Waitrose insider avslöjar 8 pengarbesparande hack, inklusive hur man får mat gratis

Waitrose Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns viss insiderkunskap du bör vara medveten om



Waitrose är känd för sina lyxiga linjer, från Hestons eftergivna julpanettoner till dess LoveLife -sortiment, men det är ingen hemlighet att priserna är höga.



Men enligt en insider finns det sätt att få tag på de exklusiva sortimenten och mer för en bråkdel av det angivna priset.



När han talade anonymt till oss berättade den före detta arbetaren exakt hur vi skulle sänka priset på hela din butik på Waitrose i butiken eller online på waitrose.com .

'Jag vet att många fördelar med att arbeta för företaget är stora - t.ex. bonus- och partnerrabatt', sa han.

Men det finns viss insiderkunskap som alla andra bör vara medvetna om.



'Många kunder har köpt sig in i det viktiga varumärket Waitrose sedan de lanserade det för några år sedan nu', förklarade han.

Men det finns vissa intervall alltid som erbjuds - till exempel rengöringsprodukter.



Nedan avslöjade han sina sju pengarbesparande Waitrose-hack. För ännu mer, här är hur en pappa blagged och hela £ 47 Waitrose matbutik för £ 4,45 - och till och med lyckats få gratis ost in.

1. Använd märket Essential för hushållsartiklar

Han säger att det är liten skillnad mellan egna varumärken och märkesvarianter - förutom givetvis priset (Bild: Getty)

'Tvättplattor och tvättpulver tenderar att vara särskilt bra valuta för pengarna och dessa är nästan alltid på reklam också.

Kroatien diskvalificerade från VM 2018

'De flesta butiker kommer att ha en specifik rabattavdelning i slutet av gångarna för tvättrelaterade produkter, och märkesvaror och viktiga artiklar finns normalt på den.

”Det är upp till kunden att välja Essential -märket även om de ser liknande Persil eller Bold också - men oftast kommer Essential att vara billigast, särskilt efter att erbjudandet har lagts till.

'Om du inte kan hitta den reducerad, plocka upp vilket märke som finns på kampanjen och kontrollera det mot den icke -märkta versionen i höger gången - du kommer ofta att tycka att Essential fortfarande fungerar billigast.

scott disick och bella

'De tenderar att göra detsamma på föremål som konserverade bönor etc och visa det på slutet med Heinz -föremål - så kolla alltid och jämför.

'Många tycker att det finns få märkbara skillnader mellan Waitrose egna versioner av rengöringsprodukter, pasta, soppor etc, så jag skulle alltid säga att prova det billigare alternativet - även bara en gång.'

2. Erbjudanden ändras varje onsdag

Väggkalender

Onsdag är dagen (Bild: Getty)

'Reklambyte sker vanligtvis den första onsdagen i varje månad. Så om du upptäcker en riktigt bra affär, håll ett öga på det och se till att du fyller på innan slutet av månaden.

'Det finns dock några undantag. Om det till exempel är en helgdag kan erbjudandet upphöra att gälla tidigare. Detsamma gäller om produkten säljs extremt snabbt.

'Erbjudandena att titta på är dina vanliga BOGOF -erbjudanden, 2 för 3 £, köp en för att få ett halvpris, eller ännu bättre, 25% till 33% på vissa varor.'

3. Gratis rester av lager

Spegelläsaren Andrew Shute blev glad när han gick in i sin lokala butik för pastasås och lämnade med gratis ost (Bild: NEWSAMpix)

'I vissa fall, strax före stängning, kommer vissa butiker att ge ut överblivna föremål - som blommor - som välvilja -gester till kunderna för att undvika att slänga dem.

'Det betyder att det inte kommer att gå i papperskorgen, men tyvärr kommer färska föremål som inte kan säljas att slängas.

'Jag vet att vissa butiker har ett avtal med lokala välgörenhetsorganisationer och livsmedelsbanker så att de tar torrfoder.

'Jag vet också att ett par butiker med grisodlingar i närheten kommer att ge dem de dåliga/inte så snygga frukterna och grönsakerna till dem en gång i veckan.'

4. 'Det är på oss'

Om du frågar artigt kan du få ett gratis alternativ (Bild: Birmingham Mail)

'Personal har dessa klistermärken som de bär med sig som säger att det är på oss & apos; så i princip om de kommer in i en konversation med en kund om en produkt de var ute efter och den inte fanns i lager, skulle de kunna ge dem en klistermärke för att hämta det näst bästa alternativet & apos ;.

'Det här är en riktigt bra idé. Men var medveten om att det bara kan användas om kunden vill ha alternativet eller om det finns ett alternativ alls.

nummer 422 betyder

'Säg till exempel om det är för ett visst recept.'

5. Personalrabatter KAN inte delas

Kvinna som köper mat i den lokala stormarknaden

Du kommer inte att kunna använda en väns eller familjemedlemmars personalrabatt om du inte heter 'ytterligare korthållare' (Bild: Getty)

'Personal får absolut inte dela sina 25% rabatt.

'När du får ditt rabattkort när du först går med i företaget kan du välja att ha en extra korthållare (till exempel din partner eller en familjemedlem) vilket innebär att de får 25% rabatt på Waitrose och 15% rabatt Waitrose electric också.

'Bortsett från det får du inte dela i butik.'

Läs mer

Waitrose
£ 10 måltidsaffär Het korsbulleost påskägg Waitrose insiderhackar

6. Bästa tiden att handla

För lugn och ro, gå till din lokala butik på en tisdag (Bild: Getty Images)

'Den bästa dagen att handla efter lager är på torsdagar eftersom det är när depån skickar ut de största leveranserna till butikerna inför helgen.

'Majoriteten av filialerna kommer att få ut detta lager direkt - så du kommer i allmänhet att se hyllorna mer fulla på en torsdag än någon annan tid på veckan.

'Om du vill ha lugn och ro och för att kunna hitta alla föremål du vill ha, skulle den bästa dagen vara en tisdag.

john partridge ashley roberts

'De flesta butiker tycker att deras försäljning sjunker på en tisdag - vilket betyder att det är mycket tystare.

'Den andra bästa dagen att handla skulle vara på en reklambytesdag (första onsdagen i månaden) eftersom det är då alla nya erbjudanden kommer på plats och lagret är fullt för nya erbjudanden.'

7. De bästa tiderna för att hitta gula klistermärken

Minskade klistermärken är ett garanterat sätt att spara några pund (Bild: NEWSAMpix)

'Efter lunchtiden rusar arbetarna runt och minskar alla föremål som kommer att löpa ut den dagen.

'Detta betyder att allt under den hektiska trolltiden fortfarande säljer för detaljhandelspriset, men om du kan välja en senare lunch kan du spara några pund.

'Den första minskningen är vanligtvis mellan 14.00 och 15.00 - och är ofta 20-30p av. Dessa är märkta med en gul klistermärke.

'Generellt skulle det fungera och du skulle se en hel del saker sålda. Vi skulle sedan göra en andra och sista reduktion, vilket skulle ta cirka två timmar innan butiken stänger. Detta beror på din lokala filials öppettider.

'Vid denna tidpunkt skulle vi slå av allt med cirka 50% för att få det sålt och undvika slöseri.'

8. 20% rabatt på fisk

Du kan få 20% rabatt på fisk varje fredag

'Det är alltid värt registrera dig för ett gratis myWaitrose -kort .

'Registrera dig online så får du fördelar som rabatter i vissa butiker och restauranger varje dag.

”En av de långvariga är tidningserbjudandet. I grund och botten, om du spenderar £ 10 eller mer kommer det att ta kostnaden från din butik. Du kan också få en gratis månatlig Waitrose & Partners -matmagasin varje månad, 20% rabatt på all fisk från fiskdisken på fredagar och ett gratis te med kaffe när du köper något i butiken ( bara om du tar med en återanvändbar kopp dock ). '

Läs mer

Skär ner din mataffärsräkning
Bästa lojalitetsprogram att registrera dig för 17 livsmedel du inte visste att du kan frysa Hur jag matar min familj för £ 5 per måltid Stormarknadsaffärer

Se Även: