Tre saknade dokument som innebär att du inte kan delges en avhysningsavisering enligt avsnitt 21

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Underlåtenhet att tillhandahålla alla dessa dokument gör att ett avhoppsmeddelande enligt avsnitt 21 är felaktigt

Underlåtenhet att tillhandahålla alla dessa dokument gör att ett avhoppsmeddelande enligt avsnitt 21 är felaktigt(Bild: Getty)



Tusentals hyresgäster som har delgivits felmeddelanden kan tycka att deras vräkning inte står upp i domstol på grund av saknade dokument.



Dessa avtal kallas också avsnitt 21 -meddelanden, och tillåter hyresvärdar friheten att vräka hyresgäster utan anledning och används vanligtvis för att driva upp hyran eller flytta in familjemedlemmars vänner.



Men så många som tre fjärdedelar av hyresgästerna kan ha skydd från dem eftersom de inte fick en regeringsguide för att hyra i början av sin hyresrätt, enligt Generation Rent.

Visar ett avhysningsmeddelande enligt avsnitt 21 utan att ha gett dig ett energiprestandacertifikat, gassäkerhetscertifikat från det senaste året, detaljer om ditt insättningsskydd och guiden Government How to Rent bryter också mot lagen.

Underlåtenhet att tillhandahålla alla dessa dokument gör att ett avhoppsmeddelande enligt avsnitt 21 är felaktigt.



Dessutom, om en insättning inte är skyddad i ett godkänt system, kan hyresgäster ansöka hos länsrätten om ersättning upp till tre gånger insättningens värde.

Ditt hem måste också vara fritt från mögel och hyra och ha ett rimligt energiklass

Ditt hem måste också vara fritt från mögel och ha ett rimligt energiklass (Bild: Getty Images)



Rapporten visade också att 5% av privata hyrda bostäder har en energieffektivitetsklass F eller G, vilket gör dem olagliga att släppa ut.

Men 63% av de privata hyresgästerna visste inte att deras råd har makten att genomdriva lagen kring dåliga energieffektivitetsbetyg.

Dan Wilson Craw, biträdande direktör, Generation Rent, sa till The NEWSAM: Även om hyresvärdar inte behöver någon anledning att vräka dig, måste de ha gjort allt enligt boken.

Det innebär att du årligen får bevis på att gasförsörjningen i ditt hem är säker, information om dess energieffektivitet och ett häfte om dina rättigheter.

De kan ha bett dig att skriva under något i början av hyresrätten som de kan använda för att bevisa att de har tillhandahållit dessa dokument om de söker en avhysning enligt avsnitt 21 utan fel.

Du kan också kunna bestrida ett avsnitt 21 om de inte har skyddat din insättning ordentligt, debiterat dig en förbjuden avgift och inte har ansökt om licens när de behövde en eller fått ett förbättringsmeddelande från rådet om att din Hem.

Tre dokument du måste utfärda enligt lag

Att betjäna ett avhysningsmeddelande enligt avsnitt 21 utan att ha gett dig ett energiprestandacertifikat, gassäkerhetscertifikat från det gångna året, detaljer om ditt insättningsskydd och guiden Government to Rent är olagliga.

Det här är de dokument du behöver:

  • Ett energiprestandecertifikat
  • Ett gassäkerhetscertifikat
  • Bevis på att din insättning är skyddad

Se Även: