Vad O2 och Virgin Media £ 31 miljardfusion betyder för dig - inklusive prisplaner

O2

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty)



Virgin Media och O2: s nya bindning på £ 31 miljarder blir offentligt idag, i ett drag som kommer att se miljontals kunder flytta över till ett företag - Virgin Media O2.



Företaget - som ägs gemensamt av Liberty Global och Telefonica - har förbundit sig att erbjuda konsumenterna ett 'oslagbart val', samt lovat att 'driva den brittiska ekonomin'.



Även om företaget inte ändrar någon av sina befintliga tjänster idag, pågår planer på att erbjuda 'sömlöst bredband, underhållning och mobila tjänster på ett och samma ställe' senare i år.

'Med det snabbaste bredbandet och det mest pålitliga mobilnätet i Storbritannien idag är Virgin Media O2 det kompletta paketet', säger Lutz Schuler, verkställande direktör för det sammanslagna företaget.

bästa stället att köpa renoverade bärbara datorer uk
Samföretaget sysselsätter cirka 18 000 personer.

Det är en av de största tekniska fusionerna på en generation (Bild: AFP/Getty Images)



”Vi är redo att skaka om marknaden och vara den konkurrent landet behöver i en tid då val aldrig har varit viktigare.

'Genom investeringar och innovation inom den senaste infrastrukturen och framtida teknik kommer vi att ansluta fler människor till de saker de älskar, stödja samhällen över hela landet, hjälpa företag att växa och driva den brittiska ekonomin.



'Utan någon gräns för vår ambition är vi här för att uppgradera Storbritannien - och vårt uppdrag börjar idag,' tillade Schuler.

Tillsammans har Virgin Media O2 nu 47 miljoner kunder inom bredband, mobil, TV och hemtelefon.

Samföretaget sysselsätter cirka 18 000 personer.

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) vinkade igenom affären i maj efter en fördjupad undersökning, som drog slutsatsen att oro för kunderna skulle se prishöjningar från telekomaffären var ogrundade.

Vad det betyder för dig

Företaget vill få snabbare bredband till fler städer

Företaget är nu ett - Virgin Media O2 (Bild: Corbis via Getty Images)

Virgin Media O2 säger att det nya gemensamma företaget kommer att skapa upp till 2 000 jobb i Storbritannien i december i år.

Det kommer också att skapa 1000 lärlingsutbildningar för att hjälpa till att utbilda den framtida generationen.

Företaget sa att en investering på 10 miljarder pund under de kommande fem åren också kommer att hjälpa till att uppgradera infrastrukturen i fler delar av landet och ge mer fart och konkurrens till områden som behöver det mest.

Som en del av detta kommer 5G att installeras i 200 städer i slutet av juni.

Behöver jag uppdatera min plan?

Nej, Virgin Media O2 sa att inga konton eller tjänster kommer att ändras på tisdag.

Det inkluderar kontrakt och prisplaner som förblir desamma för närvarande, även om företaget som driver din plan nu heter Virgin Media O2.

Vem ska jag kontakta om jag har ett tekniskt problem?

Kunderna kommer att kunna komma åt alla tjänster på samma sätt som tidigare både i butik och digitalt.

serena williams andy murray

Det betyder att om du har en anslutnings- eller kontoproblem kan du fortfarande komma åt support på samma sätt som du har tidigare från antingen Virgin Media- eller O2 -team.

Men det står att gemensamma tjänster kommer att lanseras snart.

Kommer mina räkningar/priser att ändras?

Inga tjänster eller priser kommer att förändras idag, men en talesman sade till The NEWSAM att detta kan förändras inom en snar framtid med en ny gemensam tjänst.

Håll koll på all korrespondens från ditt nätverk eftersom företaget har sagt att det kommer att ha kontakt med kunderna direkt.

Kommer jag att byta till O2 eller Virgin?

Företaget sa att även om ingenting kommer att förändras omedelbart, planeras det redan att erbjuda kunderna en sammanslagen tjänst.

Får jag bättre priser/billigare erbjudanden?

Virgin Media O2 har lovat att erbjuda större värde i längden, även om det ännu inte är bekräftat vad den nya tjänsten kommer att erbjuda.

Vad vi vet är att underhållning och mobila tjänster kommer att slås samman under en leverantör.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: