WhatsApp får en ny funktion som kommer att göra vissa användare mycket nöjda

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Den ständigt populära snabbmeddelandetjänsten WhatsApp har en uppdatering vid horisonten som kommer att glädja många människor - förmågan att stänga av gruppkonversationer ordentligt. Det kallas Vacation Mode, och så här fungerar det.



För tillfället kan gruppchattar stängas av, vilket innebär att de inte skickar meddelanden till dig när nya meddelanden kommer. Men de visas som 'olästa' meddelanden både i huvudfönstret och på själva appikonen.



dock WABetaInfo har sett nya versioner av WhatsApp med något som kallas 'Vacation Mode'. När det är aktiverat kan alla chattar som du har stängt av arkiveras och kommer inte att visas som olästa i appen eller på ikonen.



hur stor är 10 downing street

Semesterläget kommer att tysta gruppchattar för alltid (Bild: WABetainfo)

Så om du är i en av de där upptagna grupperna som du inte riktigt tycker om att läsa, men som att lämna kommer att förolämpa någon eller andra, då är detta idealiskt.

När WhatsApp har uppdaterats måste du göra följande:



Hitta gruppchatten som du vill ska vara tyst och stäng av den. På iOS görs detta genom att svepa åt vänster på meddelandet. På Android innebär detta att du trycker och håller ned ett meddelande och väntar på att ikonerna ska visas överst i fönstret.

När du har stängt av en chatt kan du arkivera den. På iOS, återigen, görs detta med ett svep åt vänster. På Android tryck och håll ned ett meddelande. När meddelandet är arkiverat försvinner tråden tills någon skickar ett nytt chattmeddelande.



Blir du arg på WhatsApp-gruppchatt? Det är en lösning på väg (Bild: Getty)

Med den nya funktionen kommer du att kunna aktivera 'Semesterläge' vid denna tidpunkt och alla nya meddelanden som kommer in kommer inte att flytta ut chatten från arkivet.

Naturligtvis betyder detta att för chattar måste du hålla dig uppdaterad med att du manuellt måste gå till arkivet för att se om de har nya meddelanden. Du kan också stänga av semesterinställningen och nya meddelanden kommer att dyka upp igen och dyker upp chatttråden igen.

Det är också trevligt att veta att chattmeddelanden inte ger dig ett antal meddelanden på WhatsApp-ikonen, vilket betyder att du bara kommer att få veta om meddelanden du vill ha.

snömåne februari 2019

Det är ännu inte klart när den här funktionen kommer att lanseras, men det bör inte dröja för länge. När allt kommer omkring har användare varit efter denna funktion i absoluta åldrar.

WhatsApp
Mest lästa
Missa inte

Se Även: