Samsung Galaxy S8: Storbritanniens lanseringsdatum, pris, specifikationer och funktioner för Samsungs nya flaggskeppssmartphone

Samsung Galaxy S8

Ditt Horoskop För Imorgon

Samsung har presenterat sin nya flaggskeppssmartphone, Galaxy S8, vid sitt 'Unpacked 2017' event i New York.



Med en helt glasdesign, böjd skärm, digital hemknapp och trådlös laddning, är Galaxy S8 inställd på att gå head-to-head med Apples iPhone 7 - och iPhone 8 när den lanseras senare i år.



Oavsett om du köpte en Galaxy Note 7 och tvingades lämna tillbaka den på grund av överhettningsproblem, eller om du helt enkelt har hållit på med en uppgradering för att se vad Samsung har i butik, är det osannolikt att Galaxy S8 gör besviken med sin lista över hög- slutspecifikationer.



Från den smala designen och knappt inramade ramarna till den iögonfallande skärmen och biometriska säkerhetsfunktioner, detta är utan tvekan en av de bästa smartphones som pengar kan köpa just nu.

Här är vad du behöver veta:

Design

Den nya enheten har en helkroppsbyggnad och är tunn och lång jämfört med de flesta moderna smartphones, utformade för att hållas i ena handen.



Galaxy S8 finns i två storlekar-S8 med en 5,8-tums skärm, som mäter 148,9 x 68,1 x8,0 mm, och S8+ med en 6,2-tums skärm, som mäter 159,5 x 73,4 x 8,1 mm.

Den fysiska hemknappen har tagits bort och ersatts med en tryckkänslig panel placerad under skärmen, så att enhetens framsida är en ren glasruta.



Fingeravtrycksläsaren finns nu på baksidan av telefonen, bredvid kameramodulen, och är utformad för att användas med ett pekfinger snarare än en tumme. Telefonen stöder också iris -skanning för ökad säkerhet.

(Bild: / Sophie Curtis)

smärtor eller riordan barn

Trots rykten om att Samsung planerade att följa Apple för att släppa hörlursuttaget har Galaxy S8 behållit denna funktion. Smarttelefonen levereras också med ett par högpresterande AKG från Harman-hörlurar i lådan.

Visa

Anledningen till Galaxy S8: s ovanliga form är dess ultrabreda skärm, som har ett bildförhållande på 18,5: 9 snarare än den konventionella 16: 9, och extremt smala ramar runt skärmkanten.

Samsung beskriver skärmen som 'Quad HD+', vilket är samma klassificering som den nyligen lanserade LG G6 , och översätter till en skärmupplösning på 2960x1440 pixlar.

Det är också världens första mobilenhet certifierad av UHD Alliance som 'Mobile HDR Premium', vilket innebär att du kan se de livfulla färger och kontraster som filmskapare avsåg när du tittade på dina favoritprogram.

(Bild: / Sophie Curtis)

Funktioner och specifikationer

Galaxy S8 har en 12-Megapixel 'Dual Pixel' -kamera på baksidan, för förbättrade bilder i svagt ljus, zoom och oskärpa, och en 8-Megapixel selfie-kamera med smart autofokus på framsidan.

Den har en IP68 -klassificering, vilket betyder att den är vattentät till ett maximalt djup av 1,5 m i upp till 30 minuter och är skyddad från damm, smuts och sand utan att behöva extra lock eller lock.

Galaxy S8 har branschens första 10nm -chip, vilket Samsung hävdar möjliggör ökad hastighet och effektivitet. Den innehåller också 6 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme, utbyggbart upp till 256 GB med ett MicroSD-kort.

(Bild: / Sophie Curtis)

Den mindre modellen har ett 3000 mAh batteri, medan den större har ett 3 500 mAh batteri. Båda erbjuder valfri trådbunden eller trådlös laddning.

programvara

Båda enheterna kör den senaste versionen av Googles operativsystem, Android 7.0 Nougat.

Detta inkluderar nya produktivitetsfunktioner som multi-tasking, som gör att två appar kan köras på skärmen samtidigt, så att du kan fortsätta titta på en video på YouTube medan du svarar på ett e-postmeddelande.

Galaxy S8 levereras också med Edge-programvaran, som låter dig lägga till genvägar till kontakter och appar i en utdragbar panel på skärmens kant och förbättrade säkerhetsfunktioner.

(Bild: / Sophie Curtis)

Förutom fingeravtrycksskannern har Galaxy S8 en iris -skanner och programvara för ansiktsigenkänning, så att användarna kan välja sin biometriska autentiseringsmetod.

Bixby personlig assistent

Samsungs Galaxy S8 kommer med en ny artificiellt intelligent personlig assistent som heter Bixby.

katie piper före attackbilder

Liksom Apples Siri svarar Bixby på talade kommandon, så att användarna kan styra sina telefoner med sina röster ensam.

Samsung hävdar dock att Bixby erbjuder en 'djupare upplevelse' än andra röstagenter eller assistenter på marknaden.

För det första, när du använder en Bixby -aktiverad applikation, kan Samsungs personliga assistent stödja nästan alla uppgifter som programmet kan utföra - så du behöver inte komma ihåg vilka funktioner som fungerar med röstkommando och vilka inte.

(Bild: REUTERS)

För det andra kan du när som helst ringa till Bixby och det kommer att förstå applikationens nuvarande sammanhang och tillstånd, så att du kan fortsätta vad du gör utan avbrott.

Samsung Galaxy S8 kommer med en dedikerad Bixby -knapp på sidan av enheten, som du kan trycka på för att ringa upp den virtuella assistenten.

Till att börja med är endast en delmängd av förinstallerade program Bixby-aktiverade, men den här uppsättningen kommer att fortsätta att expandera över tiden.

kändis storebror 2014 skvaller

Utgivningsdatum

Samsung Galaxy S8 lanseras i Storbritannien och Europa den 28 april.

Den kommer att finnas tillgänglig i två färgvarianter - Midnight Black och Orchid Grey - med potentiell tillgänglighet för en tredje färg, Arctic Silver, som kommer att meddelas i god tid.

(Bild: / Sophie Curtis)

Förbeställningar i Storbritannien är öppna från 29 mars till 19 april Samsung.com/uk , och från utvalda operatörer och återförsäljare. Förbeställningskunder kommer att få sina enheter från och med den 20 april, i mån av tillgång.

Pris

Samsung Galaxy S8 kostar £ 689 i förväg, medan S8+ kostar £ 779.

Om du inte har råd att plaska ut hela priset på Galaxy S8 på en gång kan du betala av det i månatliga avbetalningar med ett tariffavtal från ett av de stora nätverken.

EE , O2 , Tre , Vodafone , Virgin Media och Carphone Warehouse har alla bekräftat att de kommer att lagra enheten. Mer information finns genom att klicka på länken nedan.

Se Även: