Tesco axlar bränsleaffär som låter dig samla Clubcard -poäng på Esso -bensinstationer

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

Partnerskapet upphör den 1 juni(Bild: TESCO)



Storbritanniens största stormarknad har avslöjat att det tvingar sitt partnerskap med en stor bränslehandlare i ett drag som kommer att stoppa kunderna att samla poäng när de fylls på året runt.



För närvarande kan Clubcard -kunder tjäna poäng på bränsle på alla Tesco bensinstationer och alla Esso bensinstationer.



Från den 1 juni 2019 kommer du dock inte längre att kunna tjäna Clubcard -poäng på Esso -märkta stationer där ingen Tesco Express är närvarande.

Flytten utgör en del av skakningar mellan stormarknader över var kunder kommer att kunna samla poäng när de handlar på stormarknadens bensinstationer.

Tesco har börjat skriva till kunder för att göra dem medvetna om förändringarna



Den 31 maj kommer Nectar -kortanvändare inte längre att kunna samla poäng på BP -garage, men systemet går över till Esso - vilket innebär att Sainsburys kunder kommer att kunna samla Nectar -poäng på dessa stationer istället.

Esso kommer att avsluta sitt Tesco Clubcard -partnerskap i slutet av maj och gå med i Nectar -programmet i juni. Du kan för närvarande samla in en Clubcard -poäng för varje £ 3 som spenderas på Esso.



Det billigaste sättet att hitta den billigaste förgården i ditt område är genom att jämföra priser med hjälp av gratis webbplats PetrolPrices.com som ger dig uppdateringar om de bästa värdena för att fylla på nära ditt postnummer.

Alternativt kan du notera några av våra tips nedan:

Hur du kan spara på bränsle året runt

Bensinpump
  1. Fyll på på hektiska bensinstationer - Dessa stationer köper mer bränsle och kan dra nytta av sjunkande priser. De stora bensinstationerna har leveranser varje dag så att de kan ändra priset, berättade Arthur Renshaw, från bensinstationsanalytiker Catalist Experian. Spegeln . Men en liten bensinstation i en by kan ha leverans varannan vecka.
  2. Välj en stor station - Stationer köper sitt bränsle på grossistmarknaden. Precis som i alla andra förhandlingar är de stora köparna bättre i stånd att göra en affär.

  3. Leta efter en grupp stationer - När flera stationer ligger nära varandra är det mer sannolikt att de sänker priserna för att locka förare. Om du befinner dig på Highlands and Islands of Scotland har du mycket mindre konkurrens än i centrala Manchester, säger Renshaw.

    Storbritanniens favoritchokladkaka kanal 5
  4. Gör din forskning - Hemsidan PetrolPrices.com låter dig jämföra priser i ditt område. Den listar också de senaste genomsnittspriserna, så du vet om du blir lurad.

  5. Spela stormarknadsspelet - Stormarknader konkurrerar om bränslepriserna tillsammans med allt annat. När du handlar ska du hålla utkik efter kuponger som erbjuder bensinrabatter. Men var medveten om den totala kostnaden. Det är ett sätt att få priserna under £ 1, men du behöver köpa mycket mat för att få det resultatet, sa PetrolPrices.com -ägaren Peter Zaborszky.

  6. Stanna till vid provinsstäder - Flygplatser, motorvägar, dyra städer och landsbygdsområden har de högsta avgifterna, enligt PetrolPrices.com -analys. Den gyllene vägen är i mitten där hyran är billig, förklarade Zaborszky.

Läs mer

Körning behöver veta
Så här avbokar du parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

Se Även: