Super Smash Bros. Ultimate DLC -recension: Tekkens Kazuya Mishima kan bara vara den svåraste karaktären att bemästra

Videospel

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Nintendo)



Super Smash Bros. Ultimate DLC -recension

Selected StarVald stjärnaVald stjärnaVald stjärnaOvalda stjärna

Super Smash Bros.Ultimate gjorde ett överraskande framträdande på E3 och öppnade upp för Nintendo efterlängtade direktuppställning. Vad som var ännu mer överraskande var karaktären som valdes att vara den 81: e karaktären i SSBU: s Fighters Pass Vol. 2.



Jag tror inte att någon misstänkte att Tekkens Kazuya Mishima skulle ta strålkastarljuset. Men i en lista med affischpojkar från klassiska titlar är det bara meningsfullt att han ingår.



Kazuyas inkludering och Masahiro Sakurai -förklaring om att det inte kommer att bli ytterligare ett jaktpass efter att den slutliga karaktären har tillkännagivits, har säkert trampat på några fans & apos; drömmer om att se sina favoritkaraktärer dyka upp i SSBU.

Kazuya använder sin Devil Gene -förmåga i de flesta av sina attacker (Bild: Nintendo)

Om du inte har spelat Tekken eller hört talas om den ökända Kazuya Mishima, missar du verkligen, eftersom det är ett av de bästa kampspelen någonsin.



Tekken var ett av de första 3D -kampspelen som hade stor inverkan på genren med sina spännande kontroller och strategiska spel. Att vara en av de tidiga utgåvorna på Playstation gjorde det till ett känt namn världen över.

Det betraktas fortfarande som en av de bästa i genren idag efter fantastiska sju matcher



Kazuya Mishima var den ursprungliga huvudpersonen i Tekken -serien men hans turbulenta historia har sett honom bli en av dess största skurkar.

Även om hans tid i rampljuset gradvis har minskat med karaktärer som Jin som tar upp manteln, skulle det inte kännas rätt om den första vinnaren av Iron Fist -turneringen inte stod i centrum.

Han kommer med attacker som fans kommer ihåg från tidigare matcher (Bild: Nintendo)

Kazuya är överraskande en tung karaktär och har ett av de lägsta hoppen i spelet. Tack och lov betyder detta också att han är svårare att slå ut och gör upp för sina hopp med sin speciella Devil Wing.

Han är relativt långsam, men hans attacker orsakar mycket skada när de landar, vilket mycket lätt kan vända slagsmål.

Kazuya är speciell eftersom han har de mest riktade rörelserna av alla i spelet. Till skillnad från resten av karaktärerna använder han sig av åtta riktningar på joysticken, med en attack tilldelad varje kommando som ger honom mest djup i spelet i detta avseende.

Om det inte var tillräckligt har han en tio träffkombination, som kan köras genom att trycka eller hålla ned attackknappen.

Hans djup gör honom till en av de svåraste karaktärerna att bemästra (Bild: Nintendo)

Det är fantastiskt att se denna variation i hans attacker, vilket får honom att känna sig mycket mer som han gör i Tekken -serien.

Hans Smash -attacker är härliga eftersom han alltid går in i djävulsläge när de utförs. Hans sida smash 'Glorious Demon God Fist', är ett tungt slag som kan jämföras med Captain Falcon's Falcon Punch. Det kan lämna spelare öppna för attacker, men om det är rätt tid är det förödande.

Hans smash Devil Twister är en stor attack som skjuter fiender i luften. Att vara en av hans snabbare smash attacker är ett bra drag att utföra efter en kombination.

Mary Berrys son dog

Hans down smash kallas Lion Slayer, vilket är motsatsen till Devil Twister eftersom det tillåter spelare att följa med en kombo efter att ha utförts. Ännu en bra attack som har mycket kraft och kombinerar så bra med så många andra attacker.

Kazuya har den största flyttlistan i Super Smash Bros. -historien (Bild: Nintendo)

En riktigt cool funktion är att han kommer med sina grepp och kast från de ursprungliga spelen. Några av dem kräver att spelarna matar in kommandon för att utföra dem.

Kazuyas neutrala special är Devil Blaster, en energistråle som genomborrar fiender. När blastaren skjuter på en viss höjd kommer spelarna att kunna rikta attacken uppåt eller nedåt så att de kan slå fler fiender.

Det kan slå flera fiender i rad men tappar kraften ju mer det träffar. Devil Blaster är en kraftfull attack som verkligen ställer stridskämpar på nära håll som Little Mac i nackdel.

Han går med i den exklusiva listan över huvudkaraktärer från andra populära kampspel (Bild: Nintendo)

Kazuyas specialspecial Devil Fist skiljer sig åt hur effektivt det är, beroende på avståndet det används på. Det är en attack som ser Kazuya springa framåt, och under vissa omständigheter passera genom fienden, bedöva dem vilket möjliggör en följd- upp combo. Denna attack kan också användas för återhämtningar.

Hans speciella, Devil Wing är i huvudsak hans återhämtningsattack som låter spelare flyta tillbaka till scenen.

Om spelare tar Devil Wing rätt kan det användas som en förödande attack. Hans down special, Heaven’s Door är ett gripgrepp som låter Kazuya ta tag i hans motståndare och slå dem på marken.

Precis som andra attacker som Bowser & s Flying Slam, kommer spelarna att kunna kasta sig själv och fienden från scenen. Kazuya kommer dock att falla ut först, så det är ett riskabelt drag.

Spelare kommer att kunna mata in kommandon som de ursprungliga spelen för att komma åt några av Kazuyas signaturattacker. Detta kommer att glädja Tekken -fans eftersom det kan kännas som ett av de ursprungliga spelen.

Spelstilen kommer att förändras beroende på hur många motståndare du möter. Spelare kommer att kunna skapa sina egna kombinationer genom att länka olika attacker, detta fungerar särskilt bra i 1v1 -strider.

Kazuya har också en otroligt hög skadaeffekt (Bild: Nintendo)

Kazuya har också en speciell förmåga som kallas Rage Mode som aktiveras när han når 100% skada. Detta kommer att öka hans attackkraft och ger Kazuya en unik Rage Drive -attack, som kommer att avsluta ilska -läget.

Detta läge kan bara startas en gång per lager och även om det inte finns någon tidsgräns för denna attack kommer det att sluta om Kazuya tar för mycket skada.

Hans Final Smash Final Blaster kommer att spärra fiender med flera lasrar. Det är en kraftfull attack som kan ta ut flera fiender samtidigt, med den enda nackdelen att om den första Devil Blaster missar misslyckas hela attacken.

Han är mycket motståndskraftig mot skador på bekostnad av smidighet (Bild: Nintendo)

Kazuya kommer också med en ny scen som heter Mishima Dojo. Denna etapp liknar Terry Bogards scen King of Fighters -stadion, där spelare måste bryta ner väggar och tak för att slå fiender ur scenen.

Bristen på flytande etapper och andra hinder gör det dock till den perfekta platsen att ha en episk 1v1 -match.

Läs mer

Senaste spelrecensionerna
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD Kristaller Game Builder Garage Legend of Mana Remaster

Dom

Kazuya är ett spännande tillskott till Super Smash Bros. Ultimate -listan, på grund av att hans bristfälliga rörelse gör honom något begränsad. Han kan ha den största flyttlistan i spelet men spelarna måste vara kreativa för att få dem att landa.

Hans djup kommer att skapa några mycket intressanta strategier och att ha förmågan att kombinera flera attacker ökar hans nära kamp. Han är inte en direkt pick-and-play-karaktär, men spelare som behärskar hans kombinationer kommer att orsaka allvarliga skador.

Challenger Pack 10: Kazuya är ute nu, båda som en del av Super Smash Bros.Ultimate: Fighters Pass Vol. 2, eller som en individuell uppsättning.

Se Även: