Personal som återvänder till kontoret kan fortfarande kräva £ 500 för att arbeta hemifrån, säger HMRC

Hmrc

Ditt Horoskop För Imorgon

Anställda som förbereder sig för att återvända till kontoret efter Covid-19-avstängningen påminns om att de fortfarande har tid att kräva skattelättnader om de har arbetat hemifrån.



Nästan 800 000 människor som har arbetat på distans under coronaviruspandemin har krävt skattelättnader på sina hushållsrelaterade kostnader hittills under skatteåret.



Black Friday mobilerbjudanden 2019 Storbritannien

Besparingen skulle vara värd upp till £ 125 per år per anställd, enligt HM Revenue and Customs (HMRC), som släppte siffrorna från sin onlineanspråkportal.



Lättnaden kan vara föråldrad i fyra år - vilket gör ett totalt maximikrav på £ 500, WalesOnline rapporterar.

Behöriga arbetstagare kan göra anspråk på helårsrätten om de har blivit tillsagda att arbeta hemifrån av sin arbetsgivare, även om det bara har varit en dag under beskattningsåret.

kvinna som skriver i journal

Personal som återvänder till kontoret har fortfarande tid att kräva skattelättnader för att arbeta hemifrån (Bild: Getty Images)



spegel trädgård erbjuder co uk

Det nya beskattningsåret började den 6 april, med mer än tre miljoner krav på skattelättnader som tidigare har kommit in för beskattningsåret 2020/21.

Folk kan kontrollera om de kan göra anspråk på befrielsen här.



Myrtle Lloyd, HMRC: s generaldirektör för kundservice, sa: Fler kommer tillbaka till kontoret och arbetar nu, men det är inte för sent att ansöka om skattelättnader för hushållskostnader om de har arbetat hemifrån under pandemin.

jennifer lawrence bröllopsklänning

Sedan april förra året har det högsta beloppet som arbetsgivare har kunnat betala skattefritt utan att anställda behöver bevisa en ökad räkning fastställts till 6 pund i veckan.

HMRC -brev med kontanter

Lättnaden kan vara daterad i fyra år och göra totalt £ 500 (Bild: Alamy Stock Photo)

Anställda som inte har betalat arbetskostnaden direkt från sin arbetsgivare kan ansöka om att få skattelättnader från HMRC.

Kvalificerade kunder kan kräva skattelättnader baserat på den skattesats som de betalar.

jobb för personer utan kvalifikationer

Till exempel, om en anställd arbetstagare betalar grundskatten på 20% och kräver skattelättnader på £ 6 i veckan, skulle de få £ 1,20 i veckan i skattelättnader (20% av £ 6 i veckan) till kostnaden för sitt hushåll räkningar.

Skattebetalare med högre ränta skulle få £ 2,40 i veckan (40% av £ 6 i veckan).

Under året betyder det att folk kan minska skatten de betalar med £ 62,40 respektive £ 124,80.

HMRC sa att det kommer att acceptera föråldrade fordringar i upp till fyra år och människor kan få en engångsbetalning för alla framgångsrika förfallna fordringar.

Se Även: