Teet som har fördubblats i pris - och där du kan hitta en billigare lyxig brygga

Te

Ditt Horoskop För Imorgon

Posh behöver inte betyda dyr



man utd vs liverpool kanal

Här är några nyheter för att få älskare av Lapsang Souchong att stänka i sina tekoppar - det genomsnittliga priset på teet har fördubblats.



I mars 2015 var det genomsnittliga månadspriset per 10 tepåsar för det rökiga teet i alla stormarknader 1,08 pund, jämfört med bara 51 p i april 2014.



Men det handlar inte bara om att tepåsar krymper.

Vi har mindre val

Mindre Lapsang för din lolly

mySupermarket, oktober 2014-april 2015

Stormarknader brukade lagra 50 påse paket med Lapsang Souchong. Genomsnittspriset per 10 tepåsar i detta paket FELLES faktiskt 25% mellan januari 2014 och april 2015, enligt jämförelsesajten mySupermarket .



Men fler och fler stormarknader släppte det till förmån för det mindre paketet med 20 påsar. I april 2015 var det bara tillgängligt i Asda.

Och paketet med 20 påsar är dyrare - i genomsnitt är kostnaden för 10 tepåsar 69p mer.



Hitta de billigaste lyxiga teerna

Engelskt te i kopp och tekanna

Afternoon tea - raffinerat och billigt (Bild: Getty)

Vi är en nation av tedrickare. Men även om vår smak kan förfinas, är vi inte muggar när det gäller att betala för en bryggning. Så med hjälp av mySupermarket gick vi på jakt efter det billigaste teet.

Travis Barker-plankrasch

Som du kanske förväntar dig är de flesta av de billigaste affärerna stormarknadens eget märke.

Tesco var allroundvinnaren för bästa tepriser. Om du använder tepåsar kanske du också vill ta en tur till Asda. Men lösbladsköpare hittar bättre fynd i Sainsbury's.

Earl Grey

Denna aristokratiska blandning är mer än hundra år gammal och kan köpas för så lite som £ 1,49 på Tesco . Det är det billigaste stället att köpa ditt lösa blad också .

Assam

Stark och maltig Assam kommer att ställa upp dig för dagen - se bara till att du köper den från Tesco, där det kostar 1,49 pund för tepåsar eller lösa blad .

Tekopp fylld med te

(Bild: Getty)

vad betyder 616 andligt

Ceylon

Detta Sri Lankas te kan hittas för en bottom-of-the-cup 1,38 £ på Asda . Men om du vill ha löst te, hittar du det bästa fyndet på Sainsbury's, där ett paket är £ 1,50 .

Darjeeling

Delikat Darjeeling är billigast i tepåsar på Tesco, där du kan köpa ett paket för 1,49 £ . Men du kan hitta det bästa lövbladet från Sainsbury’s för 1,50 pund .

Lapsang Souchong

Som vi rapporterade är Lapsang Souchong tepåsar nu billigast på Asda, där du kan köpa ett Twinings -paket för £ 2 . Eller spara 35p genom att köpa löst blad från Waitrose eller Ocado .

För mer om att spara pengar, som NEWSAM Money på Facebook!

Se Även: