Samsung Galaxy Note 8-recension: En fenix reser sig ur askan - och det finns inte en klick rök i sikte

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Samsung hade mycket att bevisa med sin Galaxy Note 8 , det första nya tillskottet till Note-sortimentet av smartphones sedan Galaxy Note 7 var drogs från butikshyllorna förra året efter ett antal rapporter om att telefoner fattat eld och exploderat.



Många tyckte att det var modigt – eller kanske dumt – av Samsung att fortsätta använda märket Note, efter ett så uppmärksammat återkallande.



Men företaget har kommit ut och slåss med ett multimediakraftverk av en smartphone och tagit designtips från den prisbelönta Galaxy S8 och kombinera dem med kraften och funktionaliteten hos tidigare Galaxy Note-enheter.



Det är naturligtvis tidiga dagar, men ännu har det inte kommit några rapporter om några överhettningsproblem. Samsung har implementerat ett nytt åttapunkts batterisäkerhetstest, i ett försök att se till att historien inte upprepar sig.

Förutsatt att alla komponenter håller sig under kokpunkten är detta utan tvekan en av de mest önskvärda telefonerna på marknaden, och Samsung rapporterar redan rekordstora förbeställningar i USA . Men med ett iögonfallande pris på £869, kan det kämpa för att få mainstream framgång.

Här är min dom om Galaxy Note 8.



johnny depp galen hattmakare

Design

Galaxy Note 8 är väldigt lik Galaxy S8+ till utseendet, och bara en bråkdel större, med en 6,3-tums Super AMOLED-skärm i motsats till en 6,2-tums på S8+.

Som med S8 och S8+ har Note 8 en 'Infinity'-skärm, vilket innebär att den interaktiva delen av skärmen sträcker sig nästan till enhetens kanter, med extremt smala ramar runt kanten.



Hörnen på Note 8:s display är mer kantiga än de på S8, och glaset böjer sig inte i kanterna på samma sätt, men det är fortfarande en extremt attraktiv enhet.

'Quad HD+'-skärmen, som är certifierad som 'Mobile HDR Premium', ger skarpa bilder och iögonfallande färger, vilket gör det mesta av det större skärmutrymmet.

Hela glaskroppen gör den lite hal att hålla i, och den tar lätt upp fingeravtryck, men båda dessa problem kan lösas genom att sätta ett fodral på telefonen.

iPhone 7 Plus (L), Galaxy Note 8 (M) och Galaxy S8+ (R)

Precis som med S8 är fingeravtrycksläsaren placerad högt upp på baksidan av telefonen, vilket gör den svår att nå när du håller enheten med en hand.

Lyckligtvis kommer Note 8 med en mängd olika autentiseringsalternativ, inklusive en irisskanner och ansiktsigenkänning, så att du inte behöver förlita dig enbart på fingeravtrycksläsaren för att låsa upp din telefon.

S-Pen

Den största skillnaden mellan S8 och Note 8 är införandet av Samsungs S Pen-penna, som gör det lättare att rita, göra anteckningar och markera dokument på smarttelefonen.

vad dog caroline aherne av

Note 8 kommer med en ny och förbättrad S Pen, som har en finare spets och är tryckkänslig, vilket låter dig skapa mer detaljerade effekter.

Den har också ett antal funktioner som är utformade för att dra fördel av detta, inklusive 'livemeddelanden', som automatiskt förvandlar handskrivna meddelanden till GIF-filer, och 'Översätt', där du kan markera en textavsnitt med S Pen, och omedelbart översätt det till ett annat språk.

Du kan också använda S Pen för att klottra anteckningar på Note 8:s display som alltid är på utan att låsa upp telefonen. Dessa anteckningar kan sedan sparas på telefonen eller kopieras och klistras in i andra applikationer.

Om du är den typen av person som gillar att använda en penna är detta utan tvekan den bästa smartphone du kan få. S Pen är smidig och bekväm att använda, och tack vare det lilla spåret i botten är det osannolikt att du tappar bort den.

Men om du är van vid att manipulera pekskärmar med fingrarna krävs det lite att vänja mig vid - jag var tvungen att hela tiden påminna mig själv om att vissa uppgifter, som att ta skärmdumpar, verkligen är lättare med en penna.

Kamera

Note 8 är Samsungs första smartphone med en kamera med dubbla linser, vilket gör den i linje med Apples iPhone 7 Plus .

12-megapixelsensorn på Galaxy S8 är ingen slarvig, med en bländare på f/1.7 för att ta detaljerade bilder i svagt ljus.

Note 8 tar dock detta till nästa nivå, med ett 12-megapixel vidvinkelobjektiv och ett 12-megapixel teleobjektiv, som erbjuder 2X optisk zoom ovanpå den vanliga digitala zoomen. Det finns också optisk bildstabilisering för att minska oavsiktlig oskärpa.

Den dubbla kameran låter dig fånga en skärpedjupseffekt, känd som 'bokeh', där motivet på fotot är i fokus och bakgrunden är suddig. Denna teknik används ofta av modefotografer för att få modellen att se ut som om de hoppar ut ur bilden.

barn från stuart little

Jag jämförde Note 8:s kamera sida vid sida med iPhone 7 Pluss kamera med dubbla linser, och den presterade bra, med massor av detaljer i foton även när den zoomades in.

Medan bilder tagna med iPhone 7 Plus blev ljusare, var färgerna som fångades av Galaxy Note 8 mer verklighetstrogna.

Det bästa av allt är att med Galaxy Note 8 kan du justera nivån av oskärpa i bakgrunden, även efter att bilden har tagits, vilket ger dig en möjlighet att bli konstnärlig med dina bilder.

programvara

Modellen jag testade körde Android 7.1.1 Nougat , men med Google som nyligen tillkännagav lanseringen av Android 8.0 Oreo , kan du förvänta dig en trådlös uppdatering för Note 8 ganska snart.

Den stora skärmstorleken gör Note 8 väl lämpad för multitasking, så att du till exempel kan titta på en YouTube-video på ena halvan av skärmen medan du svarar på ett mejl eller surfar på webben på den andra.

Huruvida du kommer att tycka att den här funktionen är användbar beror på hur du använder din telefon, men det är något Apple också kommer med till iPhones med lanseringen av iOS 11 Senare denhär månaden.

äventyrslekplats inomhus för vuxna nära mig

Jag tycker personligen att det är lite besvärligt att ha massor av information inklämd på skärmen på en gång – och det är inte så att det tar lång tid att växla mellan appar på Android – men applikationer kan bli bättre anpassade till detta format med tiden.

Om det finns en speciell kombination av appar som du tycker är användbara för att köra sida vid sida, kan du skapa en genväg och lägga till den i Note 8:s Edge-panel för snabb åtkomst.

Bixby röst

Samsungs virtuella personliga assistent Bixby gjorde sin debut på Galaxy S8, men det var ganska underväldigande, eftersom företagets bildigenkänningsprogram, Bixby Vision, var den enda AI-tekniken som var möjlig vid den tiden.

Nu har Samsung släppt Bixby Voice – som i huvudsak är företagets svar på Apple Siri, Amazon Alexa och Google Assistant, vilket gör att användare kan styra sina smartphones med hjälp av röstkommandon.

Det finns en dedikerad Bixby-knapp på sidan av Note 8, som du kan trycka på för att ringa upp den virtuella assistenten och sedan ge den en instruktion som 'ta en selfie', 'visa mig det senaste fotot jag tog' eller 'dela detta' bild på Facebook'.

Den kan också användas för att öppna webbsidor, bläddra igenom dem, ställa in påminnelser och styra smarta hemapplikationer.

I mina test verkade det fungera ganska bra. Integration med appar som Facebook gör det mer användbart än personliga assistenter som bara fungerar som röststyrda sökmotorer. Jag föredrar också att trycka på en knapp för att ringa upp assistenten framför att använda ett väckningsord som 'Alexa' eller 'OK ​​Google'

är plikten verklig

Du kan skapa anpassade röstkommandon, som uppmanar telefonen att utföra en sekvens av åtgärder, vilket är en trevlig touch. Du kan till exempel använda kommandot 'god natt' som en genväg för 'slå på 'stör ej'-läge, ställ in ett alarm för 06:00 och slå på blåttljusfilter.

Förvirrande nog har Note 8 även Google Assistant inbyggd, så du måste välja vilken personlig assistent som ska användas. Med tanke på att Assistant är bättre etablerad kan användare luta sig mot Googles erbjudande, men den dedikerade Bixby-knappen gör att Samsungs assistent är inom räckhåll.

Dom

Note 8 är en vackert utformad smartphone som utstrålar sofistikering. Den erbjuder allt som Galaxy S8 gör, men med den extra fördelen av en smart penna för när produktiviteten är på topp, och en kamera med dubbla linser för att ta din fotografering ett snäpp.

Prislappen på £869 kommer att vara ganska svår för de flesta att svälja, vilket gör den ännu dyrare än 128GB iPhone 7 Plus - även om den kommande iPhone 8 ryktas kosta ännu mer.

Men för de med företagskonton, eller de som gärna pusslar ut för absolut toppteknologi, kommer detta troligen att hamna högt på lustlistan.

Viktigt är att det visar att Samsung kan resa sig som en fenix ur askan, starkare och ännu mer ambitiös än tidigare.

Samsung Galaxy Note 8 är tillgänglig att förbeställa nu från Samsung hemsida , och även från utvalda operatörer och återförsäljare inklusive Biltelefonlager , EE , Tre och Sky Mobile . Den kommer att börja skickas till kunder i Storbritannien den 15 september.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: