Kvinna chockad efter att ha beställt Deliveroo och insåg att restaurangen hade lagt till £ 130 'liten beställningsavgift'

Deliveroo

Ditt Horoskop För Imorgon

Algeriet Gomes

Algeriet Gomes kunde inte bry sig om att laga mat, men ville inte heller betala £ 160(Bild: Kennedy News/Twitter)



En kvinna blev chockad efter att ha beställt en Takeoo -takeaway och insåg att restaurangen hade lagt till en jättestor £ 130 & ldquo; liten beställningsavgift & apos ;.



Alegria Gomes, 29, kunde inte bry sig om att laga mat när hon kom hem från jobbet så vände sig till Deliveroo för sin nattliga försörjning.



Hon tillbringade en minut med att välja vad hon ville, innan hon slog sig in på en ny thailändsk restaurang som hon inte hade ätit från tidigare - och började beställa den perfekta måltiden.

Men när hon gick för att checka ut insåg hon att räkningen hade ökat med enorma £ 130 eftersom restaurangen hade lagt till en 'liten beställningsavgift', vilket tog henne totalt till £ 160,99.

En skärmdump av beställningssumman

Restaurangen har försvarat att ta ut £ 130 för att leverera en måltid för två bara en 45-minuters bilresa över London (Bild: Kennedy News and Media)



Alegria, som sa att hon inte var förvånad eftersom det vanligtvis kostade 10 pund att andas & apos; i London, avbröt snabbt beställningen och valde en ugnspizza istället, men inte innan han delade nyheterna online.

The New Thai Kitchen i Barking, östra London, blev snart förlöjligade för avgiften - men de försvarade beslutet, på grund av hur lång tid det skulle ha tagit dem att leverera till Algeriet i Islington.



Alegria sa: ”Det var nästan som ett omedelbart avslag. Jag trodde att jag inte spenderar £ 160. Jag såg fram emot en takeaway men mitt sug dog när jag såg det priset.

'Om jag är för lat för att laga mat, har jag inget emot att betala den normala avgiften på 3,99-4,99 £, men du räknar med att spendera så mycket på en måltid i Knightsbridge som inte sitter hemma i din lägenhet.

Algeriet Jones

Algeriet Gomes bestämde sig för att hon inte ville spendera £ 160 på en takeaway (Bild: Kennedy News/Twitter)

'Du kan spendera så mycket för att få en riktigt trevlig middagsupplevelse, inte två skålar i takeaway i plast. Det är väldigt annorlunda.

'Vi hade ägnat många år åt att försöka beställa något så till slut gav vi upp och gjorde en ugnspizza istället.

'Jag var inte irriterad på det. Det var lättsint och jag fick ett skratt av det. Jag är säker på att det finns någon som är villig att betala £ 160.

Hela räkningen

Med £ 130 & apos; liten beställningsavgift & apos; räkningen kom till över £ 160 (Bild: Kennedy News and Media)

”Att bo i London och Islington är i alla fall notoriskt dyrt, så jag tyckte att det var skönt att bli chockad över priset eftersom man vänjer sig vid hur dyra saker är. Det var kul.

'Jag har inte tänkt beställa något därifrån sedan, definitivt inte om det kommer att kosta så mycket. Jag är säker på att de inte kommer att ha några beställningar på grund av den avgiften. '

Alegria säger att hon inte tänkte kontakta Deliveroo om det eftersom det hade varit mer krångligt än att bara laga maten själv.

Kommentarerna delas online

Avgiften förlöjligades online, men restaurangen försvarade sina handlingar (Bild: Kennedy News and Media)

The New Thai Kitchen hävdar att de ringer varje kund om deras beställning är föremål för en stor avgift för att se om de vill fortsätta leverera och tro att det är motiverat.

En talesman för New Thai Kitchen sa: 'Som tjänsteleverantör har vi ett visst avstånd som vi täcker. Om ordern är bortom det måste det minsta orderbeloppet vara så mycket.

'Kunden har rätt att avbryta beställningen, och om vi ser en beställning som denna ringer vi upp dem och berättar att de debiteras ett visst belopp och frågar om de fortfarande vill gå vidare, då kan vi avbryta det för dem .

'Om vi ​​har en kund i centrala London, skulle det inte vara möjligt att skicka en beställning på 5 £ en och en halv resa bort.

Hela räkningen

Algeriet valde en ugnspizza istället (Bild: Kennedy News and Media)

Vem tror du har fel? Låt oss veta i kommentarerna.

'Avgiften är motiverad för att om du tänker efter kan vem som helst beställa via Deliveroo var som helst, så du måste titta på avståndet som täcks.

'Ägaren har satt upp minsta beställning med Deliveroo, så om det är utanför vårt sortiment måste minimibeställningen vara ett visst belopp.'

Delivero säger att New Thai Kitchen inte är fulla Deliveroo -partners, vilket innebär att de ordnar och betalar för sina egna leveranser.

Deliveroo säger att minsta beställningsavgift på £ 15 hade uppnåtts på Alegrias order, så tilläggsavgiften berodde på leveransavståndet.

En talesperson för Deliveroo sa: 'På Deliveroo vill vi att våra fantastiska kunder ska få bästa möjliga matleveransupplevelse.

'För att visa vår uppskattning för våra kunder har vi skickat gratis kredit för att de ska få en bra upplevelse nästa gång.

'Vi har också pratat med restaurangpartnern för att ge råd om hur de kan förbättra kundupplevelsen.'

Alegrias tweet, inklusive screengrab av händelsen och textning i tungan & apos; kanske flytta till Islington var inte ett stort skrik & apos; har fått mer än 1200 likes och retweets.

John Calvin svarade och sa: 'Det här är ungefär dubbelt så hög som månadshyran för ett vandrarhem där jag är just nu.'

välgörenhetsbutik bröllopsklänningar

Användaren @JJDodders sa: 'RUDENESS of that & apos; spend £ 25 and get 15% off & apos; och du fick inte ens den rabatten trots att du spenderade 160 £. '

@waterb4by tillade: 'Hur är £ 20 en liten beställning ändå.'

Har du en historia att dela med dig av? Vi vill höra allt om det. Maila oss på webfeatures@trinityNEWSAM.com

Se Även: