så mycket genom att utveckla öppna stödjande kulturer i NHS för att främja #freedomtospeakup och lära av händelser och feedback, men arbetet och resan måste fortsätta #rightfirsttimeeverytime. '

'I tårar. Jag vill inte tro att detta är sant. Men efter att ha lärt mig i klassen om Francis -undersökningen och behandlingen av patienter, tänker jag inte låtsas att det inte hände. Jag kommer att sitta med den smärta jag känner för dem och se till att jag aldrig låter något sådant hända. #TheCure ', skrev en annan.

Se Även: