Yodel säger till arbetarna att de inte får betalt för jul förrän efter nyår

Gmb Fackförening

Ditt Horoskop För Imorgon

Jodel leverans från

Arbetare har fått beskedet under de mest hektiska månaderna på året



Heltidsarbetare vid budtjänsten Yodel har fått besked om att de inte kommer att få sina jullönar förrän i januari, vilket gör att många är ur fickan under årets dyraste månad.



Fast personal på företaget, inklusive på sitt en kvart mil långa Hatfield-depå, kommer att få sina löner 2020-trots att många arbetare i sektorn gynnas av tidig lön.



Men tillfälligt anställda på Yodel kommer att fortsätta att få lön varannan vecka, vilket innebär att deras intäkter kommer att överföras mellan jul och nyår.

Denise Van Outen Hot

Union GMB har tidigare kritiserat Yodel, som ägs av miljardären Barclay -bröderna, för att ha begärt 0% finansiering av uppsägningar.

Det har också kommit under eld för att tvinga egenföretagare att teckna ett nytt kontrakt som håller dem på företaget i 28 dagar för att undvika hotet om att inte fortsätta arbeta och säga upp avtalet.



Steve Garelick, Londons regionala arrangör sa: ”GMB vet att vissa företag älskar att spela rollen som Scrooge under högtiden och säger” Bah humbug! ”När det gäller att betala sin personal i tid. I det här fallet lägger Yodel kilo före människor.

hur gammal är bruce forsyths fru
Royal Mail sorteringskontor inför jul

Heltidsanställda har blivit varnade för att deras löner kommer senare



'Yodel kan tycka att GMB-medlemmar tycker att sådant beteende är kontraproduktivt, trots allt är en glad arbetskraft en produktiv arbetskraft. Kanske har Yodel -ledningen missat detta i sina hanteringsmanualer

Mike Hancox, VD för Yodel, kommenterade: Reflekterande på Yodels nya affärsverksamhet, tidigare i år informerade vi anställda och fackföreningar om uppdateringar av våra betalningsprocesser.

'Detta innebar att månadslönen från september har krediterats våra anställda den första dagen i varje månad eller nästa arbetsdag. Förändringarna innebär att våra anställda fick lön den 2 december 2019, och kommer därefter att betalas ut den 2 januari 2020.

Med tanke på att dessa förändringar kan ha påverkat kollegor när de anpassar sig till den nya betalningsperioden, där det är nödvändigt har vi arbetat med dem för att minimera eventuella störningar.

Hellboy 2019 släppdatum i Storbritannien

Se Även: