Storbritanniens väderprognos: Värmeböljan slutar plötsligt med åskväder i helgen

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Åskväder kommer att drabba stora delar av södra England och Wales i helgen när värmeböljan som har lämnat Storbritanniens svältande slutar plötsligt.



Prognosmakarna har varnat för att den intensiva solen kommer att försvinna på lördag och söndag, med kraftigt regn och åskbyger som förutspås att svepa över landet.



Omställningen i förhållanden kan orsaka översvämningar och transportstörningar, säger Met Office.



England noterade årets hetaste temperatur på tisdagen - 32,2C registrerat på Heathrow flygplats.

En gult värmevarning har till och med givits men tiden tickar med det varma, soliga vädret som ska ersättas av mörka moln och vindar.

50 cent floyd mayweather nötkött
Regn kommer i helgen när värmeböljan stoppas

Regn kommer i helgen när värmeböljan stoppas (Bild: PA)



Met Office har gett ut en gul vädervarning i stora delar av England och Wales på lördag och söndag.

Men meteorologen Tom Morgan sa att även om vissa områden inom varningszonen kunde se en månads regn, så var det osannolikt att stormarna blev lika dåliga som de som ses på tisdagen.



Fönster krossades och trädgårdar 'plattades' av hagel i vissa områden, med invånare som beskriver hagelstenarna i Kibworth, Leicestershire, som 'tennisbollstorlek'.

Årets hetaste dag spelades in på tisdag, men saker håller på att förändras

Årets hetaste dag spelades in på tisdag, men saker håller på att förändras (Bild: Getty Images)

Han sa: 'Till skillnad från igår när det var riktigt skyfall och kraftigt hagel.

'Helgvädret kommer bara att bli mer allmänt blött.'

På onsdagsmorgonen hade miljöbyrån 17 översvämningsvarningar på plats i delar av London, Nottinghamshire och Derbyshire.

Det är ganska kontrasten efter att kvicksilvret steg till 31,1C i North Wyke, Devon, på onsdagen, medan ett preliminärt rekord för hela Irland för all tid sattes när 31,3C loggades på Castlederg, Co Tyrone, sa Met Office.

Kraftigt regn och åska väntas i stora delar av England och Wales i helgen

Kraftigt regn och åska väntas i stora delar av England och Wales i helgen (Bild: James Linsell-Clark/ SWNS James Linsell-Clark/ SWNS)

På fredag, med lågt tryck från sydväst, kommer det att vara en hård östvind över alla delar.

Det kommer sannolikt att ge mer moln inåt landet och hålla ett lock på temperaturen längre österut, men det kommer att bli ännu en solig, mycket varm eller varm dag i västra och centrala regioner, med max i mitten eller högt 20 -talet.

bästa uk dejtingsajt

Förändringar kommer att komma närmare genom dagen, och vi kommer att behöva hålla utkik mot vårt sydvästra när lågtryckskanterna kommer närmare, destabiliserar atmosfären och kanske matar några åskbyar nordost senare.

Se Även: