Vad är den idealiska rumstemperaturen för ditt hem?

Hushållsräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

äldre kvinna som justerar sin termostat

Kvinna som justerar en termostat(Bild: PA)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Argument om temperaturen kan bli ganska uppvärmda med några familjemedlemmar som vrider temperaturen högt medan andra kanske inte vill ha någon uppvärmning alls.



Men om du har en äldre släkting i ditt hem eller ett nyfött barn, vad ska du göra då? Här tittar vi på vilken idealtemperatur ett hem ska vara.

Det är lätt att vrida termostaten hela vägen när det är kallt, men vilken temperatur ska ditt hus ha? Den idealiska rumstemperaturen är verkligen den temperatur som gör att du känner dig mest bekväm och detta beror på dina personliga preferenser.

Studier har visat att människor i Storbritannien håller sina hem vid cirka 18 ° C, men om du frågar folk vad den idealiska temperaturen är, kommer de flesta att säga runt 21 ° C. Folk försöker förmodligen spara pengar på sina energiräkningar , eftersom att minska din termostat med bara några grader kan öka hela året. Så vad är den idealiska temperaturen för rummen i ditt hem?



jeremy corbyn claudia bracchitta

Vardagsrummet

Den idealiska temperaturen i vardagsrummet är mellan 19 och 22 °. Det är här du tillbringar mycket tid - och ofta långa perioder med att sitta still - så det är troligt att du kan bli lite kyligare. Naturligtvis, ju högre du går, desto mer energi kommer du att använda - så försök att inte gå högre än 21 ° om du kan.



Badrummet

Det sista du vill göra är att kliva ur din varma dusch in i ett iskallt kallrum. Av denna anledning är det bäst att ställa in ditt badrum på cirka 22 ° och se till att det är bekvämt under viktiga tider när du använder badrummet på morgonen eller kvällen.

Sovrummet

Ditt sovrum kan vara lite svalare jämfört med andra rum. Detta beror på att många av oss inte gillar att vara för varma på natten, så ett sovrums idealtemperatur bör inte vara högre än 20 ° - och det kan vara så lågt som 15 eller 16 °.

Extra rummet

Om det finns rum som du inte använder ofta, som ett extra sovrum, stäng av radiatorerna i dem och stäng dörrarna.

Vad är den idealiska rumstemperaturen på vintern och sommaren?

Den idealiska rumstemperaturen är faktiskt densamma året runt. Oavsett om det är sommar eller vinter, bör du sikta på cirka 18 till 20 ° C som en guide.

Det är också en bra idé att ställa in termostaten på en temperatur och sedan använda en timer för att slå på och av den när du behöver värmen som mest. På så sätt kommer du inte att slösa med överskottsenergi från att lämna värmen för högt, för länge.

Vad händer om du inte är i huset?

Den idealiska rumstemperaturen när du inte är hemma beror på hur länge du kommer att vara borta. Under dagen, när du är på jobbet och barnen är i skolan, bör uppvärmningen vila, så att temperaturen inte sjunker mer än ett par grader.

Spädbarn & små barn

Det är viktigt att vara försiktig med temperaturen när det gäller spädbarn och små barn. De är mindre kapabla att reglera sin kroppstemperatur, och därför kan centralvärme vara viktigt för att se till att de är i en säker och bekväm miljö.

The Lullaby Trust, en välgörenhetsorganisation som främjar spädbarns hälsa, rekommenderar att ditt barns rumstemperatur är behaglig, så försök att hålla rumstemperaturen mellan 16 och 20 °.

Äldre människor

På samma sätt är det viktigt att vara mer försiktig med temperaturen om du eller någon i ditt hus är äldre. Forskning från välgörenhetsorganisationen Age UK visar att exponering för kyla kan ha en förödande inverkan på äldre människors hälsa, som är särskilt utsatta för låga temperaturer.

När människor blir äldre tar det längre tid att värma upp vilket kan vara dåligt för människors hälsa. Så rådet är att hålla värmen på, särskilt på vintern, och se till att du får din vinterbränslebetalning.

Gå med i vår energikampanj

Det är här en bättre förståelse för fördelarna med att byta och spara kommer in. Så för att hjälpa till att skära igenom jargongen har vi lanserat en fantastisk medvetenhetstjänst för energibyte för gas, el eller båda.

Det är snabbt och enkelt att använda tillsammans med vår ackrediterade partner Uswitch , Storbritanniens mest populära energijämförelsesajt. Och vi kan erbjuda dig ett enkelt och snabbt sätt att snabbt spara stora utan avbrott i din leverans.

Fakta: Hur man byter

Kommer du alltid att ge mig en bättre affär?

Det är osannolikt att du har det bästa erbjudandet om du inte har bytt nyligen. Och vi har ofta exklusiva energitaxor som du inte hittar någon annanstans. Efter bekräftelse, under energibytsgarantin, kommer du att byta till ditt nya, billigare erbjudande inom 21 dagar.

shane o brien cctv

Helt enkelt Klicka här för mer information om denna snabba, enkla och problemfria process.

Kan jag välja bort när som helst?

När du har bekräftat ditt byte finns det en 14-dagars avkylningstid. Under denna tid kan du avbryta om du ändrar dig.

Vi har sett till att du kan växla online eller via telefon. Ring vårt vänliga, brittiska team gratis idag 0800 049 9722 eller genom klicka här , och gör omkopplaren enkel och snabb.

Uswitch har hjälpt mer än 5 miljoner människor att jämföra energipriser och spara på sina räkningar, och dess jämförelseplats för gratis energi har ackrediterats fullt ut av Ofgem Confidence Code sedan 2006.

Låt oss se vad vi kan göra för dig.

Se Även: