William Hill lämnar tillbaka 24,5 miljoner pund i kontanter - samtidigt som personalen håller full lön

William Hill Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer än 1 400 William Hill -butiker har drabbats av coronavirusbegränsningar

Mer än 1 400 William Hill -butiker har drabbats av coronavirusbegränsningar(Bild: AFP via Getty Images)



Spelbolaget William Hill har avslöjat att spelbutiksverksamheten kommer att sjunka till en årlig förlust på cirka 30 miljoner pund medan gruppförsäljningen sjönk 16%, efter ett 'år som inget annat'.



Covid-19-restriktioner innebar att alla 1414 butiker på stora gatan påverkades någon gång, men trots förlusten höll kedjan personal på full lön och lämnade tillbaka kontanter.



'Vi fick 24,5 miljoner pund av utbetalningsmedel under första halvåret som sedan har återbetalats och under de nuvarande omständigheterna räknar vi inte med att kräva ytterligare stöd för jobbbibehållande', sa William Hill i en handelsuppdatering.

'Under hela året, även när de blev avbrutna, fick våra brittiska detaljhandelskollegor 100% av sin fulla lön.'

Gruppen - som köps av den amerikanska casinogiganten Caesars Group i en affär på 2,9 miljarder pund - sa att intäktsfallet kommer trots ett bättre slut på 2020, med en tillväxt på 9% under fjärde kvartalet till 29 december tack vare en online -boost.



Men effekterna av lockdowns och restriktioner för dess detaljhandel och levande sport bland pandemin innebar att 2020 års helårsintäkter sjönk till 1,3 miljarder pund.

spegel co uk måste se
William Hill sa att prestanda i butikerna var bra, medan de fick öppna

William Hill sa att prestanda i butikerna var bra, medan de fick öppna (Bild: Reach PLC)



William Hill sa att dess butiker hade varit på väg att bryta jämnt under det tredje kvartalet innan coronavirusets restriktioner såg dödsboet stängt i stora delar av Storbritannien under de tre sista månaderna av 2020.

Koncernens uppdatering visade ett hopp i hasardspel på internet som hjälpte till att kompensera för vadslagningsbutiken, med nettoinkomster i Storbritannien på nätet som ökade med 5% 2020 medan de ökade med 12% i sin internationella verksamhet proforma.

Företaget sa också att USA: s helårsomsättning ökade med 32%, ledd av stark tillväxt på nätet.

Ulrik Bengtsson, verkställande direktör för William Hill, sa att 2020 'var ett år som inget annat.

'Det testade vår smidighet och flexibilitet och vi levererade för att hålla våra kunder och team säkra, samtidigt som vi väsentligt förbättrade vår konkurrensposition genom produktförbättringar och geografisk expansion.'

Han tillade: 'Erbjudandet för gruppen erkänner de stora framsteg vi har gjort, liksom de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss.'

William Hill gick med på ett övertagande av Caesars i november och dess friare såg konkurrensen från den konkurrerande budgivaren, private equity -jätten Apollo.

Paret syftar till att säkerställa myndighetsgodkännanden som krävs för att slutföra affären tidigt i andra kvartalet, men möjligt redan i mars.

Förvärvet värderar William Hill till 272 p per aktie.

oceanklubben Praia da Luz

Caesars äger redan en andel på 20% i William Hills amerikanska verksamhet, som har ensamrätt att bedriva sportspel under varumärket Caesars.

Se Även: