RBS -kunder kan inte göra PPI -anspråk eftersom webbplatsen kraschar timmar före deadline

Ppi

Ditt Horoskop För Imorgon

Så många som 64 miljoner PPI-policyer såldes i Storbritannien, men väldigt ofta såldes omslaget(Bild: PA)



Royal Bank of Scotland -kunder har inte kunnat lämna PPI -klagomål den sista dagen för att låsa in en fordran.



topp 100 hundar rösta

Miljontals människor har fram till klockan 23.59 på torsdagen att kräva återbetalning för felsåld försäkring - med 10 miljarder pund ännu inte utbetalade till dem som drabbats av bankskandalen.



'Detta är den sista chansen för konsumenterna att tänka på om de hade PPI och lämna in ett klagomål direkt till alla leverantörer ... Det finns fortfarande tid att agera om du gör det nu', har Financial Conduct Authority varnat.

Men en översvämning av klagomål under de sista timmarna före midnatt har fått några banker att krascha under press.

Royal Bank of Scotland har haft pågående problem med sina ansökningsformulär online . Sidan har varit nere i minst 24 timmar.



När NEWSAM Money kontaktade banken sa det att sidan upplever intermittenta problem.

'Vi är medvetna om att vissa kunder kan ha upplevt intermittenta problem när de kontaktade oss och fick tillgång till PPI -anspråksformulär idag. Kunder kan komma åt PPI -anspråkformuläret direkt här . Våra telefonlinjer är också öppna till midnatt i kväll och kunderna ska ringa 0800 015 0319, säger en talesman till NEWSAM Money.



vince mcmahon newcastle united

Alternativt kan kunder lämna in klagomål via konsumentens webbplats Resolver.co.uk - som har tagit emot mer än en kvarts miljon krav under det senaste dygnet.

vad äter victoria beckham

Det kommer efter att ett antal kontroversiella skadehanteringsföretag sa att de inte längre accepterade PPI -anspråk på grund av farhågor om att de inte skulle kunna registrera dem hos långivarna före tidsfristen.

Varningstecken: RBS -kunder kan inte göra anspråk online

Santanders PPI -förfrågningsformulär har också varit intermittent 'tillfälligt otillgängligt' medan kunder från andra banker rapporterar problem med webbplatsen och väntar i upp till 90 minuter på telefonen.

Om du har problem med att komma åt din banks webbplats säger konsumentexperten Martin Lewis att du ska ta skärmdumpar för att bevisa att du försökte göra anspråk före skärningspunkten. Tidsstämplar och datum stöder också ditt fall.

Om du har gjort ett anspråk via telefon, be om detaljer som ett referensnummer och en kopia av utskriften av ditt samtal.

premieobligationer postkontor

'Som förutsagt finns det en oöverträffad efterfrågan i sista minuten på att återta PPI. Vi har sett vår egen trafik till vårt verktyg öka med över tjugo gånger under de senaste två dagarna sedan vi startade mediekampanjen. Och den enorma efterfrågan får även stora banksystem att knarka och kämpa, förklarade Martin Lewis.

'Det uppenbara första rådet är att ta tid, vara förberedd och ha tålamod. Det är emellertid helt enkelt inte rättvist eller rätt att människor som har försökt att lämna in ett krav innan tidsfristen och har frånträdts av en bystbanksteknik missar.

'Ta en tidsinställd skärmdump om möjligt av en sida som inte fungerar, och om inte åtminstone anteckna vad du gjorde och när du försökte, för nästan säkert kommer regulatorn att se till att människor som missar tidsfristen på grund av dåliga bankteknik kommer fortfarande att kunna få in sitt krav, och vi kommer att pressa på för att det ska göra det. '

Se vår guide på hur man gör ett PPI -anspråk gratis online, här .

Se Även: