TalkTalk för att höja telefonräkningarna med £ 24 per år i januari - men agera nu för att undvika det

Prata Prata

Ditt Horoskop För Imorgon

Prata prata

Tusentals TalkTalk -kunder kommer att se sina telefonräkningar stiga i januari(Bild: PA)



är kfc dåligt för dig

Tusentals TalkTalk -kunder kommer att se sina räkningar stiga i linje med nya samtalskostnader från och med nästa månad.



Telekomjätten sa att fasta kunder med sin Unlimited UK Calls Boost -plan kommer att se sina räkningar hoppa med £ 24 per år, vilket lägger till en rad nyårsprishöjningar för kunder.



Planen Unlimited UK Calls Boost gör det möjligt för TalkTalk -kunder att ringa brittiska fasta telefoner och mobiler när som helst på dygnet utan extra kostnad. Det är det enda paketet som stiger i januari - men det finns ett sätt att undvika det.

Planen kostar för närvarande £ 12 i månaden, men det stiger till £ 14 i månaden den 15 januari - vilket lägger till £ 24 till årliga räkningar.

Alla berörda kunder borde nu ha meddelats via telefon, e -post eller post, med kunder som fått 30 dagar & apos; lägga märke till.



Men om du inte har råd med höjningen kan du helt enkelt avboka samtalplanen utan straff.

En datorskärm visar detaljer om TalkTalks inloggningssida

Strafffritt: Tillägget kan tas bort online på bara några minuter (Bild: REUTERS)



Det beror på att Unlimited UK Calls Boost är en månatlig tilläggsplan, snarare än ett kontrakt du är inlåst i.

catherine zeta jones barn

'Våra kunder använder sina fasta telefoner mindre och mindre till förmån för onlinetjänster som WhatsApp och FaceTime, så för att fortsätta använda vår Unlimited UK Calls Boost var vi tvungna att ompröva vårt erbjudande', säger en talesman för TalkTalk.

Om du hittar ett billigare erbjudande har du 30 dagar från den dag du fick bekräftelse från TalkTalk att avbryta booster.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Men om det fortfarande är ett av de billigaste alternativen för din användning, tala med leverantören och försök pruta på ett billigare alternativ. Många leverantörer är generösa med sina planer för närvarande på grund av coronaviruspandemin, så om du har det ekonomiskt svårt, var inte rädd för att be om stöd.

Alternativt kan alla som vill avbryta planen göra det online via TalkTalk -webbplatsen.

För att välja bort, välj & apos; Mina tjänster & apos; från verktygsfältet, välj & apos; Hantera hemtelefonförstärkningar & apos; från rullgardinsmenyn och avmarkera den relevanta rutan. Ändringarna träder i kraft omedelbart och återspeglas i din nästa faktura.

Se Även: