Saudiarabiens prins Bin Salman förnyar Man Utd: s övertagandeintresse efter Newcastles vändning

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Saudiske prinsen Mohammed bin Salman har enligt uppgift utfört en U-vändning mot Newcastle när han istället ser upp ett Manchester United-övertagande.



Bin Salman kopplades till ett övertagande av de röda djävlarna förra året via Saudiarabiens offentliga investeringsfond, hans viktigaste investeringsverktyg.



Men detaljer om förhandlingar med Premier League -rivalerna Newcastle United läckte ut förra månaden med den brittiska finansmannen Amanda Staveley som leder ett konsortium som starkt stöds av Bin Salman.



Sunday NEWSAM avslöjade exklusivt tidigare denna månad att den saudiska kronprinsen fortfarande inte hade gett upp intresset för United.

Och den Shields Gazette hävdar nu att han har svalnat sitt intresse för Newcastle och kan nu vända sina uppmärksamhet till de röda djävlarna, betraktar dem som 'en Premier League -juvel i kronan, snarare än nedflyttningskonkurrenter'.

Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman är fortfarande angelägen om Man Utd (Bild: REUTERS)



De såg ett övertagande på 345 miljoner pund på Magpies men sägs ha svalnat deras intresse efter att ha lämnat arga detaljer läckt ut, med Staveleys inblandning också en fråga för både den föreslagna köparen och säljaren.

Ett drag att försöka förvärva Manchester United från Glazer Family kan nu vara på deras radar, även om klubben värderas till en enorm nivå på cirka 3 miljarder pund.



Prins Mohammeds ekonomiska reformplaner för Saudiarabien har haft ett stort fokus på sport och underhållning, inklusive att ta Anthony Joshua-omkamp med Andy Ruiz Jr till landet förra året i en pengasnurrande kamp.

Familjen Glazer var ovilliga att sälja klubben för 18 månader sedan (Bild: Getty Images)

Läs mer

NEWSAM Football & apos; s bästa berättelser
Registrera dig för daglig NEWSAM Football -e -post Överför nyheter LIVE: Senaste skvaller Mourinho siktar på 'lycklig' Man Utd Messi kommenterar att lämna Barcelona

Han var beredd att betala cirka 3,5 miljarder pund för United för 18 månader sedan bara för att Glazers skulle insistera på att de inte var öppna för erbjudanden.

Men deras senaste finansiella siffror visade den häpnadsväckande påverkan som ingen Champions League -fotboll har haft på klubben, med sändningsintäkterna sjönk med 39 miljoner pund och intäkterna från matchdagarna med 15%.

Nettoskulden har också ökat med 73,6 miljoner pund under räkenskapsåret med prins Mohammed i hopp om att de kan få en förändring i sinnet när han anser att det är ett lukrativt övertagandebud.

Se Även: