Reddit tar ner hela Nordkoreas internet efter att länkar till landets 28 webbplatser har lagts ut online

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

När en lista över Nordkoreas tillgängliga webbplatser postades på Reddit , överbelastade ökningen av besökare till den tillbakadragna statens onlineerbjudande servrarna.



Nordkorea driver en helt låst version av internet som består av endast 28 'webbplatser' som befolkningen får titta på.



Det hårt kontrollerade innehållet är ännu ett sätt för Kim Jong-Uns regering att styra informationsflödet innanför sina gränser.



En teknisk snedsteg gjorde det dock möjligt för en GitHub-användare att arbeta sig in i landets datornätverk och se webbplatserna utifrån.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un inspekterar KPA Air and Air Force Unit 458 hedrad med titeln O Jung Hup-ledda 7:e regementet

Nordkoreas ledare Kim Jong Un inspekterar KPA Air and Air Force Unit 458 hedrad med titeln O Jung Hup-ledda 7:e regementet (Bild: Reuters)

Som den GitHub användaren uttrycker det: 'En av Nordkoreas toppnivånamnservrar konfigurerades av misstag för att tillåta globala [Domain Name System]-överföringar. Detta tillåter alla som utför [en zonöverföringsbegäran] till landets ns2.kptc.kp-namnserver att få en kopia av landets DNS-data på högsta nivå.'



Ganska snart lades länkar till alla hemsidor ut på Reddit där tusentals besökare passade på att se hur webben ser ut från Pyongyang.

'Jag tror att det finns fler webbplatser på internet i GTA 5 än NK', påpekade en kommentator.



'Korrekt. Nordkorea - 28 webbplatser. GTA V - 83 webbplatser. Jag tror att det är säkert att säga att San Andreas är mer tekniskt avancerad än Nordkorea, sa en annan.

Andra alt-texten

Det finns fler webbplatser i Grand Theft Auto 5 än det finns i Nordkorea

Även om ett antal av Nordkoreas webbplatser inte är tillgängliga att komma åt, kan ledtrådar till deras innehåll hämtas från deras adresser. Cooks.org.kp är en webbplats ägnad åt recept medan kcna.kp är en nyhetsbyrå.

anna ryder richardson död

Reddits ökning av trafik är inte första gången Nordkoreas internet har slagits ut. 2014 drabbades landet av en DDoS-attack (distributed denial of service) som antogs ha sitt ursprung i USA.

Nordkoreas tv på begäran

Nordkoreas tv på begäran (Bild: Getty)

Endast en mycket liten grupp av elitkoreaner - som tros vara några tusen - har faktiskt tillgång till internet. Landet har bara 1 024 IP-adresser för 25 miljoner människor.

Naturligtvis kan du ha flera enheter som använder samma IP-adress, men det betyder ändå att ett väldigt litet antal personer har tillgång till webben – inklusive politiker, forskare och hackare.

Nordkorea avslöjade

En ung kvinna avbildad med en dator i Hamhung, Nordkorea. (Bild: Barcroft)

Trots detta har de flesta av Nordkoreas medborgare värre saker att oroa sig för än begränsade internetval. Svält, hjärntvätt och en extrem kränkning av mänskliga rättigheter kommer att tänka på.

omröstning laddas

Ska västvärlden vara rädd för Nordkorea?

500+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: