Rafael öppnar för att lämna Manchester United under ex-chefen Louis van Gaal

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Den tidigare Manchester United -backen Rafael da Silva har öppnat sig när han lämnar klubben under Louis van Gaal.



Brasilianaren bröt ut på scenen - tillsammans med sin identiska tvillingbror Fabio - i klubben under de sista åren av Sir Alex Fergusons tid i Old Trafford -sätet.



Främst en högerback, Rafael och hans tvilling flyttade till United när de var bara 18 år och aldrig spelat en seniorspel för Fluminense i Brasilien.



Rafael skulle klocka upp 170 första lagspel för de röda djävlarna medan hans bror gjorde över 50 matcher innan han lämnade permanent för Cardiff City i januari 2014 när David Moyes var chef.

Rafael Da Silva (vänster) tillsammans med sin tvillingbror Fabio Da Silva på Man United

Rafael Da Silva (vänster) tillsammans med sin tvillingbror Fabio Da Silva på Man United (Bild: PA)

Det skulle vara ytterligare 18 månader under Rafael skulle också lämna Old Trafford, när han såldes till franska klubben Lyon på ett fyraårskontrakt för en okänd avgift.



Sex år senare har Rafael - som nu spelar för Istanbul Basaksehir i Turkiet - avslöjat att han aldrig fick en ordentlig förklaring från chefen van Gaal om varför han såldes.

Tvillingarna får nu sin historia berättad i en ny bok: The Sunshine Kids: Fabio & Rafael Da Silva.



Han förklarade i citat från Den atletiska : Jag fick aldrig en förklaring.

vad dog david bowie av

När van Gaal kom, sa han bara: 'OK, du går'. Han kom in med en uppfattning om vilka spelare han ville, och inte ville, och började göra dessa ändringar direkt.

Han förklarade det aldrig för mig. Men jag har hört några förklaringar från andra människor, och redan innan han kom sa alla till mig: 'Han hatar brasilianare'.

Jag vet inte om det är sant eller inte men jag hörde att det började med Rivaldo när Van Gaal var manager i Barcelona. Han satte Rivaldo på bänken och Rivaldo började tala dåligt om honom och försökte sparka honom, du vet.

Efter det säger de att han började hata brasilianare: 'De där brasilianarna älskar att avskeda chefer', något liknande.

Var har Man United fel att sälja Rafael da Silva? Kommentera nedan

Rafael da Silva tillsammans med Louis van Gaal under ett träningspass för Man United inför säsongen 2014

Rafael da Silva tillsammans med Louis van Gaal under ett träningspass för Man United inför säsongen 2014

Van Gaal motbevisade dessa påståenden när han tillfrågades om dem: Du kan inte föreställa dig att en människa eller tränare - om han inte tror att en brasilianer är professionell - tycker detsamma om resten av befolkningen i Brasilien.

Van Gaal klargjorde att anledningen var enkel: Antonio Valencia hade konverterats från en kant till högerback och var hans föredragna alternativ.

Chefen tillade: Han (Rafael) spelades ut ur laget av Antonio Valencia. Ärligt talat förlorade han striden med Valencia.

'Jag förvandlade Valencia från högerback till högerback. Valencia spelade också som högerback när jag avskedades för tränaren Jose Mourinho, så var mitt val dåligt?

Fabio erinrade om händelsen när hans bror informerade honom om nyheterna: Jag kommer ihåg att den första dagen han (Van Gaal) kom ringde min bror till mig.

Han sa: 'Jag kan inte tro det, tränaren sa bara till mig:' Du måste lämna '. Min bror var i chock. Det fanns ingen förklaring, Van Gaal ville bara inte ha min bror där, direkt.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia .

Se Även: