Varför Snapchat kraschar hela tiden - och vad man ska göra åt det

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Cirka 200 miljoner människor använder nu Snapchat för att dagligen skicka självraderande videor, foton och meddelanden till sina vänner och följare.



Den tillfälliga karaktären av kommunikation i appen - som grundades 2011 av Evan Spiegel och Bobby Murphy - är tänkt att uppmuntra mer naturliga interaktioner.



Men dessa naturliga interaktioner kan störas om plattformen plötsligt stängs ner medan du använder den.



snapchat , precis som många populära appar, har en irriterande tendens att krascha - vilket är frustrerande för användare som tappar sina Snap-streaks.

bästa tiden att sälja på ebay

Men om Snapchat kraschar är inte allt förlorat: det finns många sätt att felsöka och åtgärda problemet så att du kan fortsätta snäppa bort.

Håll dig lugn, få inte panik och läs den här artikeln.



1. Starta om appen

Även om det kanske låter lite Det folkmassa , ibland är det bästa man kan göra att stänga av det hela och börja om.

snapchat (Bild: Getty)



Liverpool bussparad 2019

Att starta om appen är det första anropet för frustrerade användare och ofta kan detta uppdatera appen och lösa problemet omedelbart.

Men om detta inte fungerar säger Snapchat att du bör starta om din enhet eftersom anledningen till att din app kraschar kan bero på att din telefon fungerar, snarare än ett problem med själva appen.

2. Kontrollera ditt wi-fi

Problemet med din Snapchat kan också ha något att göra med din anslutning, antingen din mobildata eller din wifi-anslutning.

Snapchat rekommenderar att växla mellan mobildata och wi-fi för att se om det är skillnad i upplevelse på det sättet.

Snapchat har många olika funktioner (Bild: PA)

Felsökningssektionen på webbplatsen rekommenderar: 'Försök att växla mellan Wi-Fi och mobildata för att se om problemet är relaterat till din anslutning. Om din upplevelse skiljer sig rekommenderar vi att du kontaktar din tjänsteleverantör för mer information.'

England vs Bulgarien TV

3. Sök efter en uppdatering

Ibland kan det vara så att det finns en uppdatering som du behöver ladda ner.

Appar för sociala nätverk (Bild: Getty)

Så om inget ännu har fungerat, gå till enhetens appbutik eftersom uppdateringar kan lösa vissa av dina problem och ofta hantera eventuella buggar och fel som har visat sig vara problematiska.

4. Ta bort appen helt och ladda ner den igen

Det sista anropet är att gå in i appbutiken på din enhet och avinstallera appen helt och sedan ladda ner den igen. Det är dock viktigt att du väntar på att din Memories-säkerhetskopiering är klar så att alla sparade Snaps inte går förlorade till tidens eter.

Detta kommer också att frigöra utrymme på din enhet.

bara dårar och hästar osynligt avsnitt

Om inget av detta fungerar släng då din telefon i havet. (Vi skojar - det är inte bra för miljön).

Mest lästa
Missa inte

Se Även: