Matt Lucas har alltid samma svar när han misstas för Rebel Wilson i Pitch Perfect

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ok, vi erkänner det, lockdown har gjort att vi blev lite förälskade i Matt Lucas.



i morse holly willoughby

Komikern är inte bara ögonblickets obestridliga stjärna, men inom några minuter efter vårt samtal till honom i hans LA -hem fick han oss att sjunga om bakad potatis.



Nej, isolering har inte gjort oss helt galna (ännu). Vi gör det för att det är vad hans catchy välgörenhetssingel, Thank You Baked Potato, handlar om.



Förra månaden lade Matt upp ett klipp av sig själv som sjöng den roliga låten om vad man ska göra och inte göra under dessa konstiga tider (en omarbetad version från hans tidiga dagar på Shooting Stars).

Sedan dess har det blivit stratosfäriskt med 3,1 miljoner visningar (förra gången vi kontrollerade - och räknade).

Sedan kom duetter av låten med musikmegastjärnorna Brian May och Gary Barlow, en plats nummer 1 på listan och en ny bilderbok, med alla vinster från historien och boken till FeedNHS -fonden, som tillhandahåller varma måltider för sjukhuspersonal.



Matt & # 39; s Thank You Baked Potato -låt

Matt & # 39; s Thank You Baked Potato -låt (Bild: Instagram)

Men Matt stoppar inte sitt uppmuntrande uppdrag där. Hans nya Channel 4 lockdown-underhållningsprogram, Reasons To Be Cheerful, finns i luften, med chinwags med sina berömda kompisar och skrattande högt isolerade historier från upp och ner i landet.



Därefter, färskt från en återförening i Little Britain med David Walliams, finns det den lilla frågan om att ta en annan ikonisk show, när Matt ersätter Sandi Toksvig på The Great British Bake Off. Om de senaste veckorna är något att gå efter kommer han säkert att klara utmaningen.

Var börjar vi ?!

Jag vet! Allt är väldigt oväntat. Jag skulle spela in en tv -pilot i Amerika, så jag var i Chicago i mindre än 48 timmar och sedan var jag tvungen att komma hem igen. Det innebar att jag faktiskt hade lite tid och jag var inte säker på hur jag skulle fylla det.

Jag tillbringade de första tre eller fyra dagarna i chock, verkligen, och sedan satte jag mig vid mitt piano och spelade en ny version av en gammal låt av mig. Jag lade det på Twitter och tänkte att kanske ett par hundra människor skulle se det ...

Med komedi andra halvan David Walliams (Bild: BBC)

Men sedan blåste det ...

Ja, det har blivit så varmt och oväntat svar. Ett par dagar efter att jag släppte låten sa en av mina vänner: 'Varför tar du inte ut den som en välgörenhetssingel?'

Samtidigt fick jag ett telefonsamtal där jag bad mig engagera mig i FeedNHS, så idén var absolut vettig. Nu har vi fått ut en bok som är riktigt vacker. Det är låten med illustrationer och en del med saker för barn att göra. Det finns också en gosleksak som spelar låten och T-shirts.

Hur repade du in alla stjärnor för duetterna?

Allt började med Gary Barlow. När vi väl hade gjort det och det fungerade så fint, tänkte jag att jag skulle vara lite djärv och skriva till några andra människor.

Vi har haft Ronan Keating, Rick Astley och Brian May. Vi kommer mer, som jag är stora fans av, men jag håller dem hemliga ...

Komisk skådespelare Matt Lucas

Matt samlar in pengar till våra NHS -hjältar och gör sin egen lockdown -show på Channel 4 (Bild: CAMERA PRESS/Andy Gotts)

Vem är högst upp på önskelistan?

Prins Charles. Det är min dröm. Bara för att få prins Charles att säga 'Tack, bakad potatis' vore fantastiskt.

Hur hittar du lockdown -livet?

Häromdagen gjorde jag en intervju för australiensisk TV via Skype. Jag ställde in mitt larm i bara några minuter innan jag gjorde det direkt.

Efteråt tittade jag mig i spegeln och jag hade kuddsprickor över hela ansiktet. Jag vet inte om du kunde se dem på TV: n, men det hade varit klart att jag hade vaknat bara 90 sekunder innan!

Vad mer håller dig upptagen?

Jag var tänkt att börja filma Bake Off den här veckan, men eftersom det har försenats frågade C4 om jag skulle vilja göra en annan show medan vi väntar. Så det var så vi kom fram till Reasons ... - en härlig blandning av C4 -ansikten som visar oss hur de håller sig glada i lockdown, blandade med att tittarna är fyndiga medan de fortfarande har roligt och leende.

Jag såg ett underbart klipp av någon som hade inrättat en skidåkningskurs i sin trädgård - bara lysande!

Vad är du mest upphetsad över att vara på Bake Off?

Äter tårta! Det finns ingen nackdel med det. Och inte bara vanlig tårta - vi pratar de bästa kakorna i landet.

Jag har blivit varnad om att jag kommer att gå upp i vikt när jag filmar showen, så jag kommer att behöva träna väldigt hårt under veckan med en strikt fitnessregim så att jag inte ballong längre än Jag har i fångenskap!

Matt går med Paul and Prue på Bake Off (Bild: Love Productions)

Är du bra på att baka?

Jag är hemsk. Hemsk. Jag kan baka en potatis och det är ungefär det. Men det är en riktig njutning. Telefonsamtalet till audition kom ur det blå.

Jag ville egentligen inte vara presentatör, men serien är så underbar att du säger en miljon ja. Du kan inte säga nej till Bake Off. Det är serien som gör mig glad när jag tittar på den.

Varför var det rätt tid att få tillbaka Little Britain?

David och jag har umgåtts socialt igen ett bra tag nu eftersom jag har tillbringat mycket mer tid i Storbritannien. Vi hade pratat mycket om att få tillbaka serien i någon form, vare sig det är på radio, TV eller scen. Men det handlade om att hitta tiden.

Sedan fick vi båda ett telefonsamtal där vi frågade vad vi kunde göra för BBC One’s The Big Night In och vi kunde göra Little Britain TV -grejer för första gången på 12 år, när USA -serien slutade.

Det var så roligt - och också en stor utmaning att filma det i lockdown.

Matt som den ikoniska Vicky Pollard i Little Britain (Bild: BBC)

Vad är ditt favoritminne med David?

När jag först kände honom. Vi brukade gå ut en kväll och han hade en svart kjol, hårspännen och svart läppstift. Han hade en flickvän, men han skulle gå ut så. Jag minns att jag tyckte att det var upprörande, men lysande.

Vad sägs om det roligaste fanmötet?

Folk skulle kontakta oss och säga, ”jag ska göra en tatuering i Little Britain!” Och jag skulle svara: ”Gör inte det! Vad händer om du inte tycker att programmet är roligt längre?

Men de skulle ändå fortsätta och göra det. Det var en galen tid. Folk skickar också till oss YouTube -videor av dem som visar skisserna och nu synkroniserar de dem med dem på TikTok.

Är det det du är mest känd för?

Jag gick en gång in i en Shake Shack i Hollywood och någon stoppade mig och sa: ‘Jag älskade dig i tärnor!’ Sedan i kön sa någon: ‘I love Little Britain’.

Sedan, medan jag åt, kom någon över för att prata om Doctor Who och en annan person om Les Misérables. Det var det konstigaste - massor av människor kom för att prata med mig, men inga två personer om samma sak. Jag insåg i det ögonblicket hur lycklig jag varit. Jag tar det aldrig för givet.

Matt säger att folk misstänker honom för hans Bridesmaids-medstjärna Rebel Wilson (Bild: Publicitetsbild)

Brudtärnor gav dig en smak av Hollywood. Hur var det?

Det var bara tre dagars arbete. Jag flög ut på lördagen och kom tillbaka på torsdagen för att filma Come Fly With Me.

Det var en snabb liten resa och jag känner mig så lycklig att få vara en del av den. Det var där jag träffade Rebel Wilson och det är en vänskap som går till denna dag. Vi bodde tillsammans i tre år efter tärnorna. Och folk tror att vi är samma person!

Verkligen?

Ibland säger folk att de älskade mig i Pitch Perfect. Jag säger alltid, 'Ja, sminket var strålande på det jobbet, eller hur?'

Läs mer

Söndagstidningar
Nolans systrar & apos; kämpar & apos; utom Coleen Rasistiska patienter knuffar grymt svart läkare Brottläggningsplattdödare attackerade mamma på åtta Varför Diane Morgan förväntade sig att mannen skulle slå henne

När visste du att du var bra på att få folk att skratta?

När jag insåg att jag var dålig på absolut allt annat!

Vad är det som aldrig får dig att skratta?

Människor som ramlar omkull. Det är därför jag gillar att titta på You've Been Framed.

Vem är den roligaste personen i ditt liv?

Min avlidne man Kevin. Han var den roligaste personen jag någonsin träffat.

Vad sägs om din komediikon?

Det växte upp som Charlie Chaplin, Laurel och Hardy, Reeves och Mortimer.

Just nu, Peter Kay, en skotsk komiker som heter Limmy och jag måste också lägga in David där.

- Thank You Baked Potato av Matt Lucas (Egmont UK, £ 4,99) är ute nu. Reasons To Be Cheerful with Matt Lucas finns på Channel 4 på söndagar kl 19.30

Se Även: