Samsung stoppar produktionen av Galaxy Note 7 efter flera rapporter om ersättningstelefoner som fattat eld

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Samsung har avbrutit produktionen av sina flaggskepp Galaxy Note 7-smarttelefoner, sade en källa på måndagen, efter rapporter om bränder i ersättningsenheter som lagts till i teknikjättens värsta minns krisen någonsin .



Top amerikanska och australiensiska mobiloperatörer avbröt också försäljning eller utbyte av Anmärkning 7 s, medan stora flygbolag upprepade förbud för passagerare att använda telefonerna, efter att rök från en ersättningsenhet tvingade fram evakueringen av ett passagerarplan i USA förra veckan.



Bränder i telefoner som var avsedda att ersätta enheter som hade återkallats på grund av deras benägenhet att explodera skulle vara en katastrof för världens största smartphonetillverkare, vilket tyder på att den har misslyckats med att fixa ett problem som redan har skadat dess varumärke och hotar att spåra ur en återhämtning i dess mobila verksamhet.



En exploderad Samsung Galaxy Note 7

En exploderad Samsung Galaxy Note 7 (Bild: imgur/crusher)

'Om Note 7 tillåts fortsätta kan det leda till den enskilt största handlingen av varumärkessjälvförstörelse i modern tekniks historia', säger Eric Schiffer, ordförande för varumärkesstrategiexpert för Reputation Management Consultants.

'Samsung måste ta en gigantisk nedskrivning och kasta Note 7 till ingenjörshallen bredvid Ford Pinto.'



giles och mary house

I en regulatorisk anmälan sa Samsung att de 'justerade' leveranser av Note 7 för att möjliggöra inspektioner och starkare kvalitetskontroll på grund av att vissa enheter fattade eld.

Samsung hoppades att Galaxy Note 7 skulle återuppliva sin smartphoneförsäljning



Den kommenterade inte produktionsstoppet eller orsaken till bränderna, medan källan – som avböjde att bli identifierad eftersom de inte var behöriga att tala med media – inte förklarade om specifika problem hade identifierats eller när produktionen stoppades.

Samsung berättade för Reuters att de undersöker rapporter om 'värmeskador' och kommer att vidta omedelbara åtgärder för att åtgärda eventuella problem i linje med åtgärder som godkänts av den amerikanska konsumentproduktsäkerhetskommissionen.

Den 2 september meddelade Samsung en global återkallelse av 2,5 miljoner not 7 på grund av felaktiga batterier som gjorde att några av telefonerna fattade eld.

dr alex george love island
Samsung Note 7 fattade eld

Rester av en Samsung Note 7 efter att den fattat eld (Bild: Ariel Gonzalez/YouTube)

Den beställde nya batterier från en annan leverantör och började skicka ersättningar till kunderna bara två veckor senare. Men liknande problem uppstod med en ersättare Note 7 den 5 oktober, som började röka på ett flyg med Southwest Airline i USA.

Samsung aktier, som har återhämtat sig efter en första försäljning av återkallelsen, stängde ned 1,5%, jämfört med en uppgång på 0,2% för den bredare marknaden.

roliga man förenade bilder

'Jag tror att det renaste man kan göra är att ge upp Note 7', säger HDC Asset Managements fondförvaltare Park Jung-hoon, vars fond äger Samsung-aktier.

'Det som är skrämmande är att detta får människor att upprepade gånger tvivla på Samsungs grundläggande förmågor, så det är viktigt för Samsung att snabbt komma förbi det här problemet.'

Samsungs återkallelseskris har sammanfallit med påtryckningar från en av världens mest aggressiva hedgefonder, Elliott Management, att dela upp bolaget och betala ut 27 miljarder dollar i en särskild utdelning.

Flygplansförbud

Stora flygbolag, lufttillsynsmyndigheter och flygplatsmyndigheter upprepade förbud för passagerare att använda telefonen , som säger att Note 7s inte ska startas eller laddas ombord.

En sydkoreansk statlig myndighet sa att den övervakade rapporter om bränderna och varnade för att de återkallade Note 7-enheterna inte skulle användas eller laddas inne i flygplan.

Ett Southwest Airlines jetplan och ett Delta Air Lines jetplan var på kollisionskurs på Chicagos Midway International Airport

En Galaxy Note 7 började röka på ett flyg med Southwest Airlines förra veckan (Bild: Brian från Toronto / Wikimedia Commons)

Mobiloperatörer vidtog också åtgärder på måndagen.

AT&T, den näst största mobiloperatören i USA, sa att de skulle sluta ge ut ersättnings-Note 7s och skulle låta kunder med en återkallad Note 7 byta ut den enheten mot en annan Samsung-smarttelefon eller annan smartphone som de väljer.

Den tredje största amerikanska operatören, T-Mobile US, sa att de tillfälligt stoppade försäljningen av nya Note 7s samt börser medan Samsung undersökte 'flera rapporter om problem' med sin flaggskeppsenhet.

boris gömmer sig i frysen
Samsung Galaxy Note7

Samsung Galaxy Note7 (Bild: Getty)

T-Mobile erbjöd kunder som tog in sina Note 7s en kredit på 25 USD på telefonräkningen.

Australiens största operatör, Telstra, sa att Samsung hade pausat leveransen av nya Note 7, medan andra australiensiska operatörer Optus och Vodafone sa att de hade slutat ge ut nya Note 7.

Sydkoreas två största mobiloperatörer, SK Telecom och KT, sa att de övervakar situationen.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: