Rosena Allin-Khan MP beskriver att hon hittade sin pappa skadad och blödde på ett vårdhem

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Labour-parlamentsledamoten Rosena Allin-Khan har berättat för parlamentet om sin familjs sorg när de fruktade att hennes pappa misshandlades på ett vårdhem.



MP sa att hennes far hittades blodad, skadad och medvetslös under misstänkta omständigheter i ett hem som de hade fått veta var säkert, utan förklaring till hur han fick dessa skador.



Hon sa: Den sista spiken i kistan, och poängen att inte återvända, var när vi hittade min pappa medvetslös på golvet, med blod på väggarna och golvet, och en vårdarnas nycklar kvar bredvid honom.



Efter detta tillbringade han en månad på sjukhus.

(Bild: Steve Bainbridge)

Hennes kamp för att få svar har lämnat henne orolig för andra i samma situation.



Om två unga yrkesverksamma kan uthärda det som hände under de följande månaderna i jakten på svar, fruktar jag djupt för äldre i vårt samhälle, till exempel den 80-åriga kvinnan som själv är svag, som tar hand om sin man med demens, och som är för rädd för att säga ifrån.

Dr Allin-Khan har ställt sig bakom NEWSAM's Fair Care For All-kampanjen som efterlyser en nationell kommission om hur man finansierar vårdrevolutionen, en levnadslön för vårdare och skapandet av ett nationellt vårdsystem tillsammans med NHS bland andra krav.



Hon sa: Om detta skulle hända med Storbritanniens barn skulle landet vara i uppståndelse, och med rätta. Någon som lever med demens är lika beroende i sina sista år som barn under de första åren.

Hon tog upp frågan i en uppskjutningsdebatt om skydd av utsatta vuxna på vårdhem.

Parlamentsledamöter i Commons blev synligt rörda av hennes tal och flämtningar kunde höras när Tooting MP beskrev hans skador.

MP: s pappa lider av demens och kan inte tala.

Dr Allin-Khan sa: inte bara talar han inte, men han kan bara sjunga på sitt modersmål-vilket jag aldrig har hört honom tala i hela min livstid.

google pixel 3a argos

Detta gör honom extremt sårbar eftersom han inte kan kommunicera med dem som inte känner honom.

Som hans barn kan dock min bror och jag förstå hans kroppsspråk och hans känslor; vi vet när han är glad, vi vet när han är ledsen, och tyvärr vet vi nu vad hans uppträdande är när han är djupt, djupt rädd.

vogue williams och spencer matthews bröllop

Rosena Allin-Khan berättade för parlamentsledamöterna om sin pappas hemska upplevelser (Bild: Getty Images)

Hennes pappa, som är 76, är inte längre den universitetslektor han en gång var.

Men Dr Allin-Khan sa att hennes far hade behållit sin rörlighet och Ensham House i Wandsworth, södra London, som tillhandahåller 24-timmarsvård för personer i 55-årsåldern som bor i enskilda lägenheter, tillät honom en viss grad av självständighet.

Han hade sin egen ytterdörr, han kunde resa runt Tooting som fortfarande var bekant för honom och MP: s två unga tjejer kunde besöka honom.

I ungefär ett år var han väldigt glad i sitt nya hem.

Men sedan började det gå neråt.

Det första de visste att något var fel, förklarade Allin-Khan, var när en vårdare som skulle lämna centrum ringde dem i tysta toner.

Hon sa: det finns några telefonsamtal som du aldrig vill ta emot, och jag kan säga att ett av dem är det tysta telefonsamtalet från en vårdare som känner din familj, som berättar att du snarast måste komma till vårdinrättningar och kontrollera din älskade eftersom de har skadats.

”Inget förbereder dig för att komma till din älskade med svarta ögon, blåmärken, skärsår och blod i ansiktet.

'Och ​​jag kan berätta att ingenting förbereder dig för att upptäcka att dessa skador faktiskt hände tre dagar tidigare och ingen ringde dig, ingen varnade dig, ingen ringde en ambulans trots att någon hade en huvudskada, var på blodförtunnare och är äldre, och med att inte en enda person - inte en - har några svar på hur detta kan ha hänt eller något som helst bevis på hur detta inträffade. '

Hon sa att familjen omedelbart klagade 'till Wandsworth Council, som kontrakterar vården till London Care, som förvaltar Ensham House, som ägs och drivs av Optivo'.

Hon sa att det var då deras 'mardröm' började när de kämpade för att hitta svar.

Hon förklarade hur hennes far senare började sova i ett gemensamt område eftersom han var för livrädd för att stanna i sitt rum.

Men hon sa att de som driver centret skyllde det på en förändring av hans vårdbehov.

1038 ängelnummer betydelse

Efter att de klagat över den första incidenten förklarade Dr Allin Khan hur vårdhemmets chef plötsligt lämnade, det fanns fem olika vårdhemshanterare på fem månader.

Hon sa: Var och en av dem behandlade oss som en familj med förakt och fick oss att känna att vi föreställde oss det, men vi hittade ytterligare blåmärken på min far, vi fann honom faktiskt medvetslös på golvet, blod på väggarna och inga svar.

När han hittades medvetslös bestämde de sig för att tillräckligt var och drog ut honom.

Dr Allin-Khan kampanjer för att se till att andra familjer inte behöver gå igenom samma hemska upplevelser (Bild: Getty Images/Uppercut RF)

Även om han nu är i en bättre miljö och mycket lyckligare, har de mött en årslång kamp för att försöka få svar med att Wandsworth Council till och med skyller på sin pappa.

Varken Ensham House eller London Care som har fått avtal av rådet för att ta hand om dem som bor där eller Wandsworth -rådet själv har kunnat svara tillfredsställande på familjens frågor.

Hon berättade för parlamentsledamöter i en avbrottsdebatt om skydd av utsatta människor på vårdhem på tisdagen: Katastrofkatalogen crescended förra veckan, när chefen för vuxna socialtjänster vid Wandsworth Council, Liz Bruce - som hade vägrat titta på foton av min fars skador , visste inte hur många öppna skyddsklagomål det gällde min far, pratade inte med någon annan som kände min pappa och aldrig hade träffat honom själv - förklarade att min far hade drabbats av skadorna för att han hade bett om det.

Tooting MP stöder NEWSAM's kampanj

Tooting MP uppmanar till åtgärder så att fler familjer inte upplever fasan att hitta sin älskade skadad, blödande och livrädd.

Hon säger att hon oroar sig för äldre män och kvinnor som ensam bryr sig om sina fruar och män.

Hon sa: Med en åldrande befolkning och en ökning av degenerativa sjukdomar kommer denna fråga bara att förvärras.

Vi är skyldiga de äldre i vårt samhälle. Vi är skyldiga de utsatta. Vi måste vara deras röst.

Wandsworth Council sa i ett uttalande till Guardian: Liz Bruce är en av de mest erfarna cheferna för socialtjänster för vuxna i landet och har varit direktör i mer än tio år.

Före sin nuvarande roll var hon chef för socialtjänsten för vuxna vid Manchester City Council och utförde sedan samma tjänst i tre stadsdelar i London. Hon bryr sig mycket om sårbara vuxna och leder en avdelning som kräver höga krav när det gäller skyddsåtgärder, och tar våra skyddsåtgärder på största allvar.

Hon har personligen varit inblandad i det här fallet där hon har djup empati och har ett nära samarbete med MP och hennes familj. Rådet har starkt förtroende för professionalismen hos henne och hennes personal.

Spegelns krav

Idag lanserar vi en kampanj för ett bättre vårdsystem.

Detta är vad vi anser bör göras:

■ Nationella kommissionen om hur man finansierar vårdrevolutionen

andlig betydelse av nummer 15

■ Levnadslön för vårdare

■ Avsluta till 15-minuters och kortare besök av vårdare

■ Öka vårdbidraget för obetalda vårdare

■ Inrättande av ett nationellt vårdsystem vid sidan av NHS

■ Uppmuntra ett nationellt system för volontärarbete att umgås med äldre

■ Utnämning av en minister för äldre

Läs mer

Senaste brittiska politiska nyheter
Brev till Boris efter festen inställd Arbetskandidat förlorar pappa till virus Transgenderreformerna skrinläggs Bailout för Coronavirus - vad betyder det

Se Även: