The Vanishing of Ethan Carter Xbox One recension: En uppslukande psykisk thriller som inte håller din hand

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

PS4 .



Detta mysteriespel i första person sätter dig i den psykiska detektiven Paul Prosperos skor när han utforskar en del av en liten by för att avslöja sanningen bakom Ethans och hans familjs försvinnande.



east end park bål 2019

När du vandrar genom spelets imponerande realiserade värld kommer du att stöta på 'pussel' som kräver att du manipulerar eller upptäcker föremål för att utlösa psykiska visioner av tidigare händelser. Att sammanföra dessa tillbakablickar kastar ljus över mysteriet, medan anteckningar och dokument utspridda ger dig en ytterligare inblick i karaktärerna.



Genom att lösa pussel får du en glimt av det förflutna

En frodig, mycket detaljerad miljö ger en otroligt uppslukande värld att vandra omkring i. Spelets första varning om att det 'inte håller din hand' är dock alltför sann, med några av dess pussel som känns lite trubbiga.

stephanie waring viktminskning

Ett scenario gav mig i uppdrag att hitta en specifik sten, vilket kändes som att hitta en nål i en höstack. Jag löste ett annat pussel - som involverade dörröppningar i ett hus - helt av en slump helt enkelt genom att gå omkring på måfå och gå in i olika rum om och om igen.



Om du har tålamod för att ströva runt och gå tillbaka så finns det en spännande historia att uppleva här, men den skickligt utformade atmosfären räcker inte alltid för att dölja en och annan frustration när det gäller spelandet, som står i vägen för berättandet.

Plattform: Xbox One (endast digitalt)



par dödade i jamaica

Utgivningsdatum: Fredagen den 19 januari

Pris: £15,99

Mest lästa
Missa inte