Queen's Speech: Ny lag kommer att förbjuda ögonvattnande markhyra för nybyggda lägenhetsägare

Drottningens Tal

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Getty Images)



Markhyresavgifter ska förbjudas för nybyggnationer i ett försök att skydda miljontals hyresgäster från ögavattnande höjningar varje år.



Enligt en ny lag som bekräftades i tisdagens Queen's Speech kommer personer i bostadshyresavtal inte att betala någon markhyra, förutom ett fast 'pepparkorn' -belopp som skulle skydda husägare från eskalerande avgifter.



vägrar att betala böter

Leasehold Reform Bill kommer att förbjuda markhyra för lägenhetsägare - få dem att betala bara en pepparkorn varje år, i England och Wales. Det gäller dock bara nya köpare av nybyggnationer - vilket innebär att 4,5 miljoner hyresgäster i England och Wales fortfarande kommer att vara ansvariga för kostnaderna.

'Min regering kommer att hjälpa fler människor att äga sitt eget hem samtidigt som de stärker rättigheterna för de som hyr', sade hennes majestät drottningen i sitt första offentliga uttalande sedan prins Philip dog.

Nya regler kommer effektivt

Nya regler kommer faktiskt att 'sätta framtida markhyror till noll i England och Wales (Bild: PA)



'Lagar för att modernisera planeringssystemet, så att fler bostäder kan byggas, kommer att föras fram, tillsammans med åtgärder för att avsluta praktiken med markhyror för nya hyresfastigheter.

'Mina ministrar kommer att inrätta en ny byggsäkerhetsregulator för att säkerställa att det förgångna aldrig upprepas.'



För närvarande äger miljoner hushåll i England sina bostäder på hyresavtal och betalar en årlig markhyra till fastighetsägaren.

Normalt är denna markhyra inställd på en låg pepparkornshastighet, men vissa utvecklingar av hyreshus - nämligen nybyggda - innehåller klausuler i deras hyresavtal som gör att hyrorna kan stiga med jämna mellanrum med enorma mängder.

Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarerna nedan

piers morgan caroline flack

Dessutom kan fristående ägare höja markhyrorna samtidigt som de inte erbjuder några förmåner till hyresgästerna.

Dessa kryphål innebär att miljontals människor tvingas betala häpnadsväckande markhyror och kostnader för att förlänga hyresavtalet, vilket ibland gör att de inte kan sälja sina bostäder.

Den nya lagen kommer dock att förbjuda markhyran från att stiga över pepparkornmängden.

Insatser för att ta itu med problemet lanserades första gången av regeringen 2017.

Vid den tiden sade då gemenskapssekreterare Sajid Javid att bostadsköpare utnyttjades med 'orättvisa avtal och spiralhyror'.

I början av detta år lovade bostadssekreteraren Robert Jenrick att markhyrorna skulle skrotas för miljoner.

betydelsen av 808
Minister Sajid Javid har tidigare varnat för att husköpare utnyttjas med

Minister Sajid Javid har tidigare varnat för att bostadsköpare utnyttjas med 'orättvisa avtal och spiralhyror' (Bild: SKY NEWS)

Enligt nya förslag som inte ingår i talet kan miljontals hyresgäster i England också ges rätt att förlänga sina hyreskontrakt med upp till 990 år med noll markhyra, i ett regeringsbud för att göra hyresrätten rättvisare och säkrare.

För närvarande kan hyresgäster för hus bara förlänga hyresavtalet en gång i 50 år och betala markhyra, och lägenhetsägare kan förlänga hyresavtalet flera gånger med pepparkornshyra i 90 år.

Under reformerna skulle både hyresgäster och lägenhetsägare kunna förlänga sina hyresavtal upp till 990 år med noll markhyra, och alla nya pensionsfastigheter kommer att säljas utan markhyra.

Dessutom kostar för närvarande förlängning av ett hyreskontrakt för närvarande en kostnad, men enligt reformerna har regeringen meddelat att det skulle förändra hur dessa kostnader beräknas, inklusive att ta bort kostnader som äktenskapsvärdet, vilket gör det möjligt för ägaren att dela eventuell vinst från en förlängning med hyresgästen.

Drottningens tal markerar den officiella invigningen av parlamentet och anger regeringens dagordning för de kommande 12 månaderna.

På onsdagen sa hennes majestät också att en ny vitbok kommer att se på reformer för hyresgäster, inklusive att ha en lång livslång deposition som de kan överföra från lägenhet till lägenhet.

Åtgärderna skulle göra det möjligt för hyresgäster att överföra insättningar direkt mellan hyresvärdar istället för att behöva betala för sin nästa fastighet i väntan på återbetalning av den sista hyresvärden.

Ministrar överväger systemet, så kallat deponeringspass för att göra systemet enklare för hyresgäster.

Det planerade systemet är utformat för att minska trycket på miljontals hyresgäster som vanligtvis behöver upp till fem veckors hyra för att finansiera en deposition för ett nytt hyreshus medan de har pengar bundna till en befintlig hyresvärd.

Enligt Deposit Protection Service är den genomsnittliga hyresavgiften 1 040 pund i England och Wales, medan hyresgäster i London står inför att betala cirka 1 750 pund vid flytt av fastigheter.

champions league pitch invader

Pass skulle möjliggöra en direkt överföring av medel från den tidigare hyresvärden till den nya på flyttdagen.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: