Sekiro: Shadows Die Twice släppdatum, speldetaljer och pris

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Sekiro: Shadows Die Twice har varit på många spelares radar ända sedan den avslöjades under 2017 års Game Awards.



Under tiden har vi bjöds på olika trailers som visar upp spel och mellansekvenser från den kommande titeln med ninja-tema, vilket bara har ökat förväntan.



Det har funnits teasers som tipsar om historien, såväl som utökade klipp om strid, smyg och utforskning.



Oavsett om du planerar att hämta spelet på dag ett eller fortfarande är i mörkret om det, här är vad du behöver veta om den senaste titeln från japanska studion FromSoftware och utgivaren Activision.

När är releasedatumet?

Sekiro: Shadows Die Twice kommer ut den 22 mars 2019 för Xbox ett , Playstation 4 och PC.

Färgpaletten ser mer levande ut än Dark Souls och Bloodborne (Bild: Activision)



Vad är historien?

Du spelar som en stridshärdad ninjakrigare i en omarbetad version av Sengoku Japan från sent 1500-tal, en period full av blodiga konflikter. Uppfostrad och tränad av en mystisk figur som heter Uggla, är krigaren i tjänst hos en ung herre från en gammal och unik blodlinje. Efter en attack av en samuraj från Ashina-klanen, separeras du och din herre och en av dina armar avskiljs. Aj.

När du vaknar upp i ett fallfärdigt tempel på bergssidan upptäcker du att en skulptör har lappat om dig med en armprotes. Din frälsare kallar dig Sekiro, vilket betyder 'en beväpnad varg', och du ger dig iväg för att rädda din herre och ge den som slog av din lem en sträng lektion i uppförande.



Gameplay

Utvecklarna FromSoftware är också ansvariga för Dark Souls-spelen och Bloodborne, alla straffande men ändå givande actionäventyr med några RPG-element inlagda. Med tanke på deras framgång med dessa titlar är det ingen stor chock att Sekiro är på liknande sätt, om än med några viktiga tillägg och ändringar.

Spelet handlar om intensiv tredjepersons svärdsstrid i förgrenade nivåer, men även om Dark Souls och Bloodborne fick dig att slänga iväg på fiendernas livsbarer, kommer du här att fokusera mer på att slå fiender ur balans eller parera deras strejker för att öppna dem upp till ett dödande slag.

Sekiro-regissören Hidetaka Miyazaki skapade Souls-spelen och Bloodborne (Bild: Activision)

Sekiros armprotes spelar också en roll i strid, där spelaren kan fästa olika prylar på den som tillåter speciella attacker eller förmågor. Du kan till exempel uppgradera den med en yxa som kan decimera sköldar, eller en Flame Vent som kan sätta eld på dina vapen och dina fiender.

Till skillnad från Souls-titlarna och Bloodborne, förloras inte oförbrukad XP vid döden, vilket verkligen låter som att du kommer att ha en enklare tid att låsa upp och uppgradera utbudet av passiva och aktiva förmågor i spelet. Du kan också pausa handlingen – något du inte kunde göra i Dark Souls och Bloodborne – men förvänta dig inte att Sekiro nödvändigtvis ska vara enklare än FromSoftwares tidigare utgåvor.

Om du föredrar ett lugnare tillvägagångssätt är stealth också ett alternativ. Du kan krypa på fiender eller använda en grappling krok för att komma åt högre mark och få släpp på skurkarna. Kroken låter dig blixtsnabbt från punkt till punkt snabbt, vilket gör att du kan gå i snabb takt.

Ninja som smyger visar upp spelets Tenchu-stamtavla (Bild: Activision)

Om du är ett fan av Tenchu-serien med ninja stealth actionspel, kommer en del av smygandet att kännas väldigt bekant. Föga förvånande, med tanke på att FromSoftware också delvis låg bakom den franchisen. Faktiskt under en intervju med GamesIndustry.biz , avslöjade studions community manager Yasuhiro Kitao att spelet från början var tänkt som en Tenchu-uppföljare innan det utvecklades till en separat enhet.

I vissa situationer, om du skulle bli besegrad i strid och dö kommer du att kunna återuppliva dig själv på plats istället för att starta om vid en kontrollpunkt, något som vi får höra kan användas som 'en möjlighet för en taktisk reträtt eller för att lura en fiende och gå till motoffensiv.'

Finns det multiplayer?

Nej. Sekiro: Shadows Die Twice är en enspelartitel.

Hur mycket kommer spelet kosta?

Stora återförsäljare gillar SPEL och Amazon ha spelet listat för £49,99.

Senaste spelrecensioner
Mest lästa
Missa inte

Se Även: