Tusentals studenter berättade att de kan göra anspråk på återbetalning av TV -licenser värda 50 £ vardera

Tv -Licensiering

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images)



Studenter som flyttar hem för sommaren påminns om att de kan ha rätt till £ 50 i form av återbetalning.



TV -licensmyndigheten sa att de som för närvarande bor i hyresrum eller hallar bör ansöka i god tid om pengar tillbaka på sina räkningar.



Det är om de flyttar tillbaka till en licensierad adress för sommaruppehållet.

facebook franska flaggan profil

Under 2017 ändrade TV -licensiering sättet att beräkna återbetalningar för att göra det enklare för kunderna att ansöka.

De nya reglerna innebar att studenter skulle kunna ta tillbaka pengar för hela månader kvar på licensen när de flyttar ut.



Det fanns 1 776 540 studenter i Storbritannien 2017/18 enligt Higher Education Statistics Agency.

nummer 22 betyder

Och alla som lämnar sina hallar eller hyrda boende för att återvända till en licensierad adress kommer att kunna kräva återbetalning.



TV -licensiering sa att studenter som köpte sin licens i oktober förra året och flyttar ut i maj kommer att få en återbetalning värd upp till 50,16 pund.

En tv -licens som en översyn av påföljderna

Om du studerar hemifrån kan du eventuellt kräva tillbaka allt du har betalt för mycket (Bild: PA)

Ansökan är enkel och kan göras online eller via telefon.

vad betyder 716

Studenter behöver bara ha sina TV -licensinformation till hands och bevis för att visa att deras licens inte längre behövs, till exempel en kopia av slutet av deras hyresavtal.

Paul Cooper, talesman för TV -licensiering, sa: 'Många studenter är inte medvetna om att de kan kräva återbetalning på sin TV -licens när de återvänder hem till sommaren och kan därför missa ytterligare £ 50 i fickorna.

'Att ansöka om återbetalning går snabbt och enkelt och vi uppmuntrar alla studenter som är berättigade, eller deras föräldrar i vissa fall, att dra nytta av det.

'Det är viktigt att studenter som behöver en TV -licens köper en så snart som möjligt när de startar universitet eller högskola för att dra nytta av de flexibla betalningsalternativ som finns tillgängliga för dem och slippa böter på upp till 1 000 £.'

En tv -licens behövs för alla som tittar på eller spelar in program när de sänds i realtid. Det gäller också dem som använder BBC iPlayer.

Licenser behövs oavsett vilken enhet du använder för att visa - från en stationär dator, bärbar dator, mobiltelefon, surfplatta, spelkonsol, digitalbox eller DVD/VHS -inspelare.

Eva Crossan Jory, NUS Vice President (Welfare), sa: 'En TV -licens är giltig för ett helt år, så om studenter köper en licens i oktober kan de ansöka om återbetalning när läsåret är slut och de inte längre lever i studentboende. Många kan sluta spara mycket välbehövliga pengar när de går in på sommarlovet.

davina mccall chester robertson

'Om studenter är osäkra på rabatter eller behöver diskutera ekonomi kan de kontakta rådgivningscentret i sitt universitet, högskola eller studentkår.'

För att ordna en återbetalning eller ändra adress, besök bara www.tvlicensing.co.uk/studentinfo eller ring TV -licens på 0300 790 6113.

Läs mer

TV -licensregler och rabatter
Behöver du en tv -licens till Netflix? Studenter kan få £ 50 rabatt på tv -licenser Tusentals kan förlora gratis TV -licenser Prisökning för TV -licens: vad det kostar nu

Se Även: