Prinsessan Diana tvingades äta sin sista måltid på hotellrummet på grund av Dodis häpnadsväckande rädsla

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prinsessan Diana hade ägnat sin sista sommar åt att bygga upp sin profil som humanitär ambassadör.



Hon hade rest världen, besökt både Bosnien och Angola, för att belysa situationen för dem som bor där.



Men den sommaren var också första gången Diana offentligt hade gått vidare med en ny partner efter hennes skilsmässa från prins Charles.



36-åringen knäpptes i famnen på Dodi Al-Fayed på sin yacht i Medelhavet.

Hon hade träffat honom under semestern med sina unga söner, prins William och prins Harry, i en villa i södra Frankrike som ägs av Dodis far, Mohammed Al-Fayed.

Diana och Dodi hade haft en idyllisk sommar (Bild: Flynet Pictures)



Men när William och Harry flög till Skottland för att gå med sin far och drottningen på Balmoral för den kungliga familjens årliga semester, tog Diana beslutet att åter ansluta sig till Dodi.

Paret kryssade runt Sardinien på sin fars yacht, Jonikal, innan Diana åkte på sitt sista humanitära uppdrag till Bosnien.



När hon kom tillbaka gick Diana återigen med Dodi på yachten och paret njöt av en idyllisk tid och seglade runt i Grekland.

I slutet av månaden åkte Dodi och Diana på sin tredje semester och kryssade på Jonikal runt södra Frankrike.

Men sedan bröt deras solsken, seglingen i kristallvattnet var över, och paret satte sig på ett flygplan till Paris vid lunchtid den 30 augusti.

Det var den sista flygningen prinsessan någonsin skulle ta.

Dodi och Diana bodde i en svit på Ritz i Paris (Bild: PA)

stacey dooley och kevin

När de rörde sig hälsades de av Henri Paul, biträdande säkerhetschef för Ritz -hotellet i den franska huvudstaden, som dödades tillsammans med Diana och Dodi i den tragiska kraschen en dag senare.

Det femstjärniga hotellet ägdes av Dodis far, Mohammed, men paparazzi visste redan om parets ankomst.

Medan Diana slappade av i en hotellsvit, klev Dodi ut med sina livvakter och gick till en lyxig smyckesbutik för att samla en diamantring till sin kungliga flickvän.

Paret hade planerat att äta middag den kvällen på restaurangen Benoit i Michelin-stjärnan.

De lämnade hotellet vid 19 -tiden till Dodis lägenhet nära Champs Elysee men följdes av upp till 30 paparazzi och tog istället beslutet att ändra sina planer och äta på hotellet.

Diana och Dodi bestämde sig för att gå till hans lägenhet vid 23:30 efter att de hade ätit middag i sin svit (Bild: PA)

Klockan var 22 innan Dodi och Diana slog sig ner i restaurangen L & apos; Espadon i Ritz.

Omedelbart sägs Dodi ha varit misstänksam och fruktade att några av de andra som också åt i restaurangen var fotografer.

I stället för att äta sin måltid i den offentliga restaurangen, gick paret tillbaka till deras svit för att äta.

Diana åt Dover -sula, grönsakstempura och en svamp- och sparrisomelett.

Vid 23.30-tiden var paret i farten igen, efter att ha bestämt sig för att de ville spendera tid i Dodis lyxiga lägenhet.

Diana i hissen på Ritz med Dodi (Bild: PA)

Diana var bara 36 när hon dödades i en bilolycka i Paris (Bild: PA)

I ett försök att lura de väntande fotograferna skickade Henri Paul iväg två lockbilar från hotellets framsida medan han körde Diana och Dodi, tillsammans med livvakten Trevor Rees-Jones, bort från bakdörren.

De lämnade hotellet klockan 12:20 den 31 augusti - bara fem minuter senare hade den svarta Mercedesen kraschat in i den 13: e pelaren i en tunnel under en bro.

Dodi och Henri Paul dödades medan Diana fördes till sjukhus. Hon förklarades död vid 4 -tiden.

Prins Charles var den första personen som fick veta om sin exhustrus död medan han var på semester med sina söner på Balmoral.

Förbluffad informerade han drottningen och de två försökte komma på ett sätt att skydda de två unga prinsarna, bara 15 och 12 år gamla, från den värsta tragedin.

Diana hade drabbats av allvarliga inre skador inklusive ett brustet blodkärl nära hennes hjärta (Bild: AFP/Getty Images)

Harry var fast besluten att uppfylla en sista önskan för sin älskade mamma - han ville resa till Paris med sin far för att samla hennes kropp.

Charles, desperat efter att skydda sin unga son, avvisade begäran och reste istället ensam för att föra Dianas kropp tillbaka till Storbritannien.

Journalisten och vän till Diana, Richard Kay, sa: 'Drottningen och prins Charles & apos; uppfattningen var att pojkarna var deras främsta prioritet. '

Charles & apos; beslutet att resa med Dianas kropp orsakade själv ett stort bråk med sin mor, drottningen.

Richard sa: 'Charles tog beslutet att han skulle till Paris för att få tillbaka Dianas kropp.

'Det här var ett överraskande och modigt drag. Han var en före detta make, han hade ingen rätt att vara där annat än som far till hennes söner.

Läs mer

vad betyder 343
Prinsessan Diana 22 -årsjubileum
Tidslinje för händelserna den dagen Diana dog Prins Harrys gripande begäran Hemligheter för prinsessan Dianas begravning Hur nyhetssändare rapporterade död

'Charles ville ta det kungliga flyget till Paris men drottningen tillät det inte.

'Charles kämpade hårdare för Diana än han någonsin hade kämpat för henne under sin livstid.'

Prinsen av Wales vägrade att backa och så småningom gick drottningen med på att låta honom flyga på kungliga planet för att ta med sin exhustrus kropp tillbaka till Storbritannien.

Se Även: