Tesco tillkännager skakningar av brittiska filialer, inklusive Metro, Express och Jack's

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

En tesco -butik

Köparen har fler förändringar på gång innan verkställande direktören Dave Lewis avgår(Bild: Getty)



Storbritanniens största stormarknad har tillkännagett en enorm skakning av sina brittiska butiker i ett drag som kan få 150 fler filialer till high street under de kommande tre åren.



I ett marknadsmeddelande i onsdags sa återförsäljaren att vd Dave Lewis kommer att avgå och tillägger att hans 'turnaround is complete'.



Men före hans avresa kommer fler förändringar sannolikt att träffa Storbritanniens oroliga huvudgator - inklusive dess närbutiker.

Köpmannen sa att den nu planerar att öppna ytterligare 150 Express -filialer under de kommande tre åren - och fyra nya stormarknader i Storbritannien Irland, men tillade att omvandlingen också kommer att omfatta & apos; repurposing & apos; 153 Tesco Metro.

Detta kommer att omfatta omarbetning av butiker och förändrade roller för att anpassa sig till kundernas behov.



Dessa förändringar pågår - efter att ha tillkännagivits i augusti - och kommer att omfatta en minskning av öppettiderna under tystare handelsperioder i början och slutet av dagen och förenkling av lagerrutiner.

I februari 2020 öppnas ytterligare tre Jacks butiker i Storbritannien.



Detta trots att vi redan har stängt en filial - i Rawtenstall, East Lancashire - inom ett år efter öppnandet.

Förra veckan sa kedjan att filialen kommer att ersättas med en Tesco -butik på 40 000 kvadratmeter istället, som svar på kundernas efterfrågan.

'Vi kommer att öppna en uppdaterad Tesco -butik på Bocholt Way i Rawtenstall', sade ett uttalande till NEWSAM Money.

'Tidigare i år lanserade vi en unik bulkköp Jack's testbutik som var 40 000 kvm, men efter lokal feedback från kunder har vi beslutat att en Tesco -butik kommer att betjäna kunderna i detta område bättre. Alla kollegor som för närvarande anställs av Jack's kommer att övergå till Tesco med nya ytterligare roller också tillgängliga.

'Den tionde Jacks butik öppnade i Walton i augusti och vi är glada över att kunna öppna ytterligare tre i slutet av året.'

Den första Jack & apos; s butik på lanseringsdagen i Chatteris, nära Cambridge, i september förra året (Bild: AFP)

Läs mer

Topppengar
Morrisons säljer påskägg för 25p Avlöningsdag bekräftad KFC öppnar åter 100-tal butiker för leverans Supermarkets leveransrätt förklaras

I onsdagens uttalande talade Tesco också om planer på att introducera ett nytt Clubcard Plus i slutet av 2019.

Under tiden kommer Ken Murphy, nuvarande chef för Walgreen Boots Alliance, att ersätta Dave Lewis till sommaren 2020.

Trots utmanande yttre förhållanden har vi levererat en mycket bra start på året. Jag är mycket glad över att kunna säga att vi nu har levererat alla delar av vändningsplanen och från denna styrka fortsätter omvandlingen av vår verksamhet i takt, säger Lewis.

'Kapitalmarknadsdagen i juni gav många möjligheter till ytterligare, lönsam tillväxt och jag är glad över att idag kunna dela med mig av planerna på att öka vårt butiksöppningsprogram, öka vår onlinekapacitet, introduktionen av Clubcard Plus i Storbritannien och förvärv av Best Food Logistics som nästa steg i vår Bookers tillväxtstrategi.

'När vändningen är klar och när vi börjar implementera nästa steg i vår hållbara tillväxtstrategi är det nu rätt tid att planera en smidig och ordnad följd. Som sådan kommer jag att avgå som koncernchef nästa sommar och lämna stafettpinnen till Ken Murphy.

På onsdagen avslöjade livsmedelsaffären en vinst på 1,4 miljarder pund på ett halvår - en ökning med 25,4% - efter 1,6 miljarder pund i kostnadsbesparande åtgärder.

NEWSAM Money har kontaktat Tesco för en kommentar om de berörda butikerna.

Sainsbury & s har dragit tillbaka sina 5-åriga 4%fasta ränteobligationer bara 24 timmar efter lanseringen

Sainsbury säger att man planerar att slå ihop fler Argos -butiker (Bild: Getty)

Förändringarna kommer mindre än en vecka efter att Sainsbury tillkännagav planer på att stänga mer än 100 butiker i hela sin portfölj - men öppnar ännu mer när det fortsätter sin 'fastighetsgranskning och tillväxtplaner'.

Livsmedelsaffären sa att den förväntar sig att stänga upp till 15 huvudbutiker, 40 närbutiker som Sainsbury's Locals och 70 Argos -filialer.

För att motverka det öppnar det 10 nya stormarknader, 110 nya närbutiker och sätter 80 Argos -filialer i andra Sainsbury.

förmånsfusk fångad på facebook

'Vi förväntar oss att stängningarna kommer att leverera en löpande rörelsevinstförmån på 20 miljoner pund per år', säger Sainsbury i en uppdatering till aktieägarna.

Sainsbury & s berättade för NEWSAM Money att det inte fanns några jobb som skulle till följd av att Argos -butikerna stängde, och tillade att det redan finns 289 Argos -filialer inne i Sainsbury och ungefär hälften av dessa är 'omplaceringar'.

Se Även: