Vem är Jeremy Corbyns fru? Inuti hans äktenskap med Laura Alvarez

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Laura Alvarez, fru till Jeremy Corbyn,(Bild: Getty Images Europe)



Jeremy Corbyn delar åsikter - människor tycks älska honom med glöd eller förakta vad han står för.



Men en konstant i hans framsteg har varit hans älskade Laura, hans tredje fru som är 20 år yngre och arbetade som bankir i hemlandet Mexiko.



49-åringen är nu en kaffeimportör och bor tillsammans med Corbyn i hans Islington-valkrets.

När vi närmar oss valet 2019 och Corbyn hoppas kunna bli Storbritanniens nästa premiärminister, här berättar vi allt vi vet om sitt hemliv och hans fru Laura.

Laura Alvarez, hustrun till Labour -ledaren Jeremy Corbyn, vid rådhusen i Glasgow (Bild: PA)



Jeremy Corbyn har varit gift tre gånger.

Först till professor Jane Chapman som gifte sig med Corbyn 1974 när hon bara var 24. Äktenskapet varade bara fem år efter att hon tröttnat på sin mans intensiva fokus på vänsterpolitik.



Medan paret separerades inledde Corbyn ett förhållande med Diane Abbott som nu fungerar som hans skuggsekreterare för hälsa.

Därefter kom Claudia Bracchitta, från Chile, som han gifte sig med 1987 och som han fick tre barn med.

Labour -ledaren och hans fru splittrades när de skickade sin son Ben till gymnasieskolan 1999.

strikt come dancing odds 2017

Hon sa då: 'Jag är orolig att Jeremy har framställts som en hårt vänster MP som inte kunde bry sig om sina barn, vilket absolut inte är sant. Jag framställdes som den påträngande föräldern som ville ha en gymnasieskola för sin son och inget annat.

Jeremy Corbyn och fru Laura Alvarez besöker Bardon Mill Village Shop and Tea Room i Northumberland där de köpte stickade kläder (Bild: PA)

'Det är inte en historia om att göra ett val utan om att inte ha något val. Jag kunde inte skicka Ben till en skola där jag visste att han inte skulle vara lycklig.

Medan Jeremy kunde fatta ett slags beslut, var jag inte. Det är en position du pressas in i snarare än den du väljer. '

Nu är han gift med Laura Alvarez som har den lägsta profilen av någon brittisk politisk ledares make i det senaste minnet.

Paret träffades första gången 1999 när Alvarez äldre syster Marcela bodde i London med sin dotter Jasmin, då sju.

Hennes främmande man, Edguardo, kidnappade deras lilla flicka och flydde till Amerika.

Hon gick till den avlidne Labour MP Tony Benn för att få hjälp och presenterades för Corbyn som försökte hjälpa. Han träffade och talade med poliser för hennes räkning.

Hans fru, Laura, hade flugit till England från sitt hem i Mexico City för att vara med sin syster och följde med henne till en insamling i en pub i Finsbury Park som Corbyn deltog i.

Herr Corbyn och hans fru Laura (Bild: PA)

Paret blev kär och upprätthöll ett långdistansförhållande efter att hon återvänt till Mexiko där hon arbetade på en bank i Mexico City för att hjälpa fattiga landsbygdssamhällen.

Paret gifte sig på Hacienda Panoaya, en egendom med ett eget kapell, 2012.

De bor i hans terrasshus i Finsbury Park, norra London, vilket skulle kosta cirka 1 miljon pund att köpa, med en katt som heter & apos; El Gato & apos ;.

Ben och Thomas Corbyn, Jeremy Corbyns söner med sin fru Laura Alvarez på Labour Party årliga konferens (Bild: PA WIRE)

Laura Alvarez är känd för att dela sin mans politiska övertygelse, även om hon undviker rampljuset.

I en sällsynt intervju i en fly-on-the-wall-dokumentär beskrev Álvarez Corbyn som 'inte särskilt bra på hemmaplan men han är en bra politiker'.

Hon talade också om sin stolthet efter att Corbyns klädkänsla kritiserades av David Cameron som sa till honom på PMQS i februari 2016 att 'ta på sig en riktig kostym, klä upp din slips och sjunga nationalsången'.

Labourpartiets skuggkansler John McDonnell och Corbyns fru Laura (Bild: REUTERS)

Paret njuter av nätter i att äta vegetarisk mat som odlats på hans tilldelning, dricker det udda glas vin och tittar på EastEnders.

den har blivit rapporterad Labour har avvisat ett erbjudande om att Corbyn ska dyka upp tillsammans med sin fru i BBC: s One Show -soffa och insisterar på att Corbyn -familjen är utanför gränserna under kampanjen.

Se Även: