Sky, Plusnet och EE för att byta bredbandskunder till billigare erbjudanden - vilket sparar £ 70 per år

Ee

Ditt Horoskop För Imorgon

En utsatt person kan sträcka sig från någon med funktionsnedsättning till en person som har blivit uppsagd(Bild: AFP/Getty Images)



Miljontals sårbara Sky-, Plusnet- och EE-kunder ska bytas till billigare bredbandsaffärer för att säkerställa att de inte utnyttjas av det så kallade & lojalitetsstraffet.



De tre teleleverantörerna sa att kunderna automatiskt flyttas över till billigare affärer när deras kontrakt upphör för att se till att de betalar ett rimligt pris.



Löftet gäller alla som klassificeras som & apos; sårbara & apos; - som kan sträcka sig från någon med funktionsnedsättning till att en person är arbetslös eller äldre.

Telekomregulatorn Ofcom sa att flytten kommer att gynna cirka 1 miljon sårbara utkontraktskunder och spara dem i genomsnitt cirka £ 70 per år.

Får du en rättvis affär? (Bild: Detta innehåll är föremål för upphovsrätt.)



Det sa att för många människor shuntas till dyra affärer efter att deras första rabatter har upphört. Många av dessa kunder hindras också från att gå vidare till billigare erbjudanden eftersom de bästa priserna är reserverade för & apos; endast nya kunder & apos ;.

Detta är känt som 'lojalitetsstraffet'.



Ofcom uppskattar att 8,7 miljoner människor saknar kontrakt. I genomsnitt betalar dessa kunder cirka 4,70 pund i månaden mer än deras leverantörers genomsnittliga pris för sin tjänst.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Som ett resultat har EE nu lovat att ge kunderna en engångsprissänkning som matchar priset på dess bästa affär, inklusive de som är tillgängliga för nya användare.

Plusnet sa att kunderna automatiskt flyttas till det bästa erbjudandet efter rabattperioden, inklusive de som är tillgängliga för nya användare.

Sky sa att kunderna kommer att få en årlig prisöversyn, vilket gör att de flyttas till det billigaste avtalet.

Det följer ett liknande drag från BT, TalkTalk och Virgin Media, som alla gick med på att göra samma sak förra året.

Virgin Media sa också att det har utökat sin definition av sårbara till att automatiskt inkludera de som är 65 år och som inte har bytt eller ändrat sitt paket i minst tre år.

Förutom de nya åtgärderna måste telekom- och betal -TV -företag nu skriva till sina kunder 10 till 40 dagar innan kontraktet upphör för att varna dem om kommande prisstegningar.

Dessa varningar kan skickas via text, e -post eller brev och måste innehålla:

  • Avtalets slutdatum

  • Priset som betalats före detta datum

  • Eventuella ändringar av tjänsten och priset som betalas i slutet av denna period

  • Information om eventuell uppsägningstid som krävs för att säga upp avtalet

  • De bästa erbjudandena från deras leverantör, inklusive att berätta för lojala kunder vilka priser som är tillgängliga för nya kunder.

Lindsey Fussell, på Ofcom, sa: 'Vi ser till att kunderna behandlas rättvist genom att få företag att ge dem den information de behöver när de behöver den.

'Detta kommer att lägga makten i händerna på miljontals människor som betalar mer än nödvändigt när de inte längre är bundna till ett kontrakt.'

Se Även: