Sofistikerade nya fartkameror kommer att höja böterna för förare som bryter mot regler

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

Alla fångade detaljer laddas upp till en databas som automatiskt kommer att utfärda böter till förarens adress(Bild: Northumbria Police)



Polisstyrkor i hela Storbritannien testar ut sofistikerade nya fartkameror som kan fånga och böter förare som bryter mot reglerna på avstånd.



Konstabulärer inklusive Northumbria Police och Warwickshire Police har meddelat planer på att rulla ut nya andra generationens blå kameror som kan hämta förarens beteende från upp till 750 meter bort.



Enheterna, som kan läsa nummerplatser i både ljus och mörker, kommer att göra det lättare för styrkor att utfärda straffavgifter till dem som kör farligt.

Alla fångade uppgifter laddas upp till ett centraliserat system och böter läggs automatiskt till fordonsvaktens adress, vilket sparar tid för poliser.

Polisstyrkor i hela Storbritannien prövar redan det nya systemet - även om inte alla kommer att leda till böter (Bild: PA)



Kamerorna - som officiellt godkändes för användning i Storbritannien den 24 juni - har integrerad laser och patenterad teknik för att mäta tid och avstånd mellan fordon.

De kan också spela in videosekvenser för fortkörning, inklusive 'kristallklara bilder' av ett fordons registreringsskylt.



Medan tillverkaren - LTI (som står för Laser Technology, Inc.) huvudsakligen används för hastighetsövervakning, sa tillverkaren att den kan användas för att fånga bakluckande, distraherad körning och till och med bilister som inte bär bilbälte.

De handhållna enheterna kan ta upp hastigheter från 750 meter bort

Kamerorna fångar inte bara bevis utan även fordonets märke, modell och exakta plats.

All information samlas in i en databas och kan korshänvisas med fordonsägarens poster för att automatiskt utfärda Fixed Penalty Notices (FPN) i posten.

`` När det gäller prestanda uppdaterar den nya kameran den äldre enheten som utvecklades för över 10 år sedan med uppdaterad hårdvara, till exempel ökad sensorupplösning, processorhastighet och skärmstorlek '', sa tillverkaren. Det här är pengar .

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Essex Police har använt den första generationens TruCam sedan maj 2014.

Styrkan har sju av enheterna på 10 000 pund-en av dem finansieras via Safer Essex Roads Partnership och en av Tendring District Council.

'Inte alla hastighetsbrott leder till åtal och vissa kan inte bli föremål för ytterligare åtgärder', klargjorde styrkan i rapporten.

Philip Seccombe, kriminalkommissarie i Warwickshire -polisen - där kamerorna också prövas - sa tidigare: ”Hastighet gör det svårare för en förare att behålla kontrollen över sitt fordon och polisen har mitt fulla stöd för att tillämpa hastighetsbegränsningar och vidta åtgärder mot dem som bryter mot lagen eftersom detta kommer att göra Warwickshires vägar säkrare för alla. '

Inspektör Jem Mountford tillade: 'Den nya utrustningen är mycket bärbar och det betyder att officerare enkelt kan sätta in hastighetshämmande operationer på hot spot -rutter som identifierats av styrkan, med den extra fördelen att befäl kan vara mer rörliga och lyhörda för förändrade krav.'

Sandbatchpolisen twittrade: 'Tjänstemän har varit ute med TruCam -enheten på A533 Middlewich Road, Sandbach.

'Under en halvtimme fångades 11 fordon över hastighetsgränsen på 30 km / h, med det högsta som registrerades vid 45 km / h.'

Se Även: