Vad ska du göra om du har gjort ett misstag på din skattedeklaration - vanliga fel att undvika

Hmrc

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du missar deadline 31 januari, ju längre du försenar, desto mer måste du betala(Bild: Getty Images)



verkliga simpsons house

Nästan var femte som har slutfört en skattedeklaration tidigare tror att de kan ha gjort ett misstag som har kostat dem pengar, har en undersökning funnit.



Mer än 11 ​​miljoner skattedeklarationer lämnas in till HM Revenue and Customs (HMRC) varje år, men 19% av dem som har fyllt i en självutvärdering de senaste två åren tror att de kan ha tappat ekonomiskt för att de gjort fel eller förstod inte dokumentet.



Ämnena som människor kämpar mest med kring fastighetsinkomster, skatteregler kring utdelningsinkomster, pensionsavgifter eller räntor och ersättningar för sparinkomster, konsumentbevakning Vilken? hittades.

Att göra fel på din skattedeklaration kan kosta pengar; oavsett om det är en extra skatteräkning eller ett straff för en felberäkning kan HMRC: s straffsystem vara så mycket som 70% av den skatt som är skyldig.

Tidsfristen för att skicka självdeklarationer 2017-18 självdeklaration online till HM Revenue and Customs (HMRC) och betala eventuell skatt är 23:59 den 31 januari-pappersfristen passerade den 31 oktober 2018, medan registrering för egenbedömning stängdes den 5 oktober i år.



Om du inte har loggat in på ditt HMRC -konto på ett tag - lämna det inte förrän dagen innan deadline - ju tidigare du går framåt desto bättre.

Om du missar det kommer du att bli böter på £ 100 även om det inte finns någon skatt att betala, eller om den skatt som betalas betalas i tid. Detta kan stiga till så mycket som 1600 £ om det blir ytterligare förseningar.



Så här tar du reda på om du behöver fylla i en deklaration.

Sena ursäkter kommer inte att ta dig ur spetsen

HMRC släppte nyligen en lista med bisarra ursäkter för människor som inte får in sin avkastning i tid, som användes i misslyckade överklaganden mot sina påföljder för sena återlämningar.

De inkluderade en retur på en yacht som fattade eld och en hund som åt en retur och alla påminnelser.

HMRC har tidigare sagt att de kommer att behandla dem med äkta ursäkter för sena avkastningar mildt och fokusera sina påföljder på dem som ihållande misslyckas med att slutföra sina skattedeklarationer och avsiktliga skatteflyktare.

En talesman för HMRC sa: 'Skattebetalarna kan ändra sin avkastning inom 12 månader efter den ursprungliga tidsfristen. Det finns massor av hjälp tillgänglig online. Alla som behöver hjälp bör kontakta oss. '

Gareth Shaw, chef för vilken? Money Online sa: ”Tanken på att fylla i en lång och komplex skattedeklarationsform full av jargong är ansträngande och förståeligt förvirrande för många. Det är inte förvånande att se att fastighets- och investeringsskatter kommer högt upp på listan över vad som förbryllar konsumenterna - dessa har tinker med kontinuerligt de senaste åren.

'Om du skjuter upp din skattedeklaration och lämnar in sent eller gör ett misstag får du böter från HMRC. Vår onlineskattkalkylator hjälper dig att göra en skattedeklaration mindre beskattning. '

omröstning

Har du lämnat in din skattedeklaration än?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

De vanligaste misstagen att undvika

Att skjuta upp din skattedeklaration till sista minuten kan leda till misstag och du kan behöva betala böter om HMRC anser att du inte har varit noga med att slutföra den.

Anita Monteith, skattechef på redovisningsföretaget ICAEW säger: 'Samla alla dina viktiga dokument innan du börjar, tillsammans med en kopia av ditt föregående års avkastning och kolla alltid igenom din självutvärdering innan du skickar in för att undvika dessa vanliga fel.'

  • Glöm inte välgörenhet: Att missa gåvodonationer är ett vanligt misstag. Se till att du har register över alla dina gåvobidrag. Om du betalar skatt med högre eller tilläggssats kan du kräva skattelättnad för skillnaden mellan skattesatsen du betalar och grundskattesatsen på dina donationer.

  • Kom ihåg skatt på sparande: Om du har höga besparingar kan du behöva betala skatt på räntan. Fram till april 2016 drog sparleverantörer av skatt med 20% automatiskt från sparkonton, men om du är en skattesats med högre skatt kommer du att behöva betala ytterligare skatt. Om din inkomst är under det personliga tillägget på 11 100 £, kan du ha rätt till skatteåterbetalning. Du kan be din bank eller byggförening om ett intresseanmälan.

  • Glömmer kompletterande sidor: Om du har andra inkomst- eller investeringsinkomster måste du inkludera kompletterande sidor. Denna extra inkomst kan komma från investeringar, fastigheter, aktier etc.

  • Deklarerar inte alla inkomster/kapitalvinster - Det finns hårda straff för att inte deklarera alla skattepliktiga inkomster och realisationsvinster. Du måste samla in information om alla tillgångar du har sålt under året, till exempel aktier. Glöm inte att deklarera dina utdelningskvitton.

  • Pensionsavgifter: Se till att du vet vilka bidrag du kan och inte kan kräva skattelättnader för. Du kan få skattelättnader för de flesta avgifter du gör till registrerade pensionssystem och vissa utomeuropeiska pensionssystem. Du kan inte kräva lättnad för betalningar för livförsäkring. Om du är osäker, fråga din pensionssystemadministratör.

  • Felaktiga siffror : Kom ihåg att kolla igenom din självbedömning innan du skickar in till HMRC, jämför den med förra året för att se till att du inte har glömt någonting.

Om det har skett några väsentliga förändringar är det en bra idé att använda de blanka rutorna på deklarationen för att förklara dessa för att spara HMRC -skrivning för att fråga dig senare om du har gjort ett misstag.

Jag har skickat in en deklaration med ett fel - vad kan jag göra?

Om du har betalat för mycket skatt på grund av ett fel på din skattedeklaration - till exempel genom att inte göra anspråk på ett bidrag du hade rätt till - kan du korrigera din deklaration inom det första året efter att du lämnat den, dvs senast den 31 januari 2020. Till gör detta, du måste antingen:

  • Uppdatera din retur inom 12 månader från den ursprungliga deadline
  • Skriv till HMRC för eventuella ändringar efter 12 månader

Din faktura kommer att uppdateras baserat på vad du rapporterar. Du kan behöva betala mer skatt eller vara berättigad till återbetalning.

Hur du uppdaterar din deklaration (eller åtgärdar ett litet misstag)

Detta beror helt på hur du registrerade det. Om du gjorde det online, följ dessa steg för att göra en ändring:

  1. Logga in på ditt HMRC -onlinekonto.

  2. Från 'Ditt skattekonto' väljer du 'Självutvärderingskonto' (om du inte ser detta hoppar du över det här steget).

  3. Välj 'Fler självbedömningsdetaljer'.

  4. Välj 'En överblick' från menyn till vänster.

  5. Välj 'Alternativ för självdeklaration'.

  6. Välj beskattningsår för den avkastning du vill ändra.

  7. Gå in på deklarationen, gör rättelserna och lämna in den igen.

Hur man ändrar en pappersdeklaration

Ladda ner en ny deklaration , och skicka HMRC de korrigerade sidorna. Skriv 'ändring' på varje sida och inkludera ditt namn och Unique Taxpayer Reference (UTR) - detta finns på tidigare skattedeklarationer eller brev från HMRC.

Kontrollera adressen i ditt självutvärderingspapper. Om du inte hittar det här, skicka dina korrigeringar till adressen för allmänna självutvärderingsförfrågningar .

Kan jag stryka fel på min skattedeklaration?

Ja, du kan stryka fel på din pappersdeklaration - men det kan vara lättare att bara göra ett felaktigt nummer och skriva om det på sidan istället. Du kanske vill bifoga en liten förklarande anmärkning till den här redigeringen.

hur gammal är galna lizzie

Det är & rekommenderas inte att du använder tipp-ex o n någon officiell eller juridisk form.

Ändringar efter 12 månader

Om det har gått mer än 12 månader sedan din senaste återkomst och du har upptäckt ett fel, skriva till HMRC att berätta om förändringen.

Inkludera i ditt brev:

  • beskattningsåret du rättar till

  • varför du tycker att du har betalat för mycket eller för lite skatt

  • hur mycket du tror att du har betalt för mycket eller för lite

Du kan kräva återbetalning upp till 4 år efter utgången av det beskattningsår det avser. Om du gör ett anspråk, inkludera också i ditt brev:

  • Att du gör anspråk på 'överbetalningslättnad'

  • Bevis på att du betalat skatt genom självutvärdering för den aktuella perioden

  • Hur du vill bli återbetalad

  • En undertecknad deklaration som säger att uppgifterna du har lämnat är korrekta och fullständiga så gott du vet.

Jag har missat pappersfristen - vad ska jag göra?

Om du har missat pappersfristen är det bäst att gå online för att fylla i formuläret före den 31 januari istället.

Det finns ett system för straff för misstag på din skattedeklaration, beroende på om HMRC tycker att du har varit vårdslös eller har försökt vilseleda dem. En sen inlämning kan resultera i en av följande påföljder:

  • En dag för sent: Du får automatiskt en böter på £ 100. Detta gäller även om du inte har någon skatt att betala eller har betalat den skatt du är skyldig.

  • Tre månader försent: En böter på £ 10 för varje påföljande dag upp till 90 dagars max på £ 900. Detta är utöver det fasta straffet ovan, så det totala bötesbeloppet kan vara 1 000 pund.

  • Sex månader försenat: Böter på antingen £ 300 eller 5% av den skatt som ska betalas, beroende på vilket som är det högsta. Detta gäller ovanpå sanktionerna ovan.

  • 12 månader försenat: Ytterligare 300 000 kronor i böter eller 5% av den skatt som ska betalas, beroende på vilken som är den högsta, läggs till på din faktura utöver sanktionerna ovan.

I allvarliga fall, om du är mer än 12 månader försenad med din skattedeklaration, kan du bli ombedd att betala upp till 100% av den skatt som ska betalas samt all skatt du är skyldig, vilket fördubblar din betalning.

Läs mer

Allt du behöver veta om skattedeklarationer
Steg för steg skattedeklarationsguide Behöver jag fylla i en skattedeklaration? Skatteuppgiften ursäkta att INTE fungerar Vad ska du göra om du har gjort ett misstag

Se Även: