Tusentals Halifax -kunder var skyldiga upp till £ 100 på grund av 'saknade' belöningsbetalningar - hur kontrollerar du om du ska betala tillbaka pengar?

Halifax Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett antal Halifax -kunder kommer att få en eftersläpning av belöningsbetalningar



Tusentals Halifax kreditkortskunder ska få en utbetalning efter att ett tekniskt fel innebar att de missade sina månatliga cashback -belöningar.



Fram till förra året kunde kunder med både Clarity -kreditkort och Halifax -löpande konto tjäna £ 5 i månaden cashback om de spenderade mer än £ 300.



Bankjätten har dock nu erkänt ett antal kortinnehavare - cirka 1,5% - aldrig fått dessa belöningar - med saknade betalningar som går tillbaka till 2011.

Halifax håller nu på att kontakta berörda kunder för att göra betalningar, plus extra ränta.

Beloppet som ska betalas till de drabbade varierar från fall till fall beroende på när de innehade ett Clarity-kort och ett Halifax-löpande konto och hur många månatliga belöningar de missade.



Enligt MoneySavingExpert har kunder som fortfarande är hos banken rapporterat betalningar värda mer än £ 100 som dyker upp på sina uttalanden som & apos; saknar belöning & apos; eller & apos; ytterligare ränta & apos ;.

En talesman från Halifax berättade för NEWSAM Money: 'Vi har identifierat att några av våra Clarity -kortkunder inte har fått 5 £ -belöningen på sitt konto när kvalificeringskriterierna uppfyllts.



'Vi håller nu på att betala berörda kunder de belopp de är skyldiga och ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan ha orsakat.'

Hur du gör anspråk på din saknade cashback

Fram till förra året kunde kunder med både ett Clarity -kreditkort och Halifax -löpande konto tjäna £ 5 i månaden cashback

Halifax erbjuder inte längre Clarity £ 5 månatlig belöning. Det slutade för långtidskunder den 30 september 2016, medan de som tog ut kortet före den 9 augusti 2016 fick belöningar fram till slutet av förra året.

Halifax säger att det kommer i kontakt med alla drabbade för att återbetala betalningar till kunder.

Om du inte längre är en Clarity -kund säger Halifax att det kommer att skriva till dig för att fråga hur du skulle vilja få din saknade belöningskredit, men om dina uppgifter är inaktuella kan det ta längre tid.

Om du tror att du kan vara skyldig pengar, men du inte har fått någon korrespondens från Halifax, kontrollera dina uttalanden för att se om du har missat några månatliga belöningar.

Om du har det kan du kontakta företagets kundservice här .

Se Även: