Frågesport: Kan du identifiera dessa tvättsymboler och rädda dina kläder från fullständig förstörelse? 9 personer av 10 kan inte

Spara Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Förtvivlad kvinna som tittar in i tvättmaskinstrumman

Om hon bara talade tvättspråk(Bild: Getty)



Dozy Brits krymper sina kläder i tvätten eftersom de inte förstår tvättsymbolerna på etiketten.



band dödades i bilolycka

Mer än hälften har ingen aning om att en cirkel inom en ruta och ett stort X genom parningsmedlen inte torktumlar.



Enligt en studie vet åtta av tio inte att P endast är för kemtvätt medan fyra av tio inte känner igen en hand i skål som enbart handtvätt.

Och klyftan i nationens kunskap om etiketter för tvättvård har lett till att 39 miljoner kläder har förstörts i tvätten under det senaste året.

Toppar och byxor som inte längre passar, plagg dras ur formen och missfärgade skjortor är bland de drabbade av tvättdagen blues.



Forskning från konsumentgruppen Love Your Clothes och tvättmärket Ariel fann att mer än en fjärdedel av britterna har förstört upp till fem kläder medan en tredjedel har krympt minst en.

Inte konstigt eftersom bara en av tio korrekt kan identifiera hälften av de 25 mest använda symbolerna på klädetiketter med nästan nio av tio utan aning över logotypen för skonsam tvätt eller torktumling.



vem är i storebror 2016

Hur väl känner du dina etiketter - ta reda på det med vår frågesport nedan

Fråga -1 av 10 Göra -0 av 0 Det finns också etiketter för professionell rengöring - vad är det här? Nästa fråga Tack för att du deltog i denna frågesport Du gjorde mål Repetera frågesport

Den mest kända symbolen är att inte stryka - ett järn med ett stort kors genom vilket åtta av tio vuxna förstår.

Sarah Clayton, talesman för Love Your Clothes, sa: Det är häpnadsväckande hur många kläder som har skadats till följd av att inte följt omsorgssymboler.

Så innan du lägger på din nästa tvätt, kommer en snabb kontroll av etiketten verkligen att betala sig i hur kläderna ser ut.

omröstning

Är tvätten av etiketter för svårt att förstå?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Gruppen har lanserat en Know Your Care Labels -kampanj som uppmanar britterna att lära sig de 25 vanligaste tvättsymbolerna och bevara livet för sina favoritmodeartiklar.

Här är deras guide för att tvätta etiketter:

Se Även: