Twitter återlanserar äntligen verifieringen - så här ansöker du om den blå bocken

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Twitter har bekräftat att det återlanserar sin verifieringsprocess i början av nästa år och har bett om feedback från användare om hur man utformar policyn för vilka konton som får den blå bockikonen.



Företaget sa att vissa verifierade konton kan förlora sin blå bockstatus som en del av förnyelsen, vilket kan ta bort märket från inaktiva eller ofullständiga konton.



Enligt föreslagna nya regler, Twitter sade att det skulle se till att verifiera sex huvudtyper av konton: de som är i linje med regeringen; företag, varumärken och ideella organisationer; Nyheter; underhållning; sporter; och aktivister, arrangörer och andra 'inflytelserika individer'.



Den sa att dessa parametrar kunde utvidgas med tiden, men erkände att de ville minska antalet verifierade konton.

'Vi inser att det finns många verifierade konton på Twitter som inte borde vara det', sa ett Twitter-blogginlägg.

Twitter har släppt ett enormt arkiv med data

Twitter (Bild: Getty)



'Vi planerar att börja med att automatiskt ta bort märken från konton som är inaktiva eller har ofullständiga profiler för att effektivisera vårt arbete och utöka detta till att omfatta ytterligare typer av konton under loppet av 2021.'

Den sociala medieplattformen pausade sitt offentliga verifieringsprogram för tre år sedan när vd Jack Dorsey beskrev det som 'trasigt'.



Den beskrivningen gjordes efter att Twitter fått stor kritik för att ha verifierat kontot från en av arrangörerna av ett högerextrema demonstration i USA.

Sociala medier sa att händelsen hade visat hur verifiering sågs annorlunda än vad som var avsett och som ett resultat behövde en förnyelse.

'Verifiering var tänkt att autentisera identitet och röst men det tolkas som ett stöd eller en indikator på betydelse. Vi inser att vi har skapat denna förvirring och måste lösa den, sa Twitter då.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu
Sociala media

I sin uppdatering om nylanseringen uppmanade Twitter användare att skicka feedback om de föreslagna policyerna för att hjälpa till att finjustera systemet och förhindra ytterligare förvirring.

Sajten har bett folk att fylla i en kort undersökning om utkastet till verifieringspolicy genom att lägga upp det på Twitter med hashtaggen #VerificationFeedback.

'Vi vet att vi inte kan lösa verifiering enbart med en ny policy - och att denna initiala policy inte kommer att täcka alla fall för verifiering - men det är ett avgörande första steg för att hjälpa oss att tillhandahålla mer transparens och rättvisare standarder för verifiering på Twitter när vi omprioriterar detta arbete, sa plattformen.

'Denna version av policyn är en utgångspunkt, och vi avser att utöka kategorierna och kriterierna för verifiering avsevärt under nästa år.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: