Varför Apples beslut att ta bort iPhone 7:s hörlursuttag kan vara en BRA sak

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Om rykten visa sig vara sant, och det iPhone 7 lanseras idag kl Apple 2016-evenemang utan hörlursuttag kommer vissa Apple-fans att bli besvikna.



3,5 mm-uttaget har använts som standardljudkontakt på de allra flesta elektroniska enheter - från datorer till spelkonsoler - sedan 1960-talet.



Nu ska Apple förmodligen skaka om saker genom att tvinga kunder att antingen använda hörlurar som ansluts till Lightning-porten, som för närvarande används för laddning, eller trådlösa hörlurar, som ansluter till iPhone via Bluetooth.



Med tanke på att miljontals iPhone-ägare runt om i världen för närvarande använder trådbundna hörlurar, är det ett potentiellt riskabelt drag, men ett som Apple uppenbarligen har förtroende för.

drottningen i sandringham
Läckt iPhone 7 v iPhone 6

Läckt iPhone 7 v iPhone 6 visar borttagning av hörlursuttaget (Bild: YouTube/9to5Mac)

megan love island före plastikkirurgi

Vissa rykten tyder på att Apple planerar att paketera iPhone 7 med nya trådbundna EarPods som använder en Lightning-kontakt, medan andra hävdar att telefonen kommer att lanseras med trådlösa hörlurar eller 'AirPods' .



Det har också föreslagits att den nya iPhone kommer med en Lightning-to-audio-adapter, så att du fortfarande kommer att kunna använda dina vanliga trådbundna hörlurar - även om dessa saker är lätta att tappa bort.

Även om flytten kan tyckas vara en travesti för alla som har pusslat med dyra hörlurar tidigare, kan det finnas en metod för Apples galenskap.



Senaste tester av MacRumours fann att hörlurar anslutna via Lightning-porten gav bättre ljudkvalitet än de via det vanliga hörlursuttaget.

iPhone 7 rymdsvart rendering

iPhone 7 rymdsvart rendering (Bild: Martin Hajek)

candy-rae fleur

Detta beror på den begränsade storleken på 3,5 mm hörlursuttaget, vilket innebär att ljudkvaliteten blir lidande som ett resultat av en mindre, billigare förstärkare och inbyggd digital-till-analog musikomvandlare (DAC).

Hörlurar med Lightning-kontakt innehåller sin egen förstärkare och DAC, vilket gör att tillverkaren ansvarar för ljudkvaliteten.

Det råder dock ingen tvekan om att hörlurar som ansluts till Lightning-porten skulle ge betydligt bättre ljudkvalitet än trådlösa.

8-stifts Lightning-kontakten klarar mer data än Bluetooth, vilket är det som räknas när dina hörlurar avkodar ljudsignaler digitalt, enl. TechRadar .

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Dr Kevin Currie, senior medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers, berättade för webbplatsen att den mest avancerade versionen av Bluetooth som finns tillgänglig endast kan överföra data med maximalt 25 Mbps - eller 3,25 megabyte per sekund.

Simon Dorante Day

Lightning-porten, säger han, kan överföra information med en hastighet av 480 Mbps - eller runt 60 megabyte per sekund - för mycket överlägsen ljudkvalitet.

Det betyder att om du bryr dig om ljudkvalitet och du måste välja mellan trådbundna hörlurar som använder Lightning-kontakten och trådlösa som använder Bluetooth, bör du välja de trådbundna.

Du kanske till och med upptäcker att de är bättre än dina gamla med ett traditionellt ljuduttag.

Apple iPhone 7
Mest lästa
Missa inte

Se Även: