10 bästa billiga kaféer och restauranger i Edinburgh

Edinburgh Fringe Festival

Ditt Horoskop För Imorgon

Union of Genius - där det alltid finns soppa



Oavsett om du är från Auld Reekie eller besöker för Fringe, finns det inget bättre än att hitta en billig restaurang i Edinburgh. Vi har frågat recension och bokningssida TripAdvisor för de högst rankade budgetrestaurangerna och kaféerna.



1. Vänligt hus

Detta lilla portugisiska kafé ligger på Leith Walk i Edinburgh och specialiserar sig på kaffe, nybakade bakverk och delikatesser från Portugal. Pastel de nata, en traditionell portugisisk vaniljsås är en fast favorit bland lokalbefolkningen.



En TripAdvisor -resenär sa: Great little cafe in Edinburgh. Stort urval av kakor, desserter och salta livsmedel, till bra priser också. Tårtorna var utsökta! Du kommer inte bli besviken!

2. Gaia Delicatessan

Denna lilla familjedrivna italienska delikatessbutik och kafé på Leith Walk serverar nygjorda italienska rätter inklusive pasta, ost och köttbrädor och antipasti. Ett brett urval av italienska råvaror finns också att köpa från deras deli.

En TripAdvisor -resenär sa: Fantastisk hemlagad pasta och panini. Fantastisk atmosfär och riktigt rimliga priser. Jag kommer definitivt tillbaka!



3. Edinburgh Larder Cafe

Bara några minuter från Edinburghs berömda Royal Mile, fokuserar detta kafé och bistro på att använda säsongsbetonade råvaror från närområdet. Populärt för sina söndagsbruncher, och kaféet erbjuder också ett urval av hälsosamma frukostalternativ, delikatesser och nybakade kakor, som alla är glutenfria.

En TripAdvisor -resenär sa: Vi älskade allt om vår frukost här. Kaffet var perfekt, scone var fantastiskt och ägget och laxen var utmärkt. Vi gillade verkligen atmosfären och fokus på lokala råvaror. Kan inte rekommendera tillräckligt!



Fyra. Bluebird Café

Nära Botanic Gardens, och med en meny inspirerad av ägarens resor till Amerikas djupa söder, kan diners förvänta sig att hitta ett urval av rätter baserade på amerikanska klassiker, inklusive fläsk, kärnmjölkspannkakor, chilihundar och nachos.

En TripAdvisor -resenär sa: Utmärkt mat, bra personal och utmärkt värde för pengarna. Pulled pork and giant frank sandwich är att dö för!

5. Safari Lounge

Strax öster om Edinburghs nya stad erbjuder denna djungeltema bar och restaurang ett brett urval av prisvärda rätter. Från sushi till koreanska ångade bullar och kycklingvingar, det finns en mängd alternativ att välja mellan och ett stort urval av öl på kranen för att följa dem.

En resenär på TripAdvisor sa: Om du vill att din mat ska vara färsk och välsmakande, kom hit. Stort värde, trevlig personal och en bra atmosfär. Väl värt ett besök.

6. Union of Genius

Praktiskt nära University of Edinburgh, är Union of Genius menyhäftklammer soppa med upp till sex säsongsbetonade sorter, inklusive vegetariska och veganska alternativ dagligen. Diners kan matcha sina soppor med nygjorda hantverksbröd eller välja bland en mängd glutenfria och veganska bakverk.

En resenär på TripAdvisor sa: Kryssade i alla rutor: mycket vänlig personal, god hemlagad mat och de har glutenfritt bröd. Återkommer imorgon!

7. Oink

Beläget på Victoria Street i Grassmarket, Oink, som namnet antyder serverar bara en sak och det är fläsk. Deras ökända svinstekar serveras hjärtligt i ett urval av rullar, finns i tre storlekar och kunder kan lägga till ett urval av pålägg, inklusive salvia och lökfyllning, äppelsås och chili.

David Bowies begravningsgudstjänst

En TripAdvisor -resenär sa: Jag älskade Oink, ett av de bästa ställen jag har ätit. Maten är riktigt god, priserna är utmärkta och servicen är några av de snabbaste jag har sett på ett ställe som gör mat av den kvaliteten.

8. Pajmakaren

Med ett urval av över trettio olika salta och söta pajer som alla kommer under 3 £, kan The Pie Maker finnas i hjärtat av Edinburghs centrum. Denna anläggning har ett litet sittområde för diners som vill äta och har ett brett urval av vegetariska alternativ.

En resenär på TripAdvisor sa: Pajerna här är enkla och läckra. Du kan antagligen inte hitta en billigare måltid i Edinburgh med de flesta pajer som kostar mindre än £ 3.

9. Mjölk

Detta lilla och modernt designade kafé i Haymarket är mest känt för sina luncher och erbjuder ett urval av smörgåsar, sallader och burritos. Kaféet har också en daglig skiftande meny med söta bakverk, hantverkarkaffe och olika örtteer.

En TripAdvisor -resenär sa: Vi var över månen för att stöta på detta lilla kafé. Vår frukost var utsökt och nyligen gjord, utmärkt värde och serveras av vänlig personal.

10. Anadamiro kaffe

Bara ett stenkast från George Square är Cafe Andamiro en japansk och koreansk restaurang som serverar autentiska rätter som gyoza, katsu curry och ramen. De serverar också ett antal traditionella öknar och sina egna örtteer.

En TripAdvisor -resenär sa: En pärla av en restaurang! Stort utbud av rätter, mysig, vänlig, avslappnad miljö och mycket rimliga priser.

Se Även: