Waitrose ändrar lojalitetsschema för att förbjuda kunder från extra rabatter

Waitrose Ltd.

Ditt Horoskop För Imorgon

Filfoto daterat 18/03/14 av en skylt för en Waitrose -stormarknad.

Stormarknadens smartare shoppare tog fram hur man använder två rabatter tillsammans(Bild: PA)



Kunniga Waitrose-kunder kommer inte längre att kunna använda två avbetalningssystem för att få dubbel rabatt på shopping, efter att stormarknaden ändrat reglerna.



Den dubbla rabatten användes av kunder med både ett rabatterat tidningsabonnemang och ett myWaitrose -lojalitetskort.



Tidigare kunde dessa användas tillsammans för att lyfta minst två gånger värdet av en tidning från en butik på minst £ 10.

Stormarknaden var en del av ett rabatterat tidningsprogram, där kunderna sparar pengar genom att betala i förskott för en årlig prenumeration och få pengar i rabattkuponger i gengäld.

Till exempel, om du köper en papperskopia av Guardian kostar det £ 2,50 på en vardag och £ 3,50 på helgerna. Men om du prenumererar betalar du 47,69 pund i 12 månader, eller cirka 1,56 pund om dagen, enligt Martin Lewis & apos; PengarSparandeExpert.



Dessutom kan du med myWaitrose -kortet få priset på vissa tidningar släckt från din butik om du spenderar minst 10 pund i butik.

thomas cook paketresor 2017
Kunder bär ansiktsmasker när de handlar på Waitrose i Islington den 11 juli 2020

Waitrose har nu stramat ner kunderna med hjälp av & apos; dubbelrabatt & apos; (Bild: Getty Images)



Så genom att använda Guardian -exemplet kan du få 2,50 pund rabatt på en shoppingkorg på 10 pund på en vardag.

Smarta shoppare insåg att de två rabattprogrammen kunde användas tillsammans.

Att köpa en kopia av Guardian på en vardag med dina £ 10 shopping, till exempel, skulle innebära att få £ 2,50 eller £ 3,50 rabatt, plus en tidning, och allt för ett utlägg på £ 1,56. Att registrera mig på myWaitrose är gratis.

Tekniken fungerade bara med de tidningar som var anmälda till schemat.

Dessa är Daily Mail, Mail on Sunday, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, Guardian, Observer, Sun, Sun on Sunday, Times och Sunday Times.

Är regeländringen rättvis? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan

Men Waitrose har tagit fasta på systemet och förbjöd de två rabatterna att användas tillsammans den 16 juni.

Nu kan kunderna inte använda prenumerationskuponger med några myWaitrose -kortrabatter. Men om du vill kan du använda kortet för att få ett papper i en annan transaktion.

En talesperson för Waitrose sa: 'I linje med andra kupong- och erbjudandeprogram, om en kund nu väljer att dra nytta av detta erbjudande, kan vi inte längre acceptera en förbetald prenumerationskupong som en del av samma köp för att undvika att Waitrose tar bort priset av en tidning från en kunds shopping två gånger i en enda transaktion.

'Vi accepterar naturligtvis fortfarande förbetalda prenumerationskuponger på Waitrose och om en kund väljer att dra nytta av tidningen myWaitrose kan de fortfarande använda sin förbetalda prenumerationskupong vid en annan tidpunkt.'

Familjer som vill spara pengar på sin butik kan nu kolla stormarknadspriser mot lågpriskedjor som B&M och Home Bargains.

Trolley.se säger sig ha 130 000 produkter och 7 000 märken listade på sin webbplats, med The NEWSAM som räknas med minst 16 återförsäljare hittills.

luther säsong 6 släppdatum

Förutom både märkesvaror och egna märkesvaror från Big Four -stormarknaderna - Tesco, Asda, Morrisons och Sainsbury's - har den också artiklar listade från Aldi, B&M och Home Bargains.

Se Även: