10 anmärkningsvärt vanliga hälsotillstånd som kan ogiltigförklara ditt reseskydd - och vad du ska göra om du blir avvisad

Reseförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Att resa utan täckning medför stora risker - särskilt om du redan är sårbar(Bild: Caiaimage)



Mer än 10 miljoner människor reser utomlands utan rätt försäkring varje år - och tusentals andra reser helt utan täckning, har en reseförening varnat.



Siffrorna - som Abta släppte - tyder på att många människor lämnar sig själva i riskzonen för inte bara inställda flygningar utan en potentiellt stor räkning om de blir sjuka utomlands.



Men vad händer om du faktiskt vägrar täckning?

En av fem resenärer nekas försäkring varje år på grund av redan existerande medicinska tillstånd som artrit och diabetes, enligt Co-op, vilket tvingar många att dölja sina hälsoproblem eller resa helt utan försäkring.

Detta riskerar dock att deras policy upphävs fullständigt om de fångas ut.



Vad som utesluter människor

Cancer, diabetes och högt blodtryck är de vanligaste tillstånden som brittiska åskådare säger är skyldiga till bristen på skydd - med 83% av de 65 år eller äldre som är mest benägna att bli avvisade.

Och några av anledningarna avser destinationen i fråga - med det genomsnittliga sjukhusbesöket i USA 6 000 pund, Thailand, 2 750 pund och ännu mer i Hong Kong, Kanada och Cypern - som tar ut några av de högsta medicinska priserna i världen .



10 medicinska tillstånd som är svåra att täcka

  1. Cancer
  2. Diabetes
  3. Högt eller lågt blodtryck
  4. Kronisk smärta
  5. Människor på receptbelagd medicin
  6. Hjärtattack historia
  7. Högt kolesterol och på statiner
  8. Artrit
  9. Astma
  10. Angina

Colin Butler, från Co-op försäkring , sa: 'Det är verkligen viktigt att människor, särskilt med medicinska tillstånd, inte ignorerar reseförsäkring. Den genomsnittliga kostnaden för en reseförsäkring är 2000 pund och detta kan gå upp till de tiotusentals där människor behöver omfattande medicinsk behandling.

'I allmänhet letar folk efter reseförsäkring på aggregeringssajter, som tenderar att erbjuda direkta offert för personer som inte har befintliga medicinska tillstånd. För personer som redan har befintliga medicinska tillstånd behöver de en mer skräddarsydd offert som tar hänsyn till deras medicinska tillstånd och priser därefter. '

Mitt råd för alla som letar efter reseförsäkring är att shoppa runt och se till att alla befintliga medicinska tillstånd deklareras, så att det inte blir några otäcka överraskningar om det värsta händer.

4 sätt att hitta skydd om din första försäkringsgivare vägrar skydda dig

Om din försäkringsgivare försöker släppa dig kan du ta med din sedvänja någon annanstans (Bild: Blanda bilder)

Den goda nyheten är att även om det kan vara svårare, finns det sätt att se till att du får skydd även med befintliga förhållanden.

Här är de fyra ställen du ska leta efter om du får nej.

1. Specialistomslag

Om du lider av ett långsiktigt hälsotillstånd - eller tidigare har haft det - såsom hjärtsjukdomar eller demens, kan du ha svårt att hitta försäkring via en standardförsäkringsgivare.

Om detta händer finns det specialistleverantörer som skyddar dig istället. Denna politik - även om den är dyrare - kommer att ge sinnesro och garanterad täckning, oavsett vad som händer utomlands.

wrestle kingdom 13 brittisk tid

När du handlar specialtäckning är det troligt att du kommer att ställas inför några ganska påträngande frågor - de kan fråga dig om ångest, depression och eventuell behandling du har fått.

Försäkringsgivaren har också rätt att begära dina journaler, så som regel ska du vara transparent om allt du har tagit upp med din läkare.

MoneySupermarkets konsumentexpert, Kevin Pratt, förklarar: 'Om du blir sjuk och blir inlagd på sjukhus eller dör utomlands, kommer din reseförsäkring troligen att behöva betala tusentals i medicinska räkningar eller återföra din kropp. Det är därför premierna kan öka ganska kraftigt om du deklarerar ett redan existerande medicinskt tillstånd.

'Det är viktigt att vara helt ärlig när man tillfrågas om din medicinska historia. Så är fallet även om du har återhämtat dig helt och inte längre är på medicinering eller får behandling. Om du lämnar information om din medicinska historia kan försäkringsgivaren bestrida alla påståenden du gör.

'En försäkringsgivare kan inte se dina journaler utan ditt tillstånd, men om du vägrar kan det hända att ersättningsbetalningen inte kommer. Åtminstone skulle du bli inblandad i en lång och utan tvekan stressande krangel. '

Du kan använda en jämförelsewebbplats som t.ex. MoneySupermarket att söka igenom specialistpolicyer. Money.co.uk har också en lista av specialistförsäkringsbolag uppkopplad.

Åtminstonde...

Se till att du har ett europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC). Detta ger dig rätt till behandling som kan bli nödvändig under din resa.

Att ansöka om kortet är gratis och det gäller i upp till fem år, förutsatt att du är EU -medborgare. Det enklaste sättet att ansöka är på ehic.org.uk .

Fyll i en ansökan online eller ring NHS på 0300 330 1350. Du måste ange ditt folkförsäkringsnummer, efternamn, förnamn och födelsedatum.

2. Prova en hälsoorganisation

Om du har ett mycket specifikt hälsotillstånd och tycker att det är nästan omöjligt att få täckning kan det vara värt att komma i kontakt med en välgörenhetsorganisation som fokuserar på din sjukdom.

Många välgörenhetsorganisationer har partnerskap med försäkringsbolag för att skydda människor som faller i deras fäste - och det betyder att du inte behöver resa utan täckning.

Om du har fått diagnosen diabetes - eller lider av den - Diabetes Storbritannien har till exempel ett partnerskap med AllClear Försäkra min diabetes .

De erbjuder en rad olika skyddsnivåer, både enskilda och årliga flerresor och är specialister på att tillhandahålla reseförsäkring för dem som kan ha svårt att få skydd någon annanstans. Det erbjuder också för närvarande 10% rabatt på alla policyer fram till 31 juli 2018.

Cancerforskning rekommenderar också Fri själ för alla under 80 år med cancer eller som genomgår behandling, men det är begränsat till vissa destinationer (och inkluderar inte USA).

InsureCancer erbjuder täckning för dem som reser till USA med cancer. Vissa Alzheimers och demensorganisationer rekommenderar också Alla klara resor policyer.

3. Tänk på ett bankkonto

Skyltar sitter utanför grenar

Din bank kan kanske göra dig en affär (Bild: Bloomberg via Getty Images)

De flesta paketerade bankkonton (de som tar ut en månadsavgift) kommer med freebies, och reseförsäkring är ofta det främsta incitamentet.

Om du är på väg utomlands, kontrollera ditt konto för att se om du redan har täckning på plats - om du gör det kan det spara hundratals.

Se alltid till att dina uppgifter är uppdaterade innan du reser, och deklarera eventuella hälsotillstånd eller pågående behandlingsplaner innan du åker.

På samma sätt, om du inte har ett paketerat bankkonto, kan det vara värt att överväga ett om du har svårt att hitta skydd.

Nationwide FlexPlus -paket är ganska generöst och erbjuder täckning fram till din 75 -årsdag för dig och alla beroende barn. Efter 75 kan du köpa ett åldersförlängningscertifikat för att förlänga din policy, som du kan uppdatera årligen.

Halifax Ultimate Reward -konto erbjuder täckning upp till 70 år för £ 15 i månaden. För alla äldre betalar Co-Op's Everyday Extra-konto 5,50 £ i månaden och täcker dig över hela världen tills du når 80.

Nick gifte sig vid första ögonkastet

Vissa försäkringsgivare kan erbjuda dig att täcka dig för ytterligare villkor som inte ingår, men mot en extra kostnad.

Innan du registrerar dig, ring dem och förklara eventuella befintliga tillstånd du har - plus eventuell behandling du ska börja.

Om du inte deklarerar dessa kan du helt avbryta din försäkring.

4. Skaffa en webbplats för att göra jobbet åt dig

Om du har en mardröm - gå online för att hitta hjälp (Bild: Getty)

Om du verkligen kämpar med att hitta en försäkringsgivare för dina hälsobehov kan du kanske anställa någon annan för att göra jobbet åt dig.

Payingtoomuch.com till exempel specialiserat sig på skydd för personer med hälsoförhållanden och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser också.

Du måste ange alla dina uppgifter för att komma igång. Det kommer sedan att tråla igenom hundratals policys för att ta reda på de som är skräddarsydda för dina specifika behov utifrån en rad olika prispunkter.

Enligt webbplatsen har 16 miljoner brittiska vuxna högt blodtryck och måste betala mer för sin reseförsäkring.

Det uppskattar dock att de betalar över oddsen genom vanliga försäkringsbolag som i genomsnitt tar ut £ 31 för mycket.

Den tittade på premiumpriserna hos specialistförsäkringsbolag som Saga och Staysure och fann att resenärer med redan existerande medicinska tillstånd som högt blodtryck, hjärtinfarkt och astma betalar ett premiepris för sitt försäkringsskydd.

De brittiska försäkringsmäklarna & apos; Association (BIBA) rekommenderar också att du kontaktar en mäklare för att förhandla fram affärer för dina behov.

Försäkringsmäklare kan hantera vanligare tillstånd som diabetes, till avancerade stadier av cancer, Huntingdons sjukdom, faktiskt de flesta tillstånd.

Läs mer

Semesterbokningshemligheter
TripAdvisor hackar Slå bort rip-off flygplatstransfer Bästa tiden att boka Hitta billiga flyg

BIBA arbetar också för närvarande med funktionshinder välgörenhet Scope och Financial Conduct Authority (FCA) för att förbättra tillgången till reseförsäkring för personer med medicinska tillstånd genom att ”skylta”.

Detta skulle innebära att om en försäkringsleverantör inte kan hjälpa en sökande på grund av ett medicinskt tillstånd, snarare än att bara tacka nej till offerten, måste de skylta dig till en organisation som kan hjälpa dig istället.

BIBA är en ideell branschorganisation och driver en Find-A-Broker-tjänst, som du kan kontakta på www.biba.org.uk - 0370 950 1790.

Reseråd för alla med befintligt tillstånd

Om du reser utomlands med någon äldre eller är i riskzonen, här är MoneySupermarkets lista över fem saker att kontrollera innan du åker.

  1. Innan du går iväg, skaffa en bra guidebok och undersök din destination på Foreign & Commonwealth Office webbplats .

  2. Diskutera med din läkare om de länder du planerar att besöka och se till att du får nödvändiga vaccinationer i god tid före avresedatum. Ett besök hos din husläkare gör det också möjligt för dem att ge dig råd om alla mediciner du bör ta med dig.

  3. Besök tandläkaren innan du går, och om du bär glasögon, ta med ett extra par.

  4. Om du ger dig ut på ett flyg - och särskilt på en långdistansflygning - vidta åtgärder för att förhindra djup venetrombos. Utför sträckor i din sits, träna varannan timme och drick mycket vatten.

  5. Glöm inte att ta ut ett europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC), eftersom detta ger dig gratis eller reducerad sjukvård när du besöker länder i EU; de är fria att skaffa eller förnya.

Se Även: