Tyson Furys hörnman backar tungvikt för att slåss igen trots pensionering

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Tyson Furys tidigare cutman Jorge Capetillo tror att tungviktsmästaren kommer att göra en U-sväng i pension och slåss igen.



Den välrenommerade mexikanske boxningstränaren räddade Fury från att lida sin professionella karriärs enda nederlag när britten blev hårt skuren mot Otto Wallin 2019. Han var i hörnet som Furys cutman och lyckades stoppa blödningen tillräckligt för att förhindra att kampen stoppades. tilldelas svensken.



Capetillo har hållit kontakten med Fury-familjen, på väg upp till Tysons bror Tommys hörna under hans amerikanska debut mot Anthony Taylor förra sommaren. Han har flyttat in i MMA, coachat UFC-flugviktaren Brandon Moreno till interimstiteln, och i helgen arbetade han tillsammans med Anthony Pettis i hans PFL-slutspelskamp med Stevie Ray på Hulu Theatre i Madison Square Garden.



Talar uteslutande med NEWSAM Slåss när Pettis och andra PFL-stjärnor ringde på öppningsklockan på New York Stock Exchange igår, sa Capetillo att om han var en bettingman skulle han stötta Fury för att slåss igen. Paret förblir i kontakt, och han hade till och med blivit kallad av tungviktsmästaren för att återigen höra Tommy för hans match med Jake Paul innan den avbröts.

'Jag fick ett samtal från Tyson och han sa 'hej Capetillo, Tommy kommer att vara på väg till Amerika, jag vill att du ska träna honom' och jag sa till honom ja, till 100 procent', sa han. 'Så det var spelplanen, jag sa till Anthony 'du slåss på fredag ​​och sedan går vi och träffar Tommy på lördag'. 'Tyvärr föll kampen av men jag ser fram emot att fortsätta jobba med Furys... Tyson är med en plats där han har åstadkommit mycket inom boxning.

'Så för honom att ta en paus med sin familj nu är det rättvist nog för honom och han kan göra vad han vill. Han kan gå i pension, han kan komma tillbaka till boxningen, han är mannen just nu och han är på topp. '



 Tyson Fury räddades från ett chocknederlag mot Otto Wallin av Jorge Capetillo
Tyson Fury räddades från ett chocknederlag mot Otto Wallin av Jorge Capetillo ( Bild: Getty Images)

Tror du att Tyson Fury kommer att gå i pension? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet Nedan!

Capetillos övergång till MMA har hjälpt till att få med sig fighters som Pettis och Moreno, där den tidigare UFC lättviktsmästaren säger att han tar mycket av att titta på Fury. Amerikanen har tränat som en boxare inför sin revansch med Ray, och säger att han var förvånad över vägarbetet Fury kan göra som en 6'9' tungviktare.



'Heck yeah', svarade han på frågan om han var ett fan av Fury's. 'Självklart har han arbetsmoralen, men berget i Las Vegas som vi springer, för att veta att han kör den där saken är jag som 'man, han är en stor kille att gå upp dit'. Arbetsmoralen med boxning är något som Jag tog mycket in på mitt MMA-spel. Jag har aldrig gjort så mycket vägarbete i mitt liv och nu när jag gör att viktminskningar är mycket lättare, är träningsläger mycket lättare.'

PFL-slutspelet äger rum på fredag ​​kväll live från New Yorks Hulu Theatre på Madison Square Garden, med den skotska fightern Stevie Ray mot Anthony Pettis på Channel 4 vid midnatt.

Se Även: