Den verkliga sanningen bakom kor som ligger när det ska regna

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mjölkkor sover under en tredjedel av sin livstid(Bild: Getty)



Kor brukade äta upp min trädgård. Ena minuten skulle jag springa runt, och nästa skulle jag se en ko, vänlig men imponerande, krampande på min mammas rabatt.



Och då skulle det stora gamla husdjuret ligga ner.



På tal om mammor och kor och regn, sa din mamma någonsin till dig: 'Se, korna sitter! Det betyder att det kommer att regna. '

Även om din mamma inte var gift vid den tiden, var det hon sa till dig en gammal fru & apos; berättelse. Det är osant, trots tidigare förslag annars - även när de bygger på en vetenskaplig studie.

Kor

Kor är förmodligen bara trötta när de ligger och inte förutspår vädret (Bild: Getty)



Problemet är att den vetenskapliga studien, som publicerades 2013 och genomfördes av University of Arizona och norra Missouri, egentligen inte alls handlade om regn. Det handlade absolut om kor - men kor & apos; kroppstemperatur och dess effekt på mjölkproduktionen. Ändå tror många fortfarande att kor som sitter ner är lika med regn.

Här är saken - kor tenderar att lägga sig när det är kallt. De tycker om att hålla en gräsmatta torr och hålla magen (de har bara en, ärligt talat) varm. Och där är den (svaga) länken - svalare luft kan tyda på kommande regn.



Men kallt väder indikerar inte alltid regn och, ännu viktigare, kor lägger sig hela tiden, av många olika anledningar.

I en intervju på Modern bonde med författaren till studien om kor, Dr Jamieson Allen, debunker forskaren teorin resolut. I slutändan ligger kor oftast ner för att de är trötta, vilket förmodligen är därför du lägger dig ner också. De kan också vara 'värmestressade' eller, som ett gemensamt djur, efter flockens ledare.

Nötkreatur på ett fält

Nötkreatur är socialt (Bild: Getty Images)

lloyd x-faktor

Dr Allen tillfrågas: 'I grund och botten var deras slutsats att om en het ko gillar att stå upp, så kommer en svalare ko att ligga. Det blir ofta svalt innan det regnar. Därför kan en ko på marken förutse regn?

Men det är oftare än inte helt enkelt fallet, verkar det som.

'Det är ett ganska stort språng', svarar Dr Allen.

”För det första studerade vi bara värmestressade kor. Dagligen finns det 100 anledningar till att en ko kan välja att lägga sig eller stå upp. Kor är individer; de agerar på egen hand.

'De kan stå för att de är törstiga och går mot vatten. De kan ligga ner för att de är trötta. Kor är flockdjur. De kanske bara följer ledningens ledning.

'Om ett djur lämnas ensamt i en hage, kommer det att spendera en tredjedel av sin tid på att samla mat, en tredjedel av sin tid att äta och en tredjedel av det att sova. Om de ligger, signalerar det förmodligen inte mycket utöver det faktum att det är sovtid.

Kor mjölkas

Kor producerar mer mjölk när det är mest innehåll (Bild: Getty)

Levande vetenskap går också på något sätt att debunk de gamla fruarna & apos; berättelse om kor som sitter ner.

Efter att ha nämnt några rimliga teorier säger den: ”Finns det någon vikt bakom denna berättelse? Inte troligt - kor ligger ner av många skäl, och det finns inga vetenskapliga bevis för att regn är en av dem.

'Som Farmer's Almanac säger,' Kor som ligger på ett fält betyder oftare att de tuggar, snarare än att förbereda sig för regndroppar '.

AHDB Mejeri föreslår också detta: 'Av natur är det mer sannolikt att kor tar en tupplur än att sova länge, men det betyder inte att de inte gillar att slappna av. Kor kan ligga i upp till 14 timmar om dagen. '

En talesman berättade NEWSAM Online att även om de inte specifikt kan säga hur många gånger de sätter sig och reser sig, kan kor spendera upp till 14 timmar varje dag, med sin komplicerade matsmältningsprocess som gör gräset de ätit till mjölk.

Det som definitivt är sant är att kor är fascinerande varelser. Titta på fakta Nedan...

omröstning

Trodde du att kor som låg ner betydde regn?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

Nej, jag har inte hört dettaJa, min mamma brukade också berätta detta för migFolk brukade berätta detta för mig, men jag trodde inte på det

- Kor är sociala och får vänner i sin flock, samtidigt som de undviker andra som de inte gillar.

- En ko kan lukta mat upp till sex mil bort.

- Kor har nära 360 graders panoramautsikt.

- Kor biter inte gräs, de krullar tungan runt det och drar upp det.

- En ko kan inte kräkas.

- Den genomsnittliga mjölkkon producerar cirka åtta liter mjölk per dag.

- Kor har en mage, men fyra separata fack för matsmältning.

Läs mer

Mutanta djur
Tvåhövdad gris glädjer bonden Två huvudsköldpadda först på 30 miljoner Enhornsko växer tredje horn Grisen har testiklar istället för ögon

Se Även: