Du kan nu betala för din Tesco -butik i butiken med en snabb app med 'många fördelar' - men det är inte PayQwiq

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

En gren av Tesco

Appen låter kunderna använda den digitala plånbokstjänsten som är tillgänglig för att betala av sina matvaror när de är på språng(Bild: Getty)



Glöm det fåniga att behöva gräva ur din plånbok, du kan nu handla och betala i en Tesco -butik med bara din smartphone.



Och du kan samla Clubcard -poäng medan du är på det genom det nya Tesco Pay+ verktyg.



Det har ersatt PayQwiq som detaljhandelsjättens nya betalningsapp, som är tillgänglig att använda på de flesta smartphones - förutom nu kommer den med 'fler fördelar'.

Till exempel finns det inte längre några minsta utgifter och du kan betala för upp till 250 £ för shopping med hjälp av anläggningen. Den kan också användas i alla Tesco -butiker och bensinstationer.

De Äpple ochapplänkar till ditt bankkonto eller kreditkort så att du kan betala digitalt. Det visar också din poängbalans och låter dig se tidigare transaktioner på Tesco.



Om du redan har PayQwiq, y du behöver bara uppdatera appen så är du klar.

Om du är en ny kund kan du ladda ner Pay+ i butiken. Det är värt att notera att när du skapar ditt konto kommer Tesco att verifiera dina uppgifter genom att göra en begäran på 2 pund till ditt bankkonto - även om du faktiskt inte kommer att debiteras för detta.



Läs mer

Skär ner din mataffärsräkning
Bästa lojalitetsprogram att registrera dig för 17 livsmedel du inte visste att du kan frysa Hur jag matar min familj för £ 5 per måltid Stormarknadsaffärer

För att markera lanseringen körs ett bonuspoängerbjudande vilket innebär att fram till den 14 januari kommer kunder som betalar via Tesco Pay+ också att få en extra Clubcard -poäng för varje 4 £ de spenderar i butik.

För att betala i butik måste du hålla din mobiltelefon vid betalningsenheten vid kassan, kunderna kan betala för sina inköp och samla poäng samtidigt. Du behöver inte en mobil anslutning i kassan.

Sedan Tescos digitala utrullning tidigare i år säger stormarknaden att det har samlat över en kvarts miljon användare - det säger att antalet kunder också har gått 20%.

Mark Loch på Tesco sa: ”Världen förändras snabbt runt oss. Hur kunder interagerar med sin shoppingupplevelse, hur de hanterar sina pengar och hur de bestämmer värde utvecklas hela tiden.

”Vi är stolta över att vi ständigt investerar i att förbättra shoppingupplevelsen så att våra kunder får en unik och exceptionell service.

'Vår digitala plånbok har visat sig vara enormt populär bland våra kunder och vi är övertygade om att Tesco Pay+, med sin fantastiska förmåga, kommer att fortsätta att förändra shoppingresan och erbjuda lite hjälp till kunderna varje gång de handlar i Tesco.'

    Se Även: