TUI stänger 166 resebyråkontor i Storbritannien och Irland med 900 jobb i fara

Tui Resor

Ditt Horoskop För Imorgon

Tui, tidigare känd som Thomson Holidays, är Storbritanniens största researrangör(Bild: PA)



Storbritanniens största researrangör har tillkännagivit planer på att stänga 166 butiker på en gata permanent som ett direkt resultat av coronaviruspandemin.



Tui sa att butikerna kommer att stängas i Storbritannien och Irland som en del av planerna på att expandera digitalt, även om 330 butiker på gatan fortsätter att handla.



Det sade att flytten kommer att minska sina omkostnader med 30%, med cirka 900 roller påverkade.

Den nya modellen kommer att resultera i ett större ”hemarbete sälj- och serviceteam”.

'Kunderna uppskattar den personliga service och support som TUI: s reserådgivare erbjuder; verksamheten vill flytta 70% av de 900 påverkade rollerna till det nya hem- och säljteamet, säger ett uttalande.



Beslutet fattades efter förändringar i kundbeteende, tillade företaget.

hur lång tid mellan vaccindoserna

Företaget har ännu inte offentliggjort specifik information om butikens nedläggningar men säger att dess flygbolag är opåverkat (Bild: DPA)



'Vi vill vara i den bästa positionen för att ge utmärkt kundservice, oavsett om det är i en high street -butik, via telefon eller online, och kommer att fortsätta att sätta kunden i centrum för det vi gör', säger VD Andrew Sa Flintham.

”Det är därför absolut nödvändigt att vi fattar dessa svåra kostnadsbeslut, tar hand om våra kollegor under sådan oöverträffad osäkerhet och erbjuder också en modern kundservice.

'Kundbeteenden har redan förändrats under de senaste åren, med 70% av alla Tui UK -bokningar som äger rum online.

'Vi tror att Covid-19 bara har påskyndat denna förändring i köpvanor, med människor som vill köpa online eller vill prata med resexperter från sitt eget hem.

'Vi har reseguider i världsklass på Tui, så vi hoppas att många av dem kommer att bli läxor och fortsätta att erbjuda den personliga service som vi vet att våra kunder värdesätter.'

Nyheten kommer när resebyrån förlängde avstängningen av semestrar till Balearerna och Kanarieöarna för brittiska kunder fram till den 4 augusti mitt i en uppgång i fall av coronavirus i delar av Europa.

Enligt de senaste riktlinjerna måste britterna nu karantän i 14 dagar om de återvänder till Storbritannien från Spanien (Bild: Getty)

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

TUI sa att semestern till fastlandet Spanien förblir avstängd till den 10 augusti.

Utrikes- och samväldesbyrån återinförde en varning för icke-väsentliga resor till landet på måndagen.

Detta var en dag efter att Spanien togs bort från transportdepartementets undantagslista för kravet på 14 dagar i karantän.

TUI driver ytterligare flyg till Grekland och Turkiet i helgen för att göra det möjligt för drabbade semesterfirare att byta destination.

Företagets verkställande direktör Andrew Flintham sa att mer än 70% av kunderna med inställda resor bokar om för att resa under samma period eller under de kommande veckorna men till en annan plats.

Han fortsatte: ”Sommarlovsperioden är den viktigaste tiden på året för researrangörer och vi gör därför allt vi kan för att hjälpa kunderna att få sin välförtjänta semester.

nummer 1221 betyder

”Hälsa och säkerhet för våra kunder och kollegor är alltid vår högsta prioritet.

'Viktigt är att vi också uppmanar den brittiska regeringen att arbeta nära med resebranschen och ta bort det trubbiga verktyget för karantän och överväga det snabba införandet av regionala resekorridorer.

'Nivån av osäkerhet och förvirring som skapades den här veckan är skadlig för företagens och kundernas förtroende för resor.'

Se Även: