'Vi har inte ens råd med hyra' - den 1,5 miljoner Tvingade att bo hos sina föräldrar för alltid

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Fler och fler människor har inte ens råd att hyra någonstans, än mindre köpa(Bild: RF Culture)



Nästan 1,5 miljoner unga tvingas bo hemma hos sina föräldrar eftersom de inte har råd att låta bli.



Mer än hälften av människorna i åldern 21 till 35 år som för närvarande inte äger ett hem är inte säkra på att de någonsin kommer att ha råd att få en fot på fastighetsstegen eftersom kostnaden för vardagliga grunder äter för mycket av deras inkomst.



Under nästan en femtedel av millennials är deras vanliga månadsutgifter ofta mer än deras genomsnittliga månadsinkomst, enligt forskning från Experian.

Läs mer

hur gammal är jlo
Generationshyra - hur britterna fastnade för att betala hyresvärdes inteckningar
Vad är det egentligen som hindrar oss från att köpa hus Hur Storbritannien blev en nation av hyresgäster Att röka ogräs kan få dig att vräka ut 1m tvingades djupare in i skulden för att betala räkningar

De små siffror som lyckas spara läggs bort £ 198 i månaden. Det är 2 376 £ per år, vilket inte är till stor hjälp när den genomsnittliga första gången köparen är 51 821 £.



Att leva med föräldrar görs inte ur val eftersom många unga längtar efter sitt självständighet.

En tredjedel av de som bor hemma sa att de inte tjänade tillräckligt för att kunna hyra eller köpa sin egen plats och ungefär en tiondel sa att dyra skuldbetalningar hindrade dem från att kunna flytta.



Billigaste ställen att hyra

Samtidigt var allmän oöverkomlighet, efter att de hade försökt att leva självständigt, orsaken till att många andra flyttade hem.

Bara var femte väljer faktiskt att bo hemma - den främsta anledningen är att de har råd att spara mot en insättning för sin egen egendom.

Billigaste ställen att hyra

* Baserat på huspriser med 10% deposition och tvåårig fast räntaavtal

James Jones, chef för konsumentfrågor på Experian, säger: Folk kan fråga varför det är ett problem att människor långt in i 30 -årsåldern sitter fast hemma hos sina föräldrar. Men att äga ett hem är fortfarande det finansiella målet nummer ett för millennials.

Att hyra är så dyrt och ungdomar har antingen inte råd eller vill inte slösa stora summor pengar.

Det är tufft för unga nuförtiden eftersom inkomsterna inte hänger med de stigande levnadskostnaderna.

graham swift sarah beeny

Läs mer

lisa dingle viktminskning
Hus
Hypoteksförmedlare Råd Ingen insättning? Inga problem. Första huset kl 19 Hur delat ägande fungerar

Experian har lanserat en kostnadsberäknare för flyttning som uppskattar den genomsnittliga månatliga hyran och återbetalning av bostadslån för ett område och ger en indikation på sannolika levnadskostnader som elräkningar och kommunalskatt.

Jones tillägger: Vi vill verkligen hjälpa millennials att förverkliga sin dröm om att äga ett hem, varför vi har lanserat ett verktyg för att hjälpa dem att förstå de områden som är mest prisvärda.

Gör dig redo att ta ett första steg på fastighetsstegen

Folk tittar på fastigheter som annonseras i en fastighetsmäklares fönster
  • Gör dina läxor. Vet vad du har råd med och var du har råd att köpa. Glöm inte att ta med alla kostnader, inklusive vanliga löpande räkningar och pendling till jobbet. Besök Experian för att få en uppfattning om vad det ger dig tillbaka .

  • Kontrollera din kreditpoäng för att se till att allt är aktuellt och korrekt och för att se om det ger en bra bild om din ekonomiska situation. Du kan få gratis åtkomst via experian.co.uk , clearscore.com , callcredit.co.uk och equifax.co.uk .

  • Om du kontrollerar din kreditpoäng tidigt i processen kommer du att ha tid att förbättra den om det behövs. Enkla saker som att se till att du är med på röstlängden, betala av skulder (eller åtminstone minska den så att du inte får maximalt med kreditkort), betala över lägsta på återbetalning av kreditkort och se till att du gör alla räkningar i tid varje månad kan alla bidra till att öka din poäng.

  • Att få den bästa kreditpoängen är avgörande eftersom det betyder att du kvalificerar dig för de bästa inteckningsaffärerna. Detta kan spara dig en liten förmögenhet under åren av ett lån.

Se Även: