6 billiga, pålitliga bilar som låter dig slå kollektivtrafikens inlåsning

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns några bra erbjudanden att hitta(Bild: iStock Unreleased)



NEWSAM Money har spårat sex billiga och pålitliga bilmodeller för att ta dig till och från jobbet - eller någon annanstans du vill ha - när lockdown är över.



Med idealet om att ta på sig en ansiktsmask och kliva tillbaka på ett fullsatt tåg eller buss för att komma till jobbet är knappast tilltalande, fler kommer att leta efter att hämta en bil att pendla med eller släppa barnen i skolan när saker och ting kommer tillbaka till vanligt.



Men om du inte har tusentals att spendera - och ogillar tanken på ekonomi och leasingalternativ - betyder det inte att du måste bryta banken för att få en funktionell uppsättning hjul.

Det betyder att du kommer att leta begagnat, men det ska inte hindra dig från att få något bra om du vet var du ska leta.

Alex Buttle, direktör, jämförelsewebbplats för bilförsäljning Motorway.co.uk , berättade för NEWSAM Money: Som med alla transaktioner, gå in i ditt köp med ögonen öppna och gör din research.



Begagnad bilförsäljning

Att hämta en bil kan kosta dig mindre än du tror (Bild: Thinkstock / Getty)

Han hade också några tips för att upptäcka ett fynd.



Se till att du kontrollerar antalet tidigare ägare, eftersom fler än två kan vara riskabla. Ett stort antal ägare innebär en större sannolikhet för pågående problem med bilen, säger Buttle.

När det gäller målsträckning-den genomsnittliga briten kör 10-12 000 miles per år, så leta efter begagnade bilar som har gjort mindre än det jämfört med deras ålder, och du kommer troligen att hitta ett fynd. Det borde också vara billigare att försäkra.

nummer 16 i bibeln

Med äldre bilar är det också klokt att leta efter bilar som har en komplett servicehistorik, helst med MOT -certifikat, underhållskvitton och rätt V5C -papper. '

Att köpa en ny bil behöver inte bryta banken (Bild: Getty)

Och att bredda din sökning kan också innebära bättre erbjudanden.

Sprid din sökning i hela Storbritannien; om du är villig att resa lite längre för att hämta ett fordon kan 1500 £ få dig mer bil än du tror, ​​sa Buttle.

När du väl har bestämt dig för vad du ska få, är det vettigt att ha några kontroller också. Det kostar cirka £ 150 för en grundläggande check, men kan erbjuda sinnesro - särskilt från en privat säljare.

Till exempel, AA Cars fordonsinspektörer utför en omfattande mekanisk inspektion som testar nästan 130 delar av bilen.

Här är sex av de bästa, pålitliga, begagnade bilarna som kostar mindre än 1500 £:

Det är inte snyggt, men en Honda Civic kommer sällan att svika dig (Bild: Honda

Det visar sig att 1500 £ kommer att köpa dig en Land Rover (Bild: Land Rover)

1. Honda Civic (2003), 34 000 mil - 1 499 £

Honda Civic är en motor utan krusiduller, men om den är väl omhändertagen är den vettig, pålitlig och säker.

2. Land Rover Freelander (2003), 29 000 miles - 1 499 £

Freelander erbjuder fantastisk terrängförmåga, perfekt för lite tuff terrängkörning på helgen.

En GT kan kosta lite mer, men en vanlig Polo är billig, praktisk och pålitlig (Bild: Volkswagon)

Det finns en hel del Mondeos om du behöver en (Bild: Ford)

3. Volkswagen Polo (2003), 25 000 tusen - £ 1,495

Polo har blivit en mycket älskad supermini genom åren. Snygg och pålitlig, den gör en utmärkt liten runabout.

4. Ford Mondeo (2004), 46 900 miles - 1 295 £

Marknaden är full av billiga Mondeos, så även med en liten budget bör du kunna plocka upp en ganska anständig modell.

Och du kommer inte att ha några problem med delar som har stort värde.

Billigt behöver inte betyda tråkigt - med den här MX -5 -modellen på budget (Bild: Mazda)

Längre pendling kan göras bekvämt med denna milätande Jag (Bild: Jaguar)

bästa fantasy fotbollslag 2016

5. Mazda MX5 (2001), 47 758 miles - 1500 £

Om du vill ha en rolig, sportig cabriolet för att få ut det mesta av den mindre förorenade luften i sommar, leta inte längre än den ikoniska MX-5.

6. Jaguar X Type (2003), 27 000 miles - 1 390 £

Det är inte bra på bränsleförbrukning, men X Type har blivit en mycket rimlig bil att köpa begagnat.

Det är utmärkande, trevligt att köra, med hyfsad hantering och en välfylld kabin.

Tips om köp av begagnade bilar

Med DVLA: s online fordonsförfrågningstjänst kan du kontrollera en bils V5C -dokument och få en fordonsdatakontroll, vilket är ett bra ställe att börja.

Du kan också kolla bilens MOT -historik online via regeringens webbplats.

Det finns också några fysiska kontroller som är vettiga att utföra.

James Fairclough, VD för AA Bilar , rekommenderade följande till NEWSAM -läsare:

  • Oljenivå : Innan du går på vägen för en provkörning, kontrollera motoroljenivån med oljestickan. Ta av oljepåfyllningslocket också och kontrollera att det inte finns en vitaktig avlagring som kan föreslå läckage av kylvätska i motorn. Titta under bilen så att det inte finns några uppenbara oljeläckage.

  • Kylvätskenivån : Ett annat enkelt test du kan göra själv är att kontrollera kylvätskenivån genom att titta på var kylvätskan befinner sig mellan max- och minimimärken på kylvätskebehållaren.

  • Bromsar : Även om du inte kan utföra en visuell inspektion, när du är ute på en provkörning lyssnar du efter buller och känner efter vibrationer när du använder dem, vilket kan tyda på att bromsarna eller skivorna måste bytas ut. Försök också med ett nödstopp - bilen ska dra upp i en rak linje: om bromsarna drar bilen åt ena sidan är det ett problem.

  • Kopplingsdrift : Kopplingar slits och särskilt för en bil med hög körsträcka, kontrollera att 'bettet' är fast och det finns inget som tyder på att kopplingen 'glider' - fordonet bör koppla fast växlar när du tar foten från kopplingen. Att byta ut en sliten koppling är dyrt, så det är definitivt värt att kontrollera innan du köper.

  • Däck och hjul : Kontrollera om det finns snitt och utbuktningar på däcken och se till att de uppfyller minsta lagliga mönsterdjup på 1,6 mm. Du kan göra detta genom att använda en däckmätare för djupmönster eller genom att använda 20p myntest. Bandet runt kanten på ett 20p -mynt är lite bredare än den lagliga gränsen på 1,6 mm, så du kan använda ett för en snabb och enkel kontroll. Stick in myntet, kant på, i ett av slitbanans spår och titta på det från sidan. Om det yttre bandet på myntet är helt skymt, är din slitbana över den lagliga gränsen. Om du kan se det yttre bandet kan din slitbana vara under den lagliga gränsen. Alla bilar levereras inte med ett reservdäck (vissa är utrustade med 'run-flat' -däck eller har ett uppblåsningssats istället). Om det finns ett reservdel kan det vara i full storlek eller mer troligtvis en 'mager reservdel'. Se till att det är i ett trafiksäkert skick och att alla nödvändiga verktyg finns för att byta hjul.

  • Vindruta : Kontrollera vindrutan för små sprickor och spån, eftersom dessa lätt kan missas men kan eskalera ganska snabbt till sprickor som kommer att bli ett MOT -fel.

Se Även: